Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Het moge inmiddels duidelijk zijn: wij zijn gek op de off the beaten track paden van Kenia! Als fervente reizigers en bewoners van Kenia, zijn wij voortdurend op zoek naar de hidden gems van dit land. Benieuwd naar onze favoriete off the beaten track experiences in Kenia? Lees dan vooral verder.

Off the beaten track naar een groen paradijs: de Taita Hills

Welkom in de Taita Hills, waar groen de hoofdrol speelt! Hier vind je kronkelende struiken,  torenhoge bomen en culturele rijkdom. Je knippert een keer met je ogen en het lijkt alsof je in Indonesië bent beland, omringd door uitgestrekte rijstvelden en vrouwen met manden op hun rug. Deze verborgen schat maakt deel uit van de Eastern Arc Mountains, reikend tot in Tanzania, en ze torenen fier boven het landschap uit. Of je nu wandelt of voor een ritje op de motor gaat; prachtige uitzichten zijn gegarandeerd!

Weinig toeristen weten van dit groene paradijs, dus verwacht geen drukte!

Charlie’s Travels hidden gem: Mount Suswa

Op slechts anderhalf uur rijden van Nairobi vind je Mount Suswa. Hoewel het dichtbij de grote stad ligt, voelt het als een totaal andere wereld daarboven. Er zijn geen aangewezen wandelroutes, geen borden die je de weg wijzen, zelfs geen asfaltwegen. Deze vulkanische berg is het thuis van een vriendelijke Masai-gemeenschap, die op de uitgestrekte vlaktes rondom de krater woont. Meer weten over deze unieke experience van Charlie’s Travels? Dat check je hier.

Verborgen op grote hoogte: Chyulu Hills

Je moet er even naar op zoek, maar tussen Amboseli en Tsavo in, vind je de Chyulu Hills. Op zo’n 2.188 meter hoogte wacht je een prachtig uitzicht op heuvels, vulkanische kraters en gestolde lavastromen. Deze plek staat vooral bekend om zijn adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen. Hier bij Chyulu Hills is altijd wel iets nieuws te beleven. Wil je wilde dieren spotten? Check! Oude grotten verkennen? De diepste ter wereld vind je hier. Toe aan een romantische avond? Het uitzicht en de sterren die helder aan de hemel staan als achtergronddecor, regelen dit voor je. Kortom, deze verborgen parel in Kenia is absoluut een bezoek waard.

“Op zo'n 2.188 meter hoogte wacht je een prachtig uitzicht op heuvels, vulkanische kraters en gestolde lavastromen.”

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania