Inentingen Tanzania: Deze Vaccinaties Heb Je Nodig

Je zit rond te klikken op de site van Charlie’s Travels, hebt al (bijna) een reis geboekt en wil nog even checken welke inentingen je allemaal moet halen voor je deze kant op kan komen? Zoek niet verder! Hieronder lees je welke prikken je moet halen voor een reis naar Tanzania (en Zanzibar), gebaseerd op het advies van de KLM Travel Clinic en de GGD.

Verplichte inentingen

Tanzania vraagt geen verplichte vaccinaties bij binnenkomst. Maar wanneer je een combinatiereis maakt, en dus niet vanuit Nederland of België vertrekt, check dan even de vaccinatie-eisen van het land van vertrek. Voorkom gedoe onderweg. Hieronder noemen wij een aantal aanbevolgen inentingen. Voor alle verdere informatie verwijzen wij je graag door naar de GGD. 

Aanbevolen inentingen

Natuurlijk zijn er wel een aantal aanbevolen inentingen. Zie hier een opsomming van de inentingen die wij aanbevelen voor jouw reis naar Tanzania! 

  • Gele Koorts
  • DTP
  • BMR 
  • Hepatitis A
  • Hepatitis B

Ook niet vergeten: Malaria

In Tanzania en op Zanzibar komt malaria voor, een ziekte die wordt overgedragen door de malaria-mug. Er zijn vier van dit soort ziekmakende beestjes, en dus zijn er ook vier soorten malaria die je kunt krijgen. De ‘Malaria Tropica’-variant is behoorlijk gevaarlijk en kan onbehandeld zelfs tot de dood leiden. Je kunt je niet inenten tegen de vier vormen van malaria, maar je kunt wel voorzorgsmaatregelen treffen, door bijvoorbeeld onder een klamboe te slapen en deet op onbedekte stukken huid te spuiten.

Ook kun je tabletten slikken tegen malaria. Er zijn verschillende soorten tabletten die je kunt slikken – reizigers-verpleegkundigen kunnen je helpen met het vinden van de juiste tabletten voor jou. Toch kun je, ook met het slikken van tabletten, alsnog malaria krijgen. Krijg je tijdens of na een bezoek aan malaria-gebied daarom last van de vroege symptomen (koorts, vermoeidheid, hoofdpijn en/of spierpijn), raadpleeg dan direct een arts om een simpel malaria-testje te laten afnemen.

Benieuwd naar Tanzania?

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania

Visa & Entry Requirements