Vriendenreis Naar Afrika Deel 5: Diani Beach

De mannen van JC Oboema beleefden onlangs een onvergetelijke vriendenreis door Afrika met Charlie's Travels. Hun avontuurlijke tocht door Kenia werd gedocumenteerd op onze blog-pagina en verdeeld in vijf spannende hoofdstukken: Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach! Elk hoofdstuk wordt vergezeld door een adembenemende ervaringsvideo, vastgelegd door niemand minder dan Bas Govaarts. Hier duiken we in deel vijf van dit onvergetelijke avontuur!

Van Mount Kasigau naar Diani Beach

Na het veroveren van Mt. Kasigau en een zonnige golfervaring, verdienen de heren zeker wat ontspanning. Tijd om aan boord te stappen van de bus en op weg te gaan naar de kust van Diani Beach – want ook ontspanning hoort bij een onvergetelijke vriendenreis naar Afrika! We vertrekken richting Mombasa, waar we via een pittoreske veerpont verder reizen naar ons uiteindelijke paradijs: Diani. Dit kustgebied staat bekend om zijn adembenemende witte stranden, omringd door wuivende palmbomen. Hier kunnen we heerlijk genieten en tot rust komen gedurende enkele dagen!

Ultiem relaxen in Diani bij het Bidi Badu Resort

We logeren in het Bidi Badu beach resort, waar we een villa delen met een groep ondeugende apen. Met een barretje, een volleybalveldje, enkele ligbedden en andere vakantiegangers aan het strand, vermaken deze mannen zich uitstekend. Het zand van Diani Beach is zo wit dat je zonder zonnebril niet eens durft te kijken. Maar met een flinke laag zonnebrandcrème op onze even witte lichamen laten we ons daar niet door tegenhouden! Overigens blijkt dat dit laagje vet ook prima door de parate masseuses aan kan worden gebracht, dus die keuze is snel gemaakt: Tijd voor vakantie op deze vriendenreis! Nadat iedereen helemaal ontspannen is, pakken we de tuktuk’s en crossen door Diani om wat rotzooi voor het thuisfront te kopen in de vele souvenirwinkeltjes.

Cultuur in Diani? Vaar met een dhow!

Vanaf ons prachtige strand vertrekt een Dhow, een traditionele zeilboot, die toeristische rondvaarten aanbiedt. Hoewel we weten dat het een typische toeristenval is, kunnen we de verleiding niet weerstaan wanneer een aantal charmante dames ons uitnodigen om mee te gaan. En wat een geweldig besluit blijkt dat te zijn! Het is werkelijk adembenemend om de kustlijn vanaf het water te aanschouwen, en al snel verandert de hele ervaring in een spetterend feest op het water. Met verfrissende drankjes, opzwepende muziek en durfallen die vanaf het dak van de boot duiken, voelen we ons weer als twintigers. Hoewel de dames aan boord, die daadwerkelijk die leeftijd hadden, hier waarschijnlijk een andere mening over hebben…

Interesse in Kenia?

Een vriendenreis naar Afrika met Arabische invloeden

Langs de kust hier zijn meerdere goede restaurants te vinden die prachtig aan het strand liggen en de mix van Afrika met Arabische invloeden maakt het hier erg speciaal. De perfecte plek dus om een ouderwets avondje te gaan drinken. We starten dit laatste stuk van onze lustrumreis in de ‘Forty Thieves’, een restaurant/ poolhal/ beach bar waar we ook prima een week hadden willen blijven. Na dit rustige gedeelte verplaatst de groep zich naar de wat lagere barren die aan de weg liggen.

Er wordt lekker geïntegreerd met de locals in de Tandoori Bar en ook de Shakatak stelt niet teleur. Voor de die-hards onder ons bleek bij thuiskomst dat onze eigen beach bar 24/7 open was dus daar werden ook nog wat nachtelijke bieren genuttigd. De alcohol wordt er gelukkig meteen weer uitgezweet ‘s nachts door het ontbreken van airco’s dus in de ochtend geen centje pijn en klaar voor nog zo’n dag/nacht.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!