Avontuur – de belangrijkste reden om in het vliegtuig naar Kenia te stappen voor Tom

Het bevalt me-ga goed!! Ik had oorspronkelijk voor 4 weken geboekt en nu (op de helft) al besloten om minimaal 1 week bij te boeken. Misschien blijf ik hier zelfs wel tot na oud & nieuw!

” Er zijn altijd 100 redenen om het niet te doen, maar nu ik hier ben kan ik je vertellen dat dit niet opweegt tegen de 1000 redenen om het wel te doen! ” – Tom Mac-kenzie

Tom

Avontuur – de belangrijkste reden om in het vliegtuig naar Kenia te stappen voor Tom

Gepubliceerd op 28 november 2020 – Tom Mac-Kenzie

Waarom wlide je remote gaan werken in Kenia?

De belangrijkste reden was het avontuur! Ik volg Charles al jaren op linkedin en instagram en wilde altijd al een keer een reis maken. Om wat voor reden dan ook, kwam het er gewoon niet van, totdat ik zag dat hij deze remote working trip aanbood. Geen excuus meer om niet te gaan en redenen genoeg om wel te gaan! In Nederland thuis werken, de restaurants zijn dicht, de kroegen zijn dicht en de algehele sfeer is vlak en soms ook negatief. Het moment om gewoon te vertrekken en de zon en het avontuur op te zoeken wat mij betreft. Natuurlijk moest het wel veilig zijn en de faciliteiten zo zijn dat je ook echt goed kan werken.

Hoe bevalt het? Welke dingen hebben je het meest verrast?

Het bevalt me-ga goed!! Ik had oorspronkelijk voor 4 weken geboekt en nu (op de helft) al besloten om minimaal 1 week bij te boeken, maar misschien zelfs wel tot na oud & nieuw hier te blijven. Wat me verraste is hoe goed Nairobi me is bevallen. Thuis werd ik vooral gewaarschuwd over hoe onveilig het is en dat je zo goed op je spullen moet passen etc. etc. En natuurlijk is hier criminaliteit, maar in Rome, Parijs of Amsterdam lopen ook zakkenrollers rond. Gewoon je gezond verstand gebruiken en genieten van de stad! De mensen zijn hier over het algemeen juist super vriendelijk en behulpzaam. Waar je in Nederland als je een Uber besteld wordt opgehaald door een saaie Prius, komt hier via Bolt een Boda voor rijden. Een man op een motor die je voor een paar KES overal naartoe brengt. Ik heb meerdere keren de stad verkent achter op de motor en dat was super gaaf!

Tom

Interesse in Kenia?

Hoe ervaar je Corona in Kenia?

Wat een controle en wat een discipline hier in Kenia, veel beter dan in Nederland! OVERAL wordt je temperatuur opgemeten, overal moet je je handen reinigen, iedereen draagt een mondkapje en na 22:00 is er niemand meer op straat vanwege de Corona-Avondklok. Zodra je lekker aan tafel zit, op kantoor bent of op een strandbedje ligt kan het mondkapje af en binnen een paar minuten ben je corona alweer vergeten. Het is hier echt pri-ma geregeld! Wat jammer is aan die avondklok is dat je echt tijdig wordt weggestuurd, omdat het personeel ook op tijd weer binnen moet zijn. Dus wil je naar de kroeg of een restaurant, vroeg gaan en op tijd weer naar huis! Niks mis mee om om 5 uur al aan de borrel te gaan toch?

Ben je productiever dan thuis?

Soms wel, soms niet! Ik moet zeggen dat ik niet echt productiviteits-issues thuis had, dus een verbetering in productiviteit was niet mijn reden om hiernaar toe te komen. Wel merk ik een grote benefit van het tijdsverschil. Omdat het hier 2 uur later is, kan ik van 08:00 tot 11:00 ongestuurd werken zonder gestoord te worden door mijn Nederlandse collega’s, die dan nog lekker liggen te slapen. Dus de eerste 3 uur van de dag zijn superproductief!

Tom

Tips voor anderen die geïnteresseerd zijn in zo’n remote working trip?

Als je hier naartoe komt, herplan je “eind van de middag” calls naar de ochtend. De eerste paar dagen had ik een aantal meetings tot 18:00 Nederlandse tijd, wat betekent dat je tot 8 uur locale tijd naar je beeldscherm zit te staren. Aangezien de avondklok om 22:00 ingaat, heb je dan geen tijd meer om de stad in te gaan en een hapje te eten. Dus manage je agenda zoveel mogelijk naar de ochtend. Andere tip voor mensen die misschien niet gewend zijn om in een co-working space te werken. Zorg voor een headset met noise cancelling en een goede microfoon, zo kun je je echt afsluiten. (overigens zijn er voldoende “phone booths” in de kantoren om je echt af te zonderen, indien nodig). Mijn volgende tip: Manage de verwachtingen goed bij je leidinggevende en je collega’s. Als je om half 6 wilt stoppen met werken, is het pas half 4 in Nederland. Zorg dus dat ze begrijpen dat je de ochtend daarna er gelijk op terug komt, maar dat ze je niet op de dag zelf gaan chasen, want jouw dag begon ook veel vroeger dan die van hun en nu zit die dag er op! Als je dit niet doet, ben je al gauw 10/12 uur per dag aan het werk. Ikzelf vind het niet erg om meer dan 10 uur per dag te werken, want zo zorg ik dat ik de vrijdagen vrij kan nemen en dat is dan ook gelijk mijn laatste tip: Neem de vrijdagen vrij! Weekend safari-trips kosten (reis-)tijd dus gebruik daar lekker de vrijdag ochtend voor, zodat je vanaf vrijdag middag optimaal kunt genieten van de omgeving, de natuur, de dieren, safari’s, het strand en ga zo maar door!

Cynthia

Waarom zou je het anderen aanraden?

Omdat het gewoon gruwelijk vet is!! Het is lekker weer, er is super veel te doen, de mensen zijn vriendelijk en de omgeving is prachtig! Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan ?!? Er zijn altijd 100 redenen om het niet te doen, maar nu ik hier ben kan ik je vertellen dat dit niet opweegt tegen de 1000 redenen om het wel te doen!

Cynthia

Waarom wlide je remote gaan werken in Kenia?

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania