Sustainable Travel: Onze 3 Favoriete Ecolodges In Kenia

Eco lodges in Kenia zijn booming en populair! Steeds meer reizigers willen het milieu beter beschermen, bijdragen aan de lokale communities en daarmee ook een zo klein mogelijke footprint achterlaten. Verantwoord en duurzaam reizen: dat is dus ook Charlie’s Travels! Helaas kan het kiezen van een goede ecolodge in Kenia behoorlijk moeilijk zijn, omdat veel lodges zich het label ‘eco’ toe eigenen. Zogenaamde ecolodges in Kenia beweren dan wel groen, sustainable en milieuvriendelijk te zijn, maar zijn dat niet altijd….

Duurzaam reizen: slaap in een eco-lodge!

Wanneer jij op een duurzame en verantwoordelijke manier reist, draag je op jouw manier een steentje bij aan een betere wereld. Dit betekent niet altijd dat je een even comfortabel matras onder je bips hebt liggen, maar wel dat je hoe dan ook lekker droomt omdat je weet dat mede dankzij jou de toerisme taart beter wordt verdeeld en niet al het geld naar de grote hotels, lodges en andere grote ketens gaat. Breng dus zeker een bezoekje aan een ecolodge als je écht lekker wilt slapen. Door in een van deze drie lodges te verblijven support je de local communities en draag je een steentje bij aan het behoud van het milieu. Een win win dus! Lees snel verder…

1. Eco-lodge in Kenia: Sabache camp - slaap bij de Masai

Sabache Camp in de Masai Mara is niet alleen een geweldige accommodatie, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid. Dit eco-friendly kamp wordt gerund door een lokaal Masai-gezin en streeft ernaar om het milieu te beschermen en duurzaam toerisme te bevorderen.

De tenten van Sabache Camp bieden comfortabele accommodatie met eigen badkamers en veranda’s die uitkijken over de uitgestrekte savanne. Maar het is niet alleen het comfort dat indruk maakt. Het kamp gebruikt duurzame bouwmaterialen zoals lokaal hout en bamboe, en maakt gebruik van zonne-energie als een milieuvriendelijke bron van elektriciteit. Waterbeheer is ook een prioriteit, met maatregelen om het verbruik te minimaliseren en waterbronnen te behouden.

Naast de eco-friendly faciliteiten moedigt Sabache Camp bewustwording aan bij gasten. Recycling en afvalscheiding worden gestimuleerd, en er wordt samengewerkt met lokale gemeenschappen en natuurbehoudsorganisaties om het behoud van de omgeving te ondersteunen. Met begeleide bushwandelingen en game drives met ervaren gidsen kunnen gasten genieten van de prachtige natuur van de Masai Mara en tegelijkertijd een duurzaam verblijf ervaren dat de lokale cultuur respecteert.

Interesse in Kenia?

2. Eco-lodge in Kenia: Kili Springs Camp - Amboseli

Zoek je een eco-friendly verblijfsplek die je een duurzame en authentieke ervaring biedt? Kili Springs Camp, gelegen in het prachtige Amboseli National Park, is eigendom van lokale Masai en voldoet aan deze criteria. Het kamp biedt niet alleen comfortabele accommodaties, maar ook een sterke focus op duurzaamheid en het behoud van de omgeving.

Kili Springs Camp maakt gebruik van milieuvriendelijke praktijken om de impact op het ecosysteem te minimaliseren. Het kamp is ontworpen met duurzame bouwmaterialen en maakt gebruik van zonne-energie voor elektriciteit, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Daarnaast worden waterbronnen behouden door middel van waterbesparende technieken en bewustwording onder gasten.

Naast het eco-aspect biedt Kili Springs Camp ook een unieke culturele ervaring. Gasten kunnen genieten van de lokale keuken, bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten, en kunnen deelnemen aan begeleide wandelingen met ervaren gidsen om de overvloedige flora en fauna van Amboseli te verkennen. Een bezoek aan de Masai-gemeenschap biedt de mogelijkheid om de rijke cultuur en tradities van de Masai te ontdekken.

3. Ecolodge in Kenia: Distant Relatives – Kilifi

Genesteld in de prachtige smaragdgroene wateren van Kilifi Creek, 1.5 uur ten noorden van Mombasa, ligt Distant relatives lodge. Een favoriet van veel van onze teamleden en met ons veel mede avonturiers van over de hele wereld. Distant Relatives is een unieke ecolodge en een budgetvriendelijk alternatief voor alle grote resorts en hotels aan de Keniaanse kust. In deze toffe en groene omgeving wordt een duurzame en milieuvriendelijke manier van leven en reizen gepredikt… En dat is minder vervelend dan het klinkt…

De filosofie van deze lodge is om in de natuur te werken, in plaats van de natuur om hen heen te laten werken. De lodge heeft allerlei verschillende slaapplekken; safari tenten, bandas en privé kamers. Verder zijn er eco showers verwarmd op zonne-energie. Ook is er een te gekke keuken waar je voor een zacht prijsje een lekker vers visje of oesters kunt slurpen. Distant relatives ligt prachtig aan de oceaan en is de plek voor een sundowner met een heerlijk koud biertje of cocktail. Daarnaast is dit verblijf een goede uitvalsbasis voor allerlei kustactiviteiten, van snorkeltrips, duiken tot zeilen met een dhow. Ook kun je helpen met een wekelijkse beach clean up; een andere manier om de wereld iets schoner te maken. Als beloning krijg je een fijn koud drankje en zijn de vissen je eeuwig dankbaar!

Distant Relatives

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania