Travel Story – Margot

Hoi! Ik ben Margot en in december 2019 ben ik op reis naar Kenia geweest, mijn allereerste Afrika-ervaring. De afgelopen jaren ben ik op verschillende continenten geweest en heb ik veel over de wereld gereisd. Desondanks vond ik het toch weer spannend om naar een nieuw continent af te reizen, vooral omdat ik de eerste week alleen op pad zou gaan. Zoveel mensen vroegen mij ook: “Is dat niet gevaarlijk daar, in je eentje reizen in Afrika?”

Alleen naar Kenia: is dat wel veilig?

Door mijn eerdere reizen heb ik geleerd dat er geen enkel probleem hoeft te zijn wanneer je je normaal gedraagt in een land, jezelf op politiek gebied niet uit en luistert naar de politie of handhavers. Maar toen de zoveelste persoon vroeg of het wel veilig zou zijn, zo alleen op reis in Afrika, werd ik toch wel een beetje nerveus. Na het lezen van goede reviews en het zien van het mooie aanbod op de website, nam ik contact op met Charlie’s Travels.

Travel Story

Een goed en veilig begin

Bij aankomst op Jomo Kenyatta Airport werd ik door een taxichauffeur opgehaald die een envelop voor mij had met daarin onder andere een simkaart met beltegoed en internet, super handig! Ook kreeg ik een noodnummer dat ik 24/7 kon bellen als ik mij onveilig voelde of als ik problemen zou hebben. Dat voelde voor mij als een goed begin en dat was het ook. Overal waar dat nodig was, stond vervoer op mij te wachten, maar omdat ik ook graag een beetje zelfstandig wilde zijn, regelde ik, waar het safe was, zelf mijn vervoer. Zo wist ik altijd zeker dat ik veilig aan zou komen op de plaats van bestemming.

Overal met vervoer

Na mijn eerste week alleen op reis met Charlie’s Travels kwam ik er ook achter waarom het nodig was om overal vervoer te hebben. Met mijn inmiddels gearriveerde zus wilde ik een stukje gaan lopen, maar toen bleek ons hostel in downtown Nairobi te liggen, precies op de plek waar we een paar dagen ervoor nog met de ex-straatkinderen hadden gelopen. Dat vonden we toch wel even spannend en toen snapte ik direct waarom Charlie’s Travels overal netjes vervoer had geregeld en verder adviseerde om altijd de taxi te pakken. Gelukkig was er niets gebeurd!

Interesse in Kenia?

Van geen aandacht naar ‘Mzungu’!

Wat mij opviel in Kenia is dat je als vrouw niet anders aangekeken of behandeld wordt. Tijdens mijn vorige reizen is dat vaak wel anders geweest, waardoor ik meer op mijn hoede was. Ik werd, voor zover ik weet haha, weinig nageroepen of lastiggevallen door mannen.

In de Taita Hills was dat wel even anders, omdat ik de enige Mzungu was, oftewel een Europeaanse buitenlander. Iedereen zwaaide naar me en riep “How are you?”. Het hele dorp wilde me wel een hand komen geven en anderen zwaaiden verlegen naar me. Ik merkte dat ik mij, vooral buiten Nairobi, overal erg veilig voelde, zeker als alleen-reizende vrouw! De locals werden zo enthousiast als ze mij zagen en vonden het fantastisch als ik terug zwaaide of een gesprekje met ze begon. Het waren een paar hele gezellige dagen!

Travel Story

Nooit écht alleen met Charlie’s Travels

Met de simkaart die ik kreeg, stond ik mijn hele reis continu in contact met Lindy en Pollina van Charlie’s Travels. Zij stuurden elke dag wel een berichtje om te vragen hoe het met mij ging, of ik het naar mijn zin had en of ze nog iets voor mij konden betekenen. Zo voelde ik mij nooit écht alleen!

Al met al kan ik zeggen dat ik mij, door de goede zorgen van Charlie’s Travels, echt veilig voelde in Kenia. Door hun informatie wist ik wat ik beter wel en niet kon doen en heb ik een hele fijne reis gehad waar ik mij prima veilig voelde. Als ik weer heb gespaard, zou ik zo weer een nieuwe reis in Afrika boeken!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania