Met Het Gezin Naar Het Wonderlijke Afrika

Trommel je gekke oom, je lieve oma en je favoriete nicht op. Pak je koffers en… ontdek samen de wondere wereld van Afrika: een wereld waarin regenbogen zich dupliceren over de Victoria Falls, mens en dier samenleven in de ongerepte natuur, immense piramides met schatten terug te vinden zijn en opzwepende drums je meevoeren naar hogere sferen. Of je nu een baby hebt of allen tot de oudere garde behoort, je zal een familietrip beleven waar je jaarlijks met heimwee aan terug zal denken!

Een familieband is iets speciaals. Dat wordt met de jaren ook meer en meer duidelijk. Hoe ouder we worden, hoe zelfstandiger we echter van elkaar gaan leven en gedeelde ervaringen veranderen in mooie maar soms verre herinneringen. Neem dus even de tijd en denk terug aan een leuke ervaring met je familie. Waar is deze herinnering gemaakt? Wat deden jullie? En zeer belangrijk; hoe lang is dit geleden? Als je een tijdje nodig hebt om te antwoorden op deze laatste vraag, is het dringend tijd om een nieuwe herinnering te maken. Ons advies? Koffers pakken en op familietrip gaan!

Familie: jouw grootste fans!

Geef nou maar toe… je familie kan jou soms horendol maken en je hebt je vast wel eens afgevraagd waar je dit diverse, lichtelijk disfunctionele stelletje mensen aan te danken hebt. Maar oh, wat hou je toch ontzettend van dat bij elkaar geraapte zooitje. Je hebt hoogstwaarschijnlijk een groot gedeelte van je leven met hen onder een dak gewoond en ze hebben je gezien op jouw beste en slechtste momenten. Ze accepteren jou op alle manieren en zijn daar wanneer je hen het meest nodig hebt. Het is vast niet altijd even makkelijk te erkennen, maar stiekem zou jij je geen leven zonder hen kunnen voorstellen. Ze vormen de meest betrouwbare en toegewijde fanclub die een mens zich kan wensen: Ze steunen je in elke levensbeslissing die je neemt en tillen je op als je even valt. Het is juist jouw familie die alles voor je zou doen om jou gelukkig te zien, zij die van je houden… altijd en op alle manieren.

“Het is vast niet altijd even makkelijk te erkennen, maar stiekem zou jij je geen leven zonder hen kunnen voorstellen…”

Waarom op familietrip?

Of je nu dichtbij je bloedverwanten bent gebleven of je buiten de vertrouwde comfortzones hebt gewaad; een familietrip is ALTIJD een goed idee. Wij hebben 3 redenen voor jou verzameld.

#1 Het is niet alleen een verrijking voor jullie allemaal, je doorbreekt ook de vaste routine.
Thuis zit je vaak vast in een familie routine die de werkpatronen van elk familielid reguleert en een groot gedeelte van de gesprekken bepaalt. We gaan naar het werk of school, koken, poetsen, doen boodschappen en gaan slapen… – Om de volgende dag opnieuw deze cyclus te doorlopen. Op vakantie gaan is een ideale manier om deze eentonigheid te doorbreken.

#2 Het versterkt jullie onderlinge band.
Tijdens een familiereis schenk je jezelf en je familie ‘tijd’. Ver van de huiselijke drukte wordt elk individu in een compleet ander daglicht geplaatst, waardoor je je bloedverwanten op een andere manier leert kennen. Een familietrip kan in deze zin vergeleken worden met een retreat: Je krijgt de kans even volledig op elkaar te focussen en boeiende gesprekken aan te gaan, wat zorgt voor een verbeterde interactie en communicatie. De ideale manier om nieuwe, leuke herinneringen te creëren en elkaar te herontdekken.

#3 Het boost jouw mentale en fysieke gezondheid.
Onderzoek toont aan dat onze ‘relatie gezondheid’ een enorme impact heeft op onze fysieke gezondheid. Heerlijke familieherinneringen blijven langer hangen dan negatieve herinneringen en komen boven drijven wanneer het moeilijk wordt. Ze zorgen er daarnaast ook voor dat je situaties beter kan relativeren en bitterheid sneller kan loslaten. Let that positive energy come!

Onthoud! Door je vertrouwde stekje in te ruilen voor een stukje onbekende wereld, verbreed je je horizon – letterlijk en figuurlijk.

Familietrip naar Afrika: alles is het waard

De continenten Afrika en Europa mogen dan het dichtste bij elkaar liggen, ze zijn nog steeds best een stukkie van elkaar verwijderd. Afrika ligt niet per se om de hoek en een vliegtuigtrip zal – afhankelijk van je bestemming – tussen de 8 en 11 uur duren. In vergelijking met bijvoorbeeld een trip naar Australië (14092.82 km, m.a.w. 16u) valt dit dus goed mee. Én omdat je op een lange vlucht zit, zal er niets aan de vliegservice mankeren: Onderweg krijg je enkele lekkere maaltijden en drank naar keuze, speel je spelletjes of kijk je een film. Nog voor je het beseft, is de tijd om en is het vliegtuig klaar voor landing. Welkom in Afrika!

Afstand hoeft in praktijk dus geen probleem te vormen, al zal je Afrikaanse avontuur waarschijnlijk geen budgetreis zijn. Aan het reizen naar een ander continent en het beleven van ‘bucketlist-waardige ervaringen’ hangt namelijk een prijskaartje. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen, prijs en kwaliteit gaan hier hand in hand: De Afrikaanse familietrip zal uiteraard ietwat duurder uitkomen dan de jaarlijkse Europa-trip, maar heeft anderzijds ook zo veel meer te bieden. Een ‘gezinsretreat’ in Afrika is niet zomaar een toeristisch tripje. Het is een fun leerproces waarin jij jezelf, je familie en de wereld om je heen beter leert kennen. Met andere woorden, een ervaring waar jij onbetaalbare herinneringen uit gaat halen!

Creëer jouw droom familietrip

Gezinnen zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Een familie kan bestaan uit zijn originele kern, maar kan evengoed een mix zijn van meerdere gezinnen; kan tal van kinderen bevatten alsook minimaal zijn in omvang; kan zich identificeren met de jonge generatie maar evengoed bij de middelbare/oudere generatie gerekend worden. Ongeacht aan welke kenmerken jouw gezin voldoet,, het is zonder twijfel een unieke bende. En een unieke bende vraagt om een unieke reis.

Het reisbureau Charlie’s Travels helpt je hier graag mee. De angels van Charlie zitten al enkele jaren verspreid in tal van Afrikaanse landen en hebben hun familieleden meermaals laten overkomen. Dus als iemand je kan assisteren met het creëren van een groot avontuur voor het hele gezin, dan zijn zij het wel. Het opstellen van een familietrip gebeurt daarbij in samenwerking met jou, de klant, waardoor je familietrip een co-creatie wordt op maat van jouw speciale gezin. Want wie kent jouw familie nu beter dan, nou ja, jijzelf?

Bestemmingen per gezinssamenstelling

Om je op weg te helpen bij het plannen van je Afrika-avontuur, sommen we hieronder enkele bestemmingen op die door onze angels ‘family-proof’ bevonden zijn. Desondanks dat deze bestemmingen over het algemeen geschikt zijn voor families van alle leeftijden, lenen hun unieke infrastructuur, highlights en accommodaties zich uitermate goed voor één specifieke gezinssamenstelling.

#1 Familiereis met baby/peuter

Wil je als kersverse ouders de wondere wereld van Afrika komen ontdekken, dan zijn bestemmingen zoals Zuid-Afrika en Namibië de place-to-be. Beide landen zijn grotendeels malariavrij, wegen zijn er in perfecte staat en aan wegwijzers is niet bezuinigd. Als jouw kleine spruit verschoond moet worden of lastig wordt, kan je zonder zorgen even de auto aan de kant parkeren. In Zuid-Afrika kunnen jij en je gezin daarnaast communiceren in je eigen taal, want naast Engels spreekt men er ook Afrikaans – een lokale taal die in woordenschat ongeveer 90 à 95% overeenkomt met het Nederlands.

Niet enkel voor ouders met baby’s en/of peuters, maar ook voor gezinnen met jonge kids zijn Zuid-Afrika en Namibië exotische paradijsjes. Kinderen kunnen spetteren in het zwembad, rennen in de natuur en aan tal van georganiseerde activiteiten deelnemen. Zo kunnen zij hun energie kwijt en kan jij samen met jouw partner even genieten van elkaar en de rust om jullie heen.

#2 Familiereis met kinderen van 4 tot 12 jaar

Wanneer je jouw kleine bengels mee op sleeptouw neemt naar het Afrikaanse continent, dan zijn Kenia en Oeganda ideale bestemmingen. In tegenstelling tot Zuid-Afrika en Namibië zijn reisafstanden in deze landen kort. Kenia beschikt daarbij over een perfecte combinatie tussen bush en beach, met een trein die rechtstreeks van de hoofdstad Nairobi naar de kust rijdt. Oeganda daarentegen wordt gekenmerkt door tal van mooie meren en dieren, met als één van de hoogtepunten de berggorilla. Jouw kids kijken zich in deze landen dus zeker hun ogen uit.

#3 Familiereis met pubers

Wil je in Afrika aan family-bonding doen met jouw tieners? Ga dan op een uniek, enerverend en uitdagend avontuur in Tanzania. Tanzania heeft een waaier aan unieke experiences, accommodaties en natuurschilderingen die het hele gezin omver zullen blazen. Het land komt dan ook niet voor niets op een goede tweede plek (na Kenia) als je op zoek bent naar ‘het Afrika zoals je dat van de foto’s kent’.

#4 Familiereis met volwassenen

Ga je op familiereis met volwassenen, dan is de keuze enorm breed. Naar welk land wil je? Wat wil je doen? Welk type accommodatie lijkt je aangenaam? Check onze landenpagina’s, fun highlights en enkele van onze topaccommodaties hier en laat ons weten wat je in gedachten hebt. “The sky is the limit!”

“Maak je klaar voor een fun leerproces waarin jij jezelf, je familie en de wereld om je heen beter leert kennen.”

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania