Mwanza, de stad op‘t grootste rotsblok van van Oost-Afrika! | vlog

Het is februari 2016: het hoogseizoen zit erop, dus het is time to travel! 15 jaar voor mijn bezoek aan Mwanza zette ik voor het eerst voet op Afrikaanse grond in Tanzania en maakte we de standaard safari-reis in ‘t noorden naar de parken en Zanzibar. Fantastische reis, maar gelukkig kwam ik er in 2014 achter dat er meer was.

Ik zag er al twee jaar naar uit om Tanzania te gaan verkennen. Ik was vaak in Arusha en Moshi geweest en had al veel over het land geleerd. En nu was het dan eindelijk zover: tijd voor de eerste grote trip, going offbeat in Tanzania. In zes weken tijd van de oevers van Lake Victoria, naar het paradijselijke eilandje Pemba ten noorden van Zanzibar.

Wat er tussen Mwanza en Pemba in ligt? We deden toch nog een keer de parken, Lake Natron met de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai, voor mij het inmiddels bekende Arusha, Moshi en de Kili, het Usambara-gebergte dat ik al eens kort had bezocht, Tanga, en de stranden aan de Indische Oceaan. Ik had het geluk dat 2 goeie vrienden net waren afgestudeerd en tijd hadden om mee te gaan. TUENDE, TUENDE, LET’S GO! Bekijk mijn eerste vlog van deze reis hieronder:

Over Mwanza

Langs de oevers van Lake Victoria reizen we met openbaar vervoer van Kisumu naar Mwanza, ook wel Rock City genoemd. Dat heeft er alles mee te maken dat de stad gebouwd is op honderden grote rotsblokken!

In de stad die westelijk ligt van de Serengeti, en oostelijk van Rwanda en Burundi, ontmoet ik Rastafari Joseph, die ons meeneemt op safari! Na Dar es Salaam is Mwanza de grootste stad van Tanzania, maar op de één of andere manier kennen veel reizigers deze plek aan de andere kant van de Serengeti niet.

Ik voel me op mijn gemak in deze stad – dat heeft vooral te maken met het feit dat de stad aan Lake Victoria ligt. Dit immense zoetwatermeer draag ik een warm hart toe door mijn tijd in Kisumu, het Keniaanse stadje waar Charlie’s Travels ooit is opgericht. Je verwacht het misschien niet, maar het heeft wel wat weg van de Sechellen!

Benieuwd naar Tanzania?

Mijn verhaal?

Keurig geschoren en met een kort kapseltje arriveerde ik in 2014 in Kenia om te beginnen met een stage in de financiële sector. Kisumu, gelegen aan Lake Victoria in het oosten van het land, werd mijn nieuwe thuis. Ik kocht er meteen een kleine motor, een Honda Boxer waarmee ik Afrika ging verkennen.

Al na een jaar realiseerde ik mij dat finance verre van ‘my cup of tea’ is – niet zo verassend misschien. Tijd voor iets anders! Ik begon zelfgemaakte flyers uit te delen aan expats, voor ‘off the beaten track’ reizen naar mijn nieuwe thuisland Kenia. Mijn unique selling point was dat ik het drukke toeristencircus en de platgelopen paden zoveel mogelijk vermeed.

Door zelf te reizen maakte ik een andere kant van Kenia beschikbaar voor avontuurlijke reizigers. Het bleek dat mensen hier net zo wild van werden als ik! Mijn business sense groeide net zo snel als zowel mijn haar als mijn passie voor reizen en inmiddels is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailor-made avontuurlijke reizen.

Meer zien?

Check mijn YouTube-kanaal voor meer video’s! Bekijk bijvoorbeeld de vlogreeksen die ik opnam in Kenia, Zuid-Afrika en Oeganda of bekijk de lijst met experience video’s om te zien hoe reizen met Charlie’s Travels er in de praktijk aan toe gaat.

Bekijk hier de vlog reeks:
1. Mwanza

2. Serengeti

3. Lake Natron

4. Usambara Mountains

Volg Charlie’s Travels!

Mijn avonturen kun je volgen via Facebook, Instagram en YouTube! Op die laatste pagina komen al mijn vlogs een week eerder online dan op mijn andere kanalen, dus zorg ervoor dat je je daar abonneert als je geen enkele vlog meer wil missen! Verder lees je op onze site meer over familiereizen, lustrumreizen en reizen voor ‘lovebirds‘ én maken we elke week meerdere blogposts!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!