5 redenen om jouw vakantie vroeg te boeken

Geen idee of jij er bekend mee bent, maar ik kan niet de enige zijn. Voordat ik richting Afrika verhuisde wilde ik graag nog eens samenzijn met vrienden en familie (duh!). Maar mijn hemel, wat was dat een moeite om te faciliteren. Dan heb ik het niet over ruimte, eten, drinken en andere dingen regelen. Nee ik heb het dan over een datum vinden waarop iedereen kon. Dan heeft die weer een familieweekend, huwelijk of een feestje de avond ervoor waar de wijn rijkelijk zal vloeien. Uiteindelijk is het gelukt, maar moet je je eens voorstellen dat je een paar weken met een groep mensen weg wil. Hels. Gelijk reden nummer 1 waarom je een vakantie vroeg wilt boeken, maar ik geef je er graag nog een paar. ;) - Charlie

Jouw vakantie last-minute boeken is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Op het laatste moment besluiten of je zin hebt in met je blote billen op het strand liggen of de blaren onder je voeten te hiken is natuurlijk ook best nice. Maar mocht je deze twee willen combineren, is het toch handiger om je bij de early-bird boekers te vestigen. Benieuwd waarom? Wij leggen het jou uit!

5 voordelen van jouw vakantie vroeg boeken

#1 Vroeg boeken is voordeliger!

Jaja, geloof het of niet: jouw vakantie vroeg boeken is echt voordeliger dan alles op het laatste moment regelen! Niet alleen zijn de vliegtickets aanzienlijk goedkoper, ook is het voordeliger omdat je nog alle keuzevrijheid hebt betreffende accommodaties en tripjes. Wat ook voordelig is, is dat je alle tijd en vrijheid hebt om uit te zoeken wat jij graag op vakantie zou willen doen en met een beetje hulp van ons heb jij straks zeeën van tijd over 😉

#2 Beschikbaarheid van accommodaties

Ben jij echt helemaal verliefd geworden op dat boetiekhotelletje in Zuid-Afrika of wil jij zeker een bezoek brengen aan die accommodatie met natural spa in Kenia? Wacht dan alsjeblieft niet! Door op tijd te boeken weet je zeker dat je niet misgrijpt en ben je zeker dat jij jouw trip op de bestemming doorbrengt die jij voor ogen hebt. Daarnaast is op tijd boeken ook een echte must wanneer je met een grotere groep op vakantie gaat. Zorg dat die vette villa of campsite niet voor jou neus wordt weggekaapt en fix die handel!

#3 Beschikbaarheid experiences en trips

Niet alleen een accommodatie en verblijf is iets waar je beter maar vroeg bij kan zijn, hetzelfde geldt voor experiences en trips. De kans is dik aanwezig dat jij die Masai Tribal Trek door de Loita Hills in Kenia niet kan doen, omdat er geen gids meer beschikbaar is die jullie begeleid en beschermd voor al het wildlife wat er rondloopt. Dat zou vet zonde zijn, toch? Weer een goede reden om vroeg te boeken dus.

#4 Geen stress!

Een vakantie is natuurlijk de ideale manier om te ontstressen, maar waarom zou je überhaupt stressen om een vakantie? Een goede reden om jouw trip naar Afrika vroeg te boeken, is het feit dat je veel stress bespaart. Achter de feiten aanlopen en allerlei websites afstruinen om toch nog een chille accommodatie te vinden kan voor de nodige stress zorgen. Ook nog een leuke bijkomstigheid is dat je met veel minder spanning in je lijf op vakantie gaat wanneer deze al een tijdje vastligt. Do we need to say more?

#5 Voorpret

Last, maar zeker niet least: Voorpret! Wie het vroegst boekt, geniet het langst. Is het niet heerlijk om tijdens de koude, natte wintermaanden alvast weg te dromen naar jouw toekomstige vakantie? Genoeg tijd om een paar leuke outfits te scoren, het wereldwijde web door te spitten naar leuke barretjes of snel nog even een cursus fotografie te volgen om zo de vetste plaatjes te schieten. Langer voorpret is absoluut een goede reden om NU te boeken!

“Genoeg tijd om een paar leuke outfits te scoren, het wereldwijde web door te spitten naar leuke barretjes of snel nog even een cursus fotografie te volgen om zo de vetste plaatjes te schieten.”

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Houd hier rekening mee als je vroeg boekt!

Oke, toegegeven. Earlybird heeft echt niet alleen maar voordelen. Ieder voordeel heeft z’n nadeel, right? Gelukkig zijn er meer voordelen, maar wij zetten de drie nadelen van vroegboeken ook nog even voor jou op een rijtje.

#1 Je moet zeker weten dat je ook echt kan

Wat wel een nadeel is aan vroegboeken, is dat de data al vast staat. Misschien denk jij in oktober wel dat jij in augustus drie weken er tussenuit kan, maar er is een kans dat jullie door omstandigheden deze periode toch niet meer kunnen gaan. Houd hier dus altijd rekening mee.

#2 Grotere kans op wijzigingen van vliegtijden

Ook iets waar je rekening mee moet houden zijn de tijden van jouw vlucht. Als je later boekt staan de vluchttijden vaak al vast, maar dit geldt niet wanneer jij jouw reis vroeg van te voren boekt. Houd dus rekening met allerlei wilde plannen op de aankomstdag, want het zou zomaar kunnen dat jij iets later – of eerder (winning!), op plaats van bestemming komt. Mocht je nou wel allerlei plannen hebben gemaakt, dan staat ons operations team voor jullie klaar: samen met jou bedenken wij hoe we hier het beste op in kunnen spelen – want hey: stress is niet uitgenodigd deze vakantie!

#3 Iets met regenbogen en potten met goud…

Wat voor zowel earlybirds of lastminute boekers een nadeel kan zijn, is dat je of ruim van te voren al een groot bedrag af moet tikken of dat je zomaar een pot met goud klaar hebt moeten staan als jij vandaag besluit dat je volgende week op vakantie wilt. Gelukkig is veel geld in een keer uitgeven ook geen hobby van ons bij Charlie’s en daarom denken wij graag mee. Mocht jij bij ons een vette trip boeken, betaal je eerst maar 20% van de totale reissom en 60 dagen voor vertrek betaal je het restant. Da’s toch net even wat chiller, niet?

Conclusie!

Zoals we al zeiden, ieder voordeel heeft zijn nadeel. Maar jouw vakantie vroeg boeken en fladderen tussen de earlybirds heeft overduidelijk meer voordelen. Heb jij dus geen zin in stress, wil je extra lang voorpret en heb jij het voorzien op die hele vette accommodatie waar jij met een groep vrienden lekker kan chillen? Dan is de boodschap volgens ons wel duidelijk… wat houd je nog tegen?

DIRECT REISADVIES OP MAAT ONTVANGEN!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania

Visa & Entry Requirements ​