IN MEMORIAM

Tot onze grote spijt, met veel onbegrip en onmacht moeten wij bekend maken dat Charles Witlox op 29 december 2022 is komen te overlijden.

CHARLES WITLOX

Charles Witlox, voor velen bekend als Charlie, is de vader van ons bedrijf Charlie’s Travels. Velen kennen hem als de avonturier die op zijn motor Afrika doorkruiste om nieuwe plekken te ontdekken voor al zijn toekomstige klanten. Op zoek naar het off the beaten track avontuur, echte connectie maken met de lokale bevolking, zodat zij, de klanten, eens het echte Afrika konden zien, het Afrika zoals hij het kende. Niet zoals de media het allendag voorschotelde. Charles was een voorbeeld voor ons, een icoon.

Helaas hebben wij op 29 december jongstleden afscheid van hem moeten nemen. Dit raakt ons hard en diep. Een wond die niet snel helen zal. Maar zijn legacy zal voortleven, zijn doel en zijn missie zetten wij als Charlie’s Travels voort. Om zijn droom, zijn missie te verwezenlijken.

Bedankt Charles!

Wil je meer weten over het ontstaan van Charlie's Travels? Bekijk dan onze hele tijdlijn!

CHARLIE'S TRAVELS

In 2014 stapte Charles in het vliegtuig naar Afrika. Met een keurig getrimd baardje en zijn diploma onder de arm vloog hij naar Kenia om stage te lopen bij een Afrikaanse provider waarmee je online geld kan overmaken, Pesa Point. Charles had het reuze naar zijn zin, maar toch kriebelde er iets onderhuids… De landkaarten maakten hem nieuwsgierig, hij kon moeilijk stil zitten en de honger naar avontuur werd alsmaar groter.

Dus huurde Charles een motor en ging ik op avontuur. Écht avontuur. Regelrecht van het gebaande pad af en dwars door de bush. Hij maakte een trip die mijn leven voorgoed zou veranderen. Toen hij een paar mannen van de traditionele Masai-bevolkingsgroep ontmoette met wie hij vers geitenvlees at rond het kampvuur, sterke verhalen uitwisselden en in slaap dommelde onder miljoenen sterren aan de blote hemel, ontstond er een vriendschap voor het leven.

Het werd Charles duidelijk wat hem te doen stond: Kenia was zoveel meer dan alleen safariparken en luxe lodges met ontbijtbuffet aan het strand! Zou hij misschien zelf
avontuurlijke routes kunnen ontwikkelen? Nieuwe mensen ontmoeten en samen authentieke trips op poten zetten? En zo medereizigers een ander Afrika laten zien?

En daar, op de uitgestrekte savanne van Kenia onder het gouden licht van de opkomende zon, werd Charlie’s Travels geboren.

Nairobi Jungle Villa

BEDANKT CHARLES!