Amboseli National Park

Fan van olifanten? Dan is Amboseli de place to be voor jou. Hier vind je deze zeer grote beesten met de machtige Kilimanjaro op de achtergrond. Verveeld van het spotten vanuit de auto? Dan spring je achterop de motor van een Masai!

Grote kuddes Olifanten

De naam Amboseli komt van het Masai-woord ‘zoutstof’, verwijzend naar het rode stof waar olifanten zo blij van worden. Dus naast ontelbare zebra’s, gnoes, leeuwen, hyena’s en cheeta’s zie je in Amboseli National Park ook ontzettend veel olifanten rondlopen. Grote families leven verspreid over de uitgestrekte vlaktes, met de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, op de achtergrond. Wat een plaatje!

Spring achterop de motor!

Keer je als doorgewinterde avonturier je neus voor autosafari’s? Geen probleem! Laat iedereen zien hoe stoer je bent en spring samen met een van de Masai-krijgers achterop een motor en doorkruis samen het park. Leuk weetje: mensen hebben prachtige grenzen getrokken in het park, maar denk je echt dat de dieren zich daaraan houden? Natuurlijk niet! De wilde dieren zwerven gewoon vrolijk rond naar de plekken die ze het interessantst vinden. En dan komen ze zomaar in een ander park terecht, waar ze echt geen idee van hebben. Het toeval wil dat je tijdens je rit van Nairobi naar Mombasa vanuit de auto naar een olifant kunt zwaaien!

's avonds moe van al het avontuur?

Slaap in een luxe lodge, een toepasselijke en sfeervolle safaritent of een bijzondere homestay bij iemand uit de lokale gemeenschap. Amboseli is een populair toeristisch park en heeft daarom verschillende mogelijkheden. De perfecte manier om zo’n vermoeiende – maar bevredigende – dag dieren spotten af te sluiten! Benen omhoog, uitzicht over de savanne en een ijskoud drankje in je hand. Proost!

Benieuwd welke nationale parken er nog meer te vinden zijn in Kenia? Hier is een overzicht!

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

Wir sind vor Ort in Afrika

Wir arbeiten, leben, atmen und wohnen in Afrika. Dadurch haben wir viele Kenntnisse und sind immer in deiner Nähe!

Wir entwickeln unsere eigenen Routen und Erfahrungen

Gemeinsam mit unseren Partnern vor Ort entwickeln wir unsere eigenen, einzigartigen Reiserouten. Entdecke die versteckten Juwelen des Kontinents!

Unsere Reisen sind persönlich und maßgeschneidert

Jede Reise wird auf der Grundlage deiner Wünsche und unserer Afrika-Kenntnisse maßgeschneidert. Wir sind Tag und Nacht während deiner Reise für dich da.

Wir übernehmen Verantwortung

Wir nutzen die Gelegenheit, um sicherzustellen, dass unsere Reisen einen nachhaltigen und positiven Einfluss auf das Klima, die lokalen Gemeinschaften und die Tierwelt haben.