The Lion King In Oost-Afrika

Net als voor de Lion King is Afrika ook het thuis van Charlie’s Travels! Hier zijn we geboren en groot gebracht: het is het thuis van de meeste Charlie’s Angels en heeft veel van onze reizigers onvergetelijke ervaringen gebracht. Bij het zien van De Lion King denken wij gelukzalig aan Afrika… maar waar speelt de Lion King zich eigenlijk precies af?

De Lion King

Na het zien van de nostalgische film over de levens van de diverse beesten in het kleurrijke dierenrijk, wordt de vraag vaak gesteld: waar speelt de Lion King zich af? Het antwoord is altijd Afrika. Simba beleeft zijn avonturen in een fictief landschap dat sterk doet denken aan de Afrikaanse savanne. En hoewel de bekende, meeslepende nummers uit de film, zoals ‘The Circle of Life’, worden gezongen in Zulu, een lokale taal uit Zuid-Afrika, is Oost-Afrika de grote inspiratiebron geweest voor de animatoren van de Lion King.

Zo spreken de dieren in de film een aardig woordje Swahili, een taal die vooral in Kenia en Tanzania rijkelijk wordt gesproken. ‘Simba’ betekent leeuw, ‘Mufasa’ betekent koning. ‘Pumbaa’ betekent naïeveling, een passende naam voor het niet al te snuggere knobbelzwijn dat maar al te graag ‘hakuna matata’ roept: ‘geen probleem!’.

Waar we misschien nog wel het meest bij wegzwijmelen tijdens het kijken van de Lion King, zijn de dromerige landschappen. Van uitgestrekt savannelandschap met eenzame rotsen en acaciabomen, tot kronkelende rivieren en dichtbegroeide jungles. Dat Oost-Afrika een fantastische inspiratiebron zou zijn hadden de animatoren van de Lion King ook door: zo verbleven zij een tijd in de Borana Conservancy in Kenia om onderzoek te doen.

Afrika map-Kenia-Tanzania-Oeganda

Beleef De Lion King

Speciaal voor jou, de échte, doorgewinterde Lion King-fan, hebben wij Oost-Afrikaanse locaties voor je op een rij gezet die de Lion King tot leven laten komen. Zelf Simba spotten? Dat kan, en nee – niet op je televisiescherm. Bij Charlie’s Travels kun je namelijk deze plekken in het echt bezoeken. Zwaai naar de leeuwenfamilies vanuit een 4×4, ontmoet Pumbaa in je tentenkamp en zing uit volle borst ‘The Circle of Life’ terwijl de opkomende zon haar rode licht schijnt op galloperende giraffen.

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Hoe ga je duurzaam op safari?

Hier verbleven de Lion King animators!

Ga jij deze zomer op safari!? Maak dan tijdens de safari foto’s of video’s waar de Lion King-vibes van het beeld afspatten: de personages, de omgeving, de muziek, de geluiden of bijzondere combinaties. Streep zoveel mogelijk af op je bingokaart, plaats je foto’s op Facebook of Instagram met de juiste @ / #’s en win een van de volgende prijzen:

  • 5 kaartjes voor de Lion King film met Afrikaans diner
  • 100 EUR tegoedbon voor een mooi wildlife safari boek
  • 100 EUR tegoedbon voor een fotoalbum van je reis

Download de bingokaart en lees daarop alle spelregels!

The Lion King-charlies

Daarom met Charlie’s Travels naar Oost-Afrika!

We zijn "On the ground" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

In je uppie, met z’n twee, je beste vrienden of de hele familie?

Hoe dan ook: met Charlie’s Travels weet je zeker dat je de mooiste Afrika-reis van je leven gaat meemaken! We zorgen er met alle liefde en Afrikaanse passie voor dat je niet in de toeristenstroom belandt. Want wie houdt er nou van neppe, springende Masai en ingedutte pensionado-lodges? Bij ons boek je geen standaard reizen of pakketten, maar stel je samen met onze Afrika-experts de ultieme trip samen!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania