Vijf Redenen Waarom Jij Met Nieuwjaar In Afrika Moet Zijn!

Werk jij je vijf dagen per week de pleuris? Is jouw goede voornemen ieder jaar weer: meer genieten en minder stress? Vier Nieuwjaar in Afrika en boek een ticket naar de zon!

Wil jij dit jaar de jaarwisseling vieren onder de zon? Proosten terwijl je geniet van de warmte en niet direct failiet het nieuwe jaar ingaan? Kies dan eens voor Kenia! 

Vier oud en nieuw in Kenia!

Ok, je wilt iets exotisch voor de jaarwisseling. We kennen de standaard oud en nieuw bestemmingen: Bali, Curaçao, de Zwitserse Alpen… En anders sta je gewoon stomdronken met een sterretje op de grachten.

Tickets zijn duur! En dan heb je niet eens je ski set gehuurd of je beach view resort. Kenia, daarentegen, is met oud en nieuw goed te betalen. Ja, je geeft ook hier in het hoogseizoen net wat meer uit aan een ticket, maar het is zeker geen 1500 euro (Curaçao, Bali). En wist je dat je dat je een dikke villa kunt huren met privé kok, uitzicht over het strand en iemand die met Nieuwjaar je zooi opruimt? HELL YES!

Hier een kleine voorproef van jouw potentiële Nieuwjaars stulpje aan de kust

Het Afrikaanse Festival in Kilifi

Gedurende de rest van het jaar is Kilifi een klein hippy paradijs, waar menig backpacker net wat langer dan verwacht blijft hangen. Het Bali van Oost Afrika, if you will. Met het nieuwe jaar wordt hét hostel hier omgebouwd tot een Festival kunstwerk. Kilifi New Years is legendarisch in Oost Afrika. Van heinde en verre reizen de feestlustige om hier drie dagen te feesten, van zonsopgang tot zonsondergang.

Aan een helderwit strand wordt de zwoele Afrikaanse nacht ingeluid met zowel Afrikaanse dj’s and Europese (de Nederlandse Umoja stond vorig jaar te draaien). Sta je in Nederland op een ski-oord te bibberen met een bosje sterretjes in je handen, pluk je hier gewoon de sterren uit de hemel. Of uit de zee, want wist je dat Kilifi als een van de weinige plekken op aarde bij nacht een met sterren bezaaide zeespiegel kent? Nieuwsgierig, check deze blog over Kilifi! De reviews liegen er niet om. Check de Facebookpagina voor meer informatie!

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Nieuwjaarsavond onder de Afrikaanse zon

Zuid-Afrika wordt geroemd om haar heerlijke temperaturen in december, terwijl wij in Nederland gegarandeerd in de regen of met geluk in de sneeuw zitten. Hoe beter op te laden dan met een hoge dosis vitamine D. De zon op je snufferd, een Afrikaans wijntje erbij en de champagne… Die sla je lekker taxfree in achter de douane.

Capetown

Afrikaanse oliebollen: Mandazi's

Kun jij niet zonder jouw vertrouwde oliebollen met Oud en Nieuw? Weerhoud je dat al jaren van een vakantie met kerst en oud en nieuw? Niet getreurd. In Afrika hebben ze gewoon het gehele jaar door oliebollen, genaamd Mandazi’s. Ze heten misschien anders, maar smaken net zo lekker.

Met nieuwjaar op vakantie scheelt ook nog eens vakantiedagen...

Vakantie dagen tellen. Passen en meten, hier een voor de verjaardag van Tante Jo, hier een voor het huwelijk van Corrie en Jan. En dan wil je ook nog dat midweekje Frankrijk. Het is verdomde lastig om elk jaar het meest uit die schaarse vrije dagen te halen. Laat ik je even bijstaan in de keuzestress: je haalt het meest uit je dagen met een weekje (of twee) naar Afrika. Gemiddelde vliegtijd is zo’n acht uur en met vijf vakantiedagen pak je er gewoon twee weekenden bij! Zit jij straks negen dagen lang zonovergoten cocktails te slurpen onder de Afrikaanse zon. Lijkt het Nieuwejaar opeens weer een stuk behapbaarder.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!