Over ons

“Zodra ik voet op het Afrikaanse continent zette werd ik kneiterverliefd. Op de mensen, de ruige landschappen, de geiten, de bonen en de sterren. Ik begon een reisbureautje om andere globetrotters mee op ontdekkingsreis te nemen, ver van de ‘door-toeristen-plat-gestampte’-paden. Inmiddels zijn wij met een team van gepassioneerde Afrika-liefhebbers, die met een grote dosis kennis, ervaring en wijsheid paraat staan om je de meest inspirerende verhalen te vertellen en samen met jou je Afrikaanse droom waar te maken.”

– Charlie
Wij geloven dat authentieke reizen in Afrika mensen verbindt en levens verrijkt.

Onze visie op reizen

Als reisorganisatie gevestigd op het continent waar we van houden, staan we sterk in verbinding met het welzijn van de mensen, de flora en de fauna. We voelen ons verantwoordelijk voor onze partners, onze reizigers en de planeet. Door experiences te ontwikkelen in gebieden waar niet veel andere reisorganisaties actief zijn, zorgen we ervoor dat de toerisme-taart eerlijk verdeeld wordt. Daarnaast hebben we drie grote pijlers die een positieve impact nastreven op de cultuur, natuur en de ontwikkeling van lokale communities en economieën. Zo verkleinen we onze ecologische footprint door middel van CO2 reductie. Door lokale partnerships te sluiten, stimuleren we een duurzame ontwikkeling van communities. We verbinden culturen en ontbinden stereotypes vooroordelen door klanten en partners te informeren over respectvol reizen, gedragsrichtlijnen en cultuurverschillen.

Wij luisteren, delen en verbinden. Een persoonlijke connectie met de klant en het continent draagt de reis van begin tot eind en van voorpret tot de eindeloze napret. Voor een authentieke ervaring op maat die levens verrijkt. En daar zijn wij meer dan trots op.

“We zijn on the ground en samen met lokale partners maken we authentiek reizen mogelijk door nieuwe experiences en routes te ontwikkelen.”

Over ons
Eigen routes
uspontheground
Eigen routes
usppersoonlijk
usppersoonlijk
Verantwoord reizen

Wat betekent dat voor mij?

Ja, leuk dat wij zo verliefd zijn op het continent en dat (bijna) alle Charlie’s om die reden on the ground zijn en op het continent wonen, maar wat heb jij er precies aan? Nou dat is wat ons betreft pretty clear. We zijn altijd in de buurt, altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maken de beste deals voor jou, vinden de meest unieke plekken en kunnen jou extra goed overtuigen van onze liefde voor Afrika. Daarnaast wonen eigenlijk al onze Travel Consultants in Kenia, Tanzania, Oeganda of Zuid-Afrika. Dit is niet alleen super fijn voor jullie omdat zij precies weten wat wel of niet bij jouw droomreis past, ook weten ze precies hoe alles per land werkt en zijn ze altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij zijn binnen no-time bereikbaar tijdens jouw reis en kunnen je snel helpen bij al jouw vragen.

Oke, enfin – Afrika en alle Charlie’s zijn kneiterverliefd op het continent! Hoe meer we ontdekken van het Afrikaanse continent, hoe groter onze liefde wordt. En wij delen graag deze liefde met jou! Wij zijn de meest gelukkige mensen op de aardbol wanneer wij meer off the beaten track en authentieke routes mogen ontwikkelen, zodat wij jou persoonlijke en op maat gemaakte reizen kunnen aanbieden. Niet alleen om jou de liefde voor Afrika te laten voelen, ook om jou onderdeel te maken van het eerlijk verdelen van de toerisme taart. Wij doen ons best onze reizen zo ecologisch verantwoord en duurzaam mogelijk te maken, en door met ons op reis te gaan zorg jij ervoor dat lokale ondernemers hun business kunnen runnen en de omstandigheden in hun communities kunnen gaan verbeteren. Dus dat er centen geïnvesteerd worden in het land waar jij op vakantie bent. Zo maak jij anderen niet alleen heel blij en draag jij bij aan gelijkheid, je gaat zelf ook nog eens met een heel goed gevoel jouw reis tegemoet.

Onze missie is om mensen te verbinden door authentieke reizen aan te bieden in alle Afrikaanse regio’s in 2030.

Onze Brand Values

Passie

Persoonlijk

Positief

Verantwoordelijk

Verantwoordelijkheid nemen en ons contact echt persoonlijk houden is iets waar wij elke dag weer ons uiterste best voor doen. Niet zo gek dus dat deze twee termen zowel in onze USP’s als onze Brand Values terugkomen. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat wij gek zijn op het continent en iedereen het wonderschone, echte Afrika willen laten zien. Maar dat houdt ook in dat wij goed voor het continent moeten zorgen. Niet alleen voor haar natuur en het wildlife, maar ook voor haar inwoners. Wij nemen elke dag onze verantwoordelijkheid hierover. Dit doen we door te investeren in projecten zoals het behoud van mangrovebossen, door onze lokale partners fair te vergoeden en te helpen bij het doorbreken van stereotypes. Wij zoeken onze partners regelmatig op om de connectie en vriendschap sterk te houden en goed te luisteren naar behoeftes. Door deze connectie met onze partners, kunnen wij weer goed een match maken tussen jouw behoeften en wensen over jouw droomreis, zodat wij de perfecte reis voor jou kunnen samenstellen met de juiste belevenissen. Dit alles doen wij met een grote dosis positiviteit en passie omdat wij zo gek zijn op Afrika en haar bevolking. Met deze positiviteit, passie en verantwoordelijkheid in ons achterhoofd stellen wij graag een persoonlijke en op maat gemaakte reis voor jou samen!

Charles

Even terug in de tijd...

Toen de vader van Charlie’s Travels, Charles Witlox, in 2014 op het vliegtuig naar Kenia stapte voor een stage, ging er een hele nieuwe wereld voor hem open. Als kind was Charlie dankzij gezinsvakanties al aardig bekend geworden met het typische Afrikaanse safari- en strandtoerisme. Je kan wel stellen dat hij deze twee typerende Afrikaanse reizen al op vroege leeftijd binnenstebuiten had gekeerd. Maar dit keer, jaren later, leerde Charlie een heel andere kant kennen van dit prachtige continent. Afrika kent veel stereotypes vooroordelen en commercieel toerisme, maar gelukkig werden in 2014 zijn oogkleppen in minder dan een oogwenk afgerukt. In korte tijd werd Charlie kneiterverliefd op het Kenia buiten de gebaande paden, comfortabele strandbedjes en luxe safari lodges. Hij kocht een motor en scheurde Oost-Afrika door, op zoek naar authentieke ervaringen en nieuwe vriendschappen. En dat ging met succes: ergens op de Keniaanse savanne werd Charlie’s Travels geboren. Een reisorganisatie die persoonlijk contact met de klant, reizen op maat en connectie met het continent centraal stelt. Benieuwd hoe de weg naar nu verder verliep? Dat lees je hier! 

Wat onze reizigers over ons zeggen:

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.