Mili Is Begonnen Met Werken Op Afstand In Kenia

Het feit dat u overdag moet werken maakt dat u uw vrije tijd beter kunt besteden, en van elk moment kunt genieten. Denk niet te veel na, en boek gewoon uw reis. U zult er geen spijt van krijgen!

Waarom wilde je op afstand in Kenia werken?

Ik denk dat het een geweldige manier is om langere tijd op één plaats door te brengen en het land te verkennen. De meeste fulltime werkende mensen hebben niet voldoende vakantie om een maand te reizen. Ik ben er zeker van dat de verandering van omgeving ook een positieve invloed heeft op mijn creativiteit en nieuwe ideeën op het werk, wat een win-win situatie is voor zowel mijzelf als mijn klanten/werkgever.

mili

Wat vind je ervan? Welke dingen hebben je het meest verrast?

Ik moet zeggen dat het een van mijn beste laatste beslissingen was. Iemand zou kunnen zeggen dat het een van mijn gekste beslissingen was om alleen naar Afrika te reizen tijdens de Corona Times :). Om eerlijk te zijn is alles geweldig, ik voel me veel gelukkiger door mensen te ontmoeten en nieuwe plaatsen te zien, waardoor ik nog productiever ben op het werk. Wat verrassingen betreft zijn er veel: eenvoudige luchthaven vs. supergecontroleerd goed gebouwd treinstation met inchecktijd van 2 uur; het feit dat er op sommige plaatsen gewoon geen trottoirs op straat zijn; de beste: zoooo lekkere en goedkope mango’s OMG!

Interesse in Kenia?

Hoe ervaar je corona in Kenia?

Als ik met mensen praat kent niemand iemand die een coronavirus heeft gehad, waardoor ik denk dat het niet zo verspreid is als in Europa, waar we waarschijnlijk allemaal al een paar mensen kennen die dit virus hebben doorgegeven. Maskers zijn overal verplicht (geen zorgen waarschijnlijk niet bij het zwemmen in de oceaan) en als je een gesloten ruimte binnengaat is er een temperatuurcontrole en worden je handen gedesinfecteerd door de beveiliging.

Ben je productiever dan thuis?

Ik zou zeggen dat ik even productief ben, waar ik ook werk, want het werk moet gedaan worden, ook al zou ik op de maan zijn. Tijdens mijn werk in Kenia voel ik me minder gestrest als zich een stresssituatie voordoet, waardoor ik uiteindelijk productiever ben. Ik ben ook productiever en sneller omdat ik weet dat er iets leuks op me wacht na mijn werkdag (zoals een strandwandeling of gewoon buiten chillen met een glas wijn met mijn nieuwe vrienden). In Europa is het helaas met de lockdownsituaties en bange mensen om je heen niet gemakkelijk om na het werk wat plannen te maken.

Tips voor anderen die geïnteresseerd zijn in zo'n langeafstandsreis?

Luister niet naar iemand die zegt dat je deze reis kunt maken als Corona eindigt! NEE! Daar is het leven te kort voor. Ik weet dat er veel dingen mis kunnen gaan, zoals een PCR test op het laatste moment of regels die licht kunnen veranderen, maar maak je geen zorgen Kenia is een plek om te zijn! Als je twijfels hebt over reisbeperkingen, neem dan contact op met de ministeries en ambassades en lees de geldende regels. Zelfs als reizen in uw land wordt afgeraden is het vaak niet verboden en de grenzen met derde landen zijn open. Vluchten zijn goedkoper en nu vaak met flexibiliteit om te veranderen. Charlies Travel zal altijd zijn best doen om alle mogelijke situaties op te lossen. Last but not least- vergeet niet 2 pakjes zonnebrandcrème en Deet Repellent mee te nemen! U kunt hier cosmetica kopen, maar de keuze is niet zo groot en het is duurder.

Waarom zou je het anderen aanraden?

Ik zou een dergelijke reis zeker aanraden. Het is gewoon een levensveranderende ervaring. In bepaalde situaties kun je je een beetje buiten je comfortzone voelen, wat je sterker en flexibeler maakt. Het feit dat je overdag moet werken zorgt ervoor dat je je vrije tijd effectiever besteedt en van elk moment geniet. De groep mensen waarmee je reist zijn waarschijnlijk zeer vriendelijke en openminded mensen die je reis nog aangenamer maken. Ik voelde me ook erg veilig in Kenia en de lokale mensen zijn super aardig en altijd bereid om te helpen. Denk niet te veel na en boek gewoon je reis je zult er geen spijt van krijgen!

Op afstand werken in Kenia?

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!