5 keer de beste kitespots in Kenia!

Kiten in Kenia? Te gek! In eerst instantie misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar niets is minder waar: de Oost-Afrikaanse kust is een ware hotspot om te kitesurfen. Niet alleen door de fijne temperaturen van de Indische Oceaan en de goede wind, maar ook omdat kitesurfen hier nog relatief onbekend is… Het zal dus geen file-kiten worden en je hebt waarschijnlijk het complete strand voor jezelf. Opgelet sporty spices! Deze vijf plekken in Kenia zijn de beste kitespots om het avontuur op het water aan te gaan.

1. Kiten in Kenia: Che Shale

Beginners & gevorderden

Dit prachtige strand ligt op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Mombasa en is een wat meer high end kite-bestemming. Hier wordt namelijk gezegd: hoe noordelijker je gaat, hoe beter de wind! Er zijn een aantal kite-scholen die direct aan het prachtige strand liggen, en met weinig mensen op het strand, is dit stuk Keniaanse kust all yours to kite! Je kunt hier zowel materiaal huren als lessen volgen: perfect voor beginners maar zeker ook voor gevorderden. Join the kite community!  

2. Kiten in Kenia: Watamu

Gevorderden

Mijn persoonlijke favoriet als het aankomt op de kust van Kenia: beautiful Watamu. Watamu staat bekend als een van de beste duik- en snorkelplaatsen in Oost-Afrika! Met helder groen-blauw water en prachtig koraal is dit niet lastig voor te stellen. Maar naast onder water zweven en genieten kun je in Watamu ook perfect over het water zweven. Het prachtige vlakke water maakt een perfecte ondergrond voor kiten. Honger na een sportieve dag op de zee? Zoek één van de vele Italiaanse restaurantjes aan de kust en treat yourself met een groot bord pasta en een heerlijk glas wijn.  

Louis Hansel

3. Kiten in Kenia: Diani

Beginners & gevorderden

Het populairste strand van Kenia! Op slechts een uurtje rijden van Mombasa, biedt dit witte zandstrand met helderblauw water een toffe plek om te kiten. Er zijn hier genoeg kitesurfscholen waar je als beginner een lesje kunt volgen, of waar je als kite-pro materiaal kunt huren en zelf op avontuur kunt gaan. Diani staat bekend om de goede aanhoudende wind en volop zon – wat uiteraard de perfecte kite-omstandigheden zijn. Aan het einde van de dag trek je een lekker koud biertje open en sta je ‘s-avonds je heupen los te gooien in één van de vele toffe clubs of gezellig barretjes die Diani rijk is.

Interesse in Kenia?

4. Kiten in Kenia: Nyali-Mombasa

Beginners & gevorderden

Deze spot net buiten Mombasa is erg geliefd onder de locals. Vergeleken met de andere plekken is Nyali misschien niet de allermooiste spot, maar wel erg chill! Het is bovendien erg leuk om Keniaanse kiters te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het vlakke water maakt dit een goede plek voor beginners. Dus ben je op zoek naar wat ontspanning tijdens een bezoek aan het hectische maar charmante Mombassa, huur een kite en vlieg het water op!

5. Kiten in Kenia: Mwazaro

Gevorderden

Ga je verder zuid vanaf Diani, dan kom je in Mwazaro. Deze spot ligt praktisch op de Tanzaniaanse grens. Mwazaro is de perfecte plek voor freestylers door de aanwezigheid van een lagoon. Je vindt er kleine golven, er zijn geen koraal of stenen, en het water is niet te diep. Ideaal dus! Reis vanuit daar vooral lekker verder Tanzania in, om de kust daar ook onveilig te maken met je kite. Want met een goede jump land je zo op het strand van Zanzibar!

Kitesurfen Oost Afrika

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania