Chyulu Hills: De hidden gem tussen Amboseli en Tsavo

De Chyulu Hills zijn een verborgen pareltje tussen Amboseli en Tsavo in Kenia. Op een hoogte van 2.188 meter heb je een waanzinnig mooi uitzicht op heuvels, vulkanische kraters en gestolde lavastromen. Deze regio staat bekend om zijn adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen. De perfecte ingrediënten voor een Charlie’s unieke experience als je het ons vraagt!

Op ontdekkingstocht door de Chyulu Hills

Bij de gate van de Chyulu Hills staat Jarid klaar om jullie warm te verwelkomen. Hij zal de komende twee dagen jullie reisleider zijn en jullie alles vertellen over dit gebied. Terwijl Jarid jullie meeneemt op ontdekkingstocht, wordt er achter de schermen gezorgd voor het opzetten van de tenten, het bereiden van heerlijke maaltijden en het zorgen voor water en hout. Zo kunnen jullie volop genieten zonder je ergens zorgen over te hoeven maken! Samen met Jarid leggen jullie een te gekke off the beaten track route af door het park, tot je uiteindelijk bovenop een berg op de campsite bent.

De prachtig groene Chyulu Hills liggen in een National Park, waarbij je kans hebt op het spotten van wilde dieren. Ze verstoppen zich echter wel goed tussen al het groen, dus trek voor de zekerheid je gelukssokken aan!

Sundowner Hike in de Chyulu Hills

Bij aankomst op de campsite trekken jullie samen met Jarid de natuur in voor een sundowner hike. De klim kan pittig zijn, maar de beloning is een adembenemende uitzicht. Er zijn verschillende routes mogelijk, variërend van een korte hike van 1 uur tot een lange hike van 4 uur. Loop die wandelschoenen dus maar vast in.

Cultureel bezoek aan de Kamba Community

Ook staat er een bezoek aan de Kamba Community op het programma. Deze gemeenschap zet zich in voor het verduurzamen van de Chyulu Hills door onder andere bomen te planten en touw te maken van de Sisal plant. Tijdens het bezoek leer je meer over hun activiteiten en kun je zelf ervaren hoe touwen worden gemaakt. Jarid, jullie gids, is het hoofd van deze community en zal jullie rondleiden en introduceren aan de lokale leden. Afhankelijk van jullie aankomst hebben jullie de mogelijkheid voor een rondleiding of om direct te genieten van een lokale lunch.

De Chyulu Hills: een verborgen parel in Kenia waarbij je geniet van uitzichten op grote hoogtes en intigrerende momenten in de diepste grotten…

Overnachting in Charlie's Camping Gear

Geen stress over het meezeulen van camping gear! Voor de overnachting maken jullie gebruik van Charlie’s eigen camping gear. Iedereen krijgt een tentje, een dun matrasje, een stoeltje en een slaapzak, allemaal schoon en fris van ons.

Diepste caves ter wereld: Grotten van Chyulu Hills

Ooit in een cave gelopen die 100 kilometer lang is? Nee? Dan is dit je kans! Stap in de ondergrondse wereld van avontuur en ontdek de diepste caves ter wereld! Jarid staat klaar om jullie mee te nemen op een onvergetelijke expeditie door deze mysterieuze ondergrondse gangen. Bereid je voor op een avontuurlijke tocht van 700 meter door deze immense grotten. Trek je stevige schoenen aan en vergeet je hoofdlampje niet, want het wordt hier pikdonker! Over de 700 meter doe je ongeveer 1,5 uur, waarbij je flink moet klimmen en klauteren. Maar laat je niet afschrikken, het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.