Kenia Heeft De Schoonste Lucht Ter Wereld Volgens De World Health Organisation

Zit je lekker aan je schoongeveegde en geasfalteerde straatje de langste zomerdag te vieren? Hollandse properheid als pure illusie want Kenia heeft de schoonste lucht ter wereld gevolgd door buurlanden Tanzania en Ethiopië!

De schoonste lucht in Kenia

Deze zag je niet aankomen natuurlijk… Want Hollanders kunnen nog wat leren van de Kenianen. Volgens Newsweek staan we op nummer 1 in de top van landen met de schoonste lucht ter wereld. Holland op nummer 32. De schoonste lucht is voornamelijk te vinden in Sub-Sahara Afrika. Bij ons dus! En voor de dagelijkse live index qua luchtvervuiling kijk je hier.

Schoonste lucht in de stedelijke gebieden.

Vooral in de steden is de luchtvervuiling hoog, helaas ook bij ons in Nairobi. We scoorden een derde plaats vandaag na Noors Oslo en Ecuadoriaans Lima als het om schone lucht gaat, niet qua off the beaten track gezelligheid natuurlijk.

Interesse in Kenia?

World Health Organisation

De Eco Experts van de WHO merkten wel op dat we nog steeds te veel vervuilen en dat dit dus echt helemaal niet goed is voor onze planeet; maar dat wist je denk ik wel. Ook lieten ze weten dat de luchtvervuiling tussen 2009 en 2017 is toegenomen met 8%. Dat is een behoorlijke stijging. Vlieg dus liever duurzaam, met greenseat bijvoorbeeld, als je naar ons toekomt. Ook heeft de WHO berekent dat er op zijn minst 7 miljoen mensen per jaar overlijden als gevolg van luchtvervuiling. Dit is natuurlijk heel triest en kost de overheden handenvol geld. Dat laatste is vooral een goede stok achter de deur om dingen te veranderen. Wij zijn voor!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania