9x waarom je een kleinschalig hotel of lokale hideaway wil kiezen

Op onze Afrika-reizen vind je de mooiste hideaways waar je onvergetelijke overnachtingen beleeft. Wij bij Charlie’s Travels bieden voornamelijk accommodaties aan van lokale eigenaren, omdat slapen in kleine hotels of lodges veel voordelen biedt ten opzichte van overnachten in de grote ketens. Zowel voor lokale gemeenschappen als voor jou als reiziger.

Stel je voor… Je wordt wakker van de zon die boven de savanne opkomt. De vorige avond zat je rond het kampvuur met de lodge-eigenaar, die je alles heeft verteld over de dieren in de omgeving en over het gerecht dat je zojuist hebt gegeten, vers bereid door haar zoon. Zomaar een ervaring uit een gemiddelde reis met Charlie’s Travels. Een ervaring die je niet zo snel meemaakt wanneer je in het Hilton slaapt. 

Omdat wij altijd voor de beste ervaring gaan voor onze reizigers en partners, werken we zoveel mogelijk met kleinschalige accommodaties. We vertellen je precies wat daar zo geweldig aan is!

1. Local hideaways zorgen voor een authentieke reiservaring

Het voorbeeld hierboven zegt eigenlijk alles. De kans op authentieke, onvergetelijke ervaringen is veel groter wanneer je bij kleinschalige lodges verblijft, waar het personeel écht tijd voor je maakt en waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat.

2. Kleinschalige hotels zorgen voor culturele uitwisseling

Gelijkwaardige culturele uitwisseling is een prachtig onderdeel van reizen. Je ervaart een land pas écht als je wat leert over de culturen, normen, waarden en gebruiken van lokale bewoners. Door samen te werken met lokale partners, die jou in hun gemeenschap of zelfs huis verwelkomen voor de nacht, stimuleren we deze uitwisseling. Zo krijg je een uniek inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners van het land dat je bezoekt.

Zo leer je tijdens je overnachting bij de Nkosi-familie in Zuid-Afrika meer over de Zulu-cultuur en ervaar je het dagelijks leven van mensen in de provincie KwaZulu-Natal. In ruil daarvoor help je mee met het vlechten van manden en het thuisbrengen van het vee bij zonsondergang.

Tanzania treehouse

3. Steun de plekken die je bezoekt op economisch gebied

Slaap je in grote hotelketens, dan gaat jouw geld vooral naar de grote bazen die al goedgevulde zakken hebben. Kies je voor een lokale, kleinschalige accommodatie, dan komt je geld terecht bij gemeenschappen die vaak wel een steuntje kunnen gebruiken. Zo wordt je reis extra waardevol. Je haalt niet alleen iets (herinneringen, foto’s en mooie souvenirs), maar je komt ook iets brengen!

4. Ga van het gebaande pad af

Zoals je wellicht weet, staan wij van Charlie’s Travels voor reiservaringen off the beaten track. Daar vind je vaak de speciaalste overnachtingsplekken. Blijf je op de het gebaande pad, dan slaap je op de plekken waar je buurvrouw, je neefje en je oude basisschoolleraar ook sliepen toen ze hier op reis gingen. Van het gebaande pad af vind je de meest unieke overnachtingsplekken, waar je je vrienden later jaloers mee maakt!

5. Vermijd massatoerisme

Overal ter wereld neemt het massatoerisme toe. Helaas ook op het Afrikaanse continent. Met kleinschalige hotels mijd je de toeristenmassa’s. De overnachtingsmogelijkheden die we aanbieden hebben vaak slechts plek voor een klein aantal toeristen. En geloof ons, dat is véél relaxter reizen!

6. Beleef een intieme ervaring

Omdat kleinschaligheid ervoor zorgt dat je host meer aandacht heeft voor iedere gast, beleef je een veel intiemere ervaring. Een maaltijd delen met je hostgezin bij een homestay, een persoonlijke rondleiding door de gemeenschap of samen koffie maken. Onze partners maken écht tijd voor jou. Dit zul je in een groot hotel of hotelketen niet snel meemaken.

Wat dacht je van samen met je gastgezin matoke oogsten, koken in een traditionele keuken en kletsen met het hele gezin rondom de keukentafel? Je maakt het mee tijdens je Oeganda-reis die je met ons boekt.

Glamping

7. Kleinere lodges zorgen voor ecologische voetafdruk

Jammer genoeg staat zoveel mogelijk geld verdienen vaak op plaats één bij de grotere hotelketens. De kleinschalige lodges waarmee wij samenwerken hebben vaak veel meer aandacht voor water, energie, biodiversiteit en klimaat.
Zo hebben we de mooiste ecolodges in ons netwerk. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze drie droomlodges in Tanzania.

8. Beleef de traditie

Wij bieden niet alleen kleinschalige overnachtingsplekken, maar laten je ook kennismaken met traditionele manieren van leven. Ooit in een rondavel geslapen? De Swazi leven traditioneel in kleine ronde huisjes gemaakt van klei en stro. Je hebt hier geen internet en geen elektriciteit. Veel specialer dan een gelikte hotelkamer, toch?

9. In unieke, kleinschalige lodges slapen kan heel eenvoudig zijn

Het samenstellen van een reis waarbij je slaapt in unieke, kleinschalige accommodaties hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Onze Charlie’s Angels kennen de mooiste plekjes. Kom met ons in contact via het contactformulier, whatsapp of email en we stellen samen jouw droomreis inclusief droomovernachtingen samen.

South Africa Lodges

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!