Keniaanse Kust

De fabelachtige kust van Kenia: helderwitte bountystranden aan de Indische Oceaan. De Keniaanse kust heeft verschillende mogelijkheden om je vakantie in stijl af te sluiten. Vlieg naar het culturele Lamu en zeil door de mangrovebossen, ga kitesurfen in Diani, lees een boek vanuit je eigen strandvilla in het relaxte Kilifi of zet je snorkelmasker op en ontdek de onderwaterwereld van het Watamu Marine Park.

Diani: de witste stranden aan de Keniaanse Kust

Diani beach, misschien wel het mooiste strand van Kenia, ligt anderhalf uur onder Mombassa en er wemelen iets meer toeristen met sterk geurende zonnebrandcrème rond dan je misschien van Kenia gewend bent. Hier vind je de grote resorts met ontbijtbuffets, hotels met oploskoffie, beachclubs en kitesurfscholen. Ondanks al deze bedrijvigheid is het verre van Lloret de Mar, en zul je merken dat je heerlijk rustig op dit stuk Keniaanse kust kunt genieten.

Kilifi: gezellige hippie beach-vibez aan de Keniaanse Kust

Een andere optie is Kilifi. De sfeer hier is authentieker Afrikaans, tropisch en kleurrijk. Kilifi staat bekend om de kreek. De perfecte plek voor al je favoriete watersportactiviteiten. Zeilen, surfen, wakeboarden, waterskiën, supboarden, kajakken, het kan allemaal op de prachtige Indische oceaan.

Kilifi New Year

Festivalgangers opgelet: tijdens de jaarwisseling vindt hier, aan de Keniaanse Kust, Kilifi New Year plaats. Dit is een Afrikaans elektronisch, alternatief en dub-reggae muziekfestival, gehouden onder de sterren en in de schaduw van de duizend jaar oude Baobabs. Het festival gebruikt enkel duurzame en lokaal geproduceerde materialen voor de bouw van het terrein. Je doet je behoefte op een compost wc en je wordt aangemoedigd om eigen bekers mee te brengen of een gerecyclede plastic beker te kopen. Het prachtig versierde festival is de ideale plek om tropisch het volgende jaar in de dansen.

Watamu: het little italy van de Keniaanse Kust

Watamu is een klein vissersdorpje 100 kilometer boven Mombassa en maar 25 kilometer onder Malindi. De baaien rondom het plaatsje maken deel uit van het Watamu Marine Park, wat wordt gezien als één van de beste snorkel- en duikgebieden in Oost-Afrika. Watamu heeft prachtige, aan het strand liggende accommodaties, waardoor je binnen zo’n tien meter lopen over het parelwitte strand met je voeten in de Indische Oceaan staat. Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn in dit deel van de Keniaanse kust Italiaanse regimenten gestationeerd, waardoor de keuken hier op veel plekken onvervalst Italiaans is.

Lamu: een eiland met Arabische invloeden

Hoog in het Noorden langs de Keniaanse kust Ligt de Lamu Archipel. Een uitgestrekt mangrove moeras met kleine vestingen die alleen bereikbaar zijn per boot of vliegtuig. Twee van de grootste eilanden zijn ook meteen de meest bekende: Lamu-eiland zelf, en Manda. Lamu is het oudst bewoonde stadje van Kenia en de ultieme historisch-culturele melting pot. Wanneer je door de smalle steegjes wandelt zie je overal Arabische invloeden: prachtig versierde Swahili deurposten vormen de toegang tot grote binnenplaatsen. De smalle steegjes worden gedomineerd door ezels; auto’s zul je hier niet zien. Naast de rijke cultuur en historie, kun je in Lamu ook heerlijk relaxen op het strand en zeilen met een traditionele dhow, tussen de mangrove bossen door.

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.