Off The Beaten Track Vriendenreis Door Afrika

“Je bent vrienden door dik en dun, maar de laatste jaren zag je elkaar toch vooral in die verjaardagskring of schreeuwden jullie in een lawaaiige kroeg over de nieuwste werkperikelen. Reden genoeg om je ouwe gappies en je BFF’s weer eens bij elkaar te roepen en NU dat onvergetelijke avontuur in Afrika op te zoeken!”

– Charlie

Samen op reis naar Afrika! Wat is er allemaal mogelijk?

Oké, je hebt wel interesse in zo’n reis met jouw posse door Oost-Afrika, wat kan er dan allemaal? Het enige juiste antwoord hierop: Alles. Maar om het makkelijk te maken hebben we hieronder een aantal top experiences voor je op een rijtje gezet, die je ook nog eens met elkaar kunt combineren.

Motorsafari in de Magadi woestijn

Onze classic. Onze trots. En toch is geen motorsafari ooit hetzelfde. De dieren, de weg, het weer; hier ben je overgeleverd aan de elementen zoals dat alleen in Kenia kan. Na een amazing dag op de motor rooster je met je nieuwe Maasai-matties een geit of je slacht een paar kippen. Onder de wol naast een vuur, terwijl de krijgers de wacht houden. Deze tocht is afzien. Ons motto is daarom: afzien verbroedert. En daar kwam je voor toch?!

Motorsafari Magadi woestijn
Kitebuggy in de woestijn

Met je kitebuggy over de woestijn stuiven!

Ben je boarden in de sneeuw beu -koud hè- en zou je weleens door de Noord-Keniaanse woestijn van Turkana willen stuiven in een beach buggy plus kite? Doen. Want niet alleen is dit de oudste woestijn ter wereld, even verderop begint de Omo-vallei waar de Homo Sapiens -jij en ik dus- zijn oorsprong vindt. Doe dus aansluitend nog even een safari door de hete habitat van je over-over-over-over-over groot-opoe.

Ethopië: cultuur snuiven in het Abessijnse rijk

Is eeuwenoude geschiedenis, overweldigende natuur en finger licking goed eten meer jullie ding? Ethiopië beantwoordt al je verlangens. Hier vind je de oudste, meest indrukwekkende kerken van Afrika – sommigen komen zelfs uit de 5e eeuw. Ook vind je hier Lalibela, een sprookjesachtig, eeuwenoud heilig complex uitgegraven in de grond. En daarnaast meren en eindeloos veel natuur voor de nodige zen-momentjes. Bonus: Je kunt ook nog eens goed clubben in Addis! Tijd om kennis te maken met dit trotse, prachtige volk.

Cultuur snuiven in Ethopië

Alle hens aan dek: van Mombasa naar Malindi

Het prachtige, lome Mombasa is sowieso een bezoekje waard, en waarom stap je dan niet direct aan boord van een unieke dhow-boot waarmee je in een week naar Malindi zeilt? Onderweg bezoek je feestelijk Diani en culinair Watamu – hoewel er ook 24/7 een kok voor je in de kombuis staat! En natuurlijk kun je hier en daar voor anker om te duiken. Extraatje: door die duikbril ziet je high school bff er weer precies zo uit als dertig jaar geleden. En jij dus ook…

Golfen en safari in één

Dikke kans dat deze twee tegenpolen elkaar overlappen. Yes, dit lees je goed; safari tussen de holes door! Hier in Kenia en Tanzania zijn namelijk banen waar de impala’s je spel af en toe stilleggen of de apen je uitlachen omdat je staat te choken. Sta je eindelijk eens echt voor aap met zo’n club in je hand. Er zijn banen dichtbij Nairobi, maar ook op paradijselijk Zanzibar of aan de voet van de Kilimanjaro kun je aimen voor die ace.

Golfen en safari in een

Bikini shinen & clubben: Lake Vic vs Kampala

Waren jullie die gepiercete trendsetters die in de nineties de Roxy onveilig maakten en nog rustig met je jointje naakt over het strand van Ibiza dartelden? Dan zijn de tropische stranden van Lake Victoria een absolute must-see voor jou en je vrienden of vriendinnen. Er zijn parties op de stranden van Entebbe of driedaagse hippie feestjes op verlaten eilandjes. In de hoofdstad Kampala kom je als nachtdier ook goed aan je trekken; van loungie house en Spaanse salsa tot underground acid en sleazy daggeren: dat worden nogal wat all-nighters…

BENIEUWD NAAR ONZE BESTEMMINGEN?

Heb je vragen aan onze Afrika-Experts?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)