Travelstory Van Familie Eijsvoogel In Oeganda

Dit is al de derde reis die ik bij Charlie’s Travels heb geboekt. Het begon met een lustrumreis, later kwam daar een motorsafari bij, en nu dan een familievakantie met mijn ouders, zussen en aanhang. Een grote onderneming, maar na mijn eerdere ervaringen met Charlie durfde ik dit zeker aan hem over te laten! Ik woon al een tijdje in Kenia, dus ken Oost-Afrika vrij goed. Desondanks bleek Charlie mij de vorige twee keer te kunnen verbazen met originele accommodaties en activiteiten waar je – zelfs als je hier woont – niet zomaar op komt. Nu tijd om te testen of hij dit ook voor elkaar krijgt in Oeganda..

Het begin van de reis

De reis begon in Entebbe: een klein tropisch plaatsje naast Kampala en aan Lake Victoria waar de international airport zit. Charles had een motor city tour gepland. Dit is een hele leuke manier om de stad mee te maken! Je bent lekker buiten en het is makkelijk om op de leuke plekken te komen. De gasten die ons rondreden waren erg aardig en zorgden voor een gezellige middag. Kampala zelf heeft niet ontzettend veel boeiende ‘sights’, maar het was toch leuk om urban Afrika mee te maken in een ander land dan Kenia. We hebben erg veel religieuze plekken gezien, een van de grootste markten van Afrika bezocht, en natuurlijk hebben we ergens lokaal gegeten!

Raften in Jinja

Kampala-city-safari-moskee.

Vanuit Kampala zijn we doorgereden naar Jinja. Dit kleine jungle stadje staat bekend als ‘The Source of the Nile’ – de oorsprong van de Witte Nijl. Hier zijn we gaan raften! We hebben een hele actieve en leuke dag gehad op het water. De route was heel mooi, afgewisseld met een paar goede adrenaline-kicks tijdens de snellere en meer steile stukken. Zelfs mijn vader die toch alweer een dagje ouder is vond het fantastisch! De organisatie was zeer professioneel opgezet, met uitgebreide instructies en goed getrainde guides. Al met al heel erg leuk!

Van Jinja door naar Murchison Falls National Park. Charles had het al gezegd via Skype: Oeganda is niet écht een safari land, zoals Kenia of Tanzania… Maar het heeft de pret niet mogen drukken! Veel dieren gezien en een leuke boottrip gemaakt met hippo’s en krokodillen. De waterval is mooi maar vonden wij niet ontzettend bijzonder.

Benieuwd naar Oeganda?

Op safari!

Het safari-avontuur werd voortgezet in Queen Elizabeth. Hier hebben we geslapen in de Katara lodge: onze favoriete accommodatie van deze reis! De staff was heel erg vriendelijk en hebben ons drie hele fijne dagen bezorgd. Het uitzicht is waanzinnig, de huisjes erg mooi en het eten was super lekker! Heel erg van genoten!

Gorilla’s

Dieper het zuiden in naar Bwindi, the Impenetrable forest. Op naar de gorilla’s! Natuurlijk een van de geplande highlights en in het echt was het minstens zo indrukwekkend als in ons hoofd! Zo bijzonder om een uur lang met gorilla’s te zijn; ze zaten erg dichtbij, dus we hoefden nog geen 15 minuten te zoeken en hebben vervolgens een uur lang met hen in de jungle gelopen! Wat erg leuk was, was dat dit de enige groep was die die dag ging (er gaat blijkbaar maar één groep van max. 8 personen per keer), dus dat maakt dat je geen anderen tegenkomt en het extra speciaal is voor de kleine groep waarmee je bent. Ook de lodge waar we hier verbleven, Mount Gahinga Lodge, was fantastisch! Hele mooie kamers, heel erg lekker gegeten en een complimentary massage voor iedereen die daar zin in had – wat wil je nog meer?

berggorilla

Kigali

Onze Oeganda reis werd afgesloten met relaxen aan Lake Mutanda. Dit is een prachtig meer waar je kunt zwemmen met een uitzonderlijk uitzicht! Hier hebben we nog een boottripje gemaakt naar een van de eilanden op het meer om daar een lokale community te bezoeken. Mooi om daar een kijkje te nemen.

In het zuidwesten van Oeganda zijn we doorgestoken naar Rwanda om de laatste paar dagen aan Lake Kivu (grenzend aan de Congo) te relaxen. Ook hier hadden we weer een heerlijk hotel: de Cormoran Lodge. Geestige houten chalets op een heuvel met in de verte donker Congo, vele eilandjes en rust. Het verschil tussen Rwanda en andere Oost-Afrikaanse landen is opvallend! Kigali – de hoofdstad – is heel erg georganiseerd en schoon. De lunch bij het (historisch bekende) Hotel Rwanda was niet zo heel bijzonder, maar het Genocide Museum daarentegen was heel indrukwekkend en heeft een diepe indruk op ons gemaakt.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania