De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Ontdek de wilde dieren van Tanzania! Van de dieren op het vasteland tot exotische fauna op Zanzibar, de biodiversiteit is verbluffend. Tanzania herbergt een overvloed aan dieren, van de iconische Big Five tot de unieke onderwaterwereld. Een safari hier is een onvergetelijke ontmoeting met de natuur. Wij nemen je mee op een avontuur waar elke ontmoeting met de dieren in Tanzania een verhaal op zich is.

Dieren in Tanzania: Een glimp van de wildernis

Tanzania, doordrenkt met prachtige landschappen, herbergt een schat aan wilde dieren. Van de dieren die rondrennen op de savannes, tot kleurrijke en glibberige zeebewoners: Tanzania is de schatkamer voor fauna liefhebbers! 

Hoeveel dieren zijn er in Tanzania?

De biodiversiteit van Tanzania is indrukwekkend, met meer dan 400 zoogdiersoorten en ruim 1000 vogelsoorten. Neem bijvoorbeeld de Grote Migratie in de Serengeti, waar je enorme kuddes wildebeesten, zebra’s en gazellen tegenkomt, terwijl ze zich verplaatsen en op zoek gaan naar vers gras.

Welke dieren leven er op Zanzibar?

Het eiland Zanzibar wordt omringd door de kristalheldere wateren van de Indische Oceaan. Hier kun je dolfijnen tegenkomen tijdens boottochten, en onderwater ontvouwt zich een wonderlijke wereld met tropische vissen en koraalriffen. Op het vasteland van Tanzania en in de nationale parken van Tanzania, kun je iconische dieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen, zebra’s en neushoorns tegenkomen. Hier vertellen we je later in dit artikel meer over.

“Van de dieren die rondrennen op de savannes, tot kleurrijke en glibberige zeebewoners: Tanzania is dé schatkamer voor fauna liefhebbers!”

Welke dieren vind je in Tanzania’s grootste safaripark: de Serengeti?

Dé plek waar The Lion King en National Geographic samenkomen. Waar je ook kijkt, er gebeurt altijd iets. De Serengeti staat bekend als één van ‘s werelds meest iconische safaribestemmingen, en dat is niet voor niets. Je rijdt over de uitgestrekte vlaktes op zoek naar allerlei soorten wildlife. Denk aan zebra’s, buffels, giraffes, olifanten, neushoorns en een indrukwekkende verzameling grote katten.

Vogels in Tanzania: Een melodie van kleuren!

Tanzania is wat ons betreft de place to be voor iedereen, maar voor vogelliefhebbers nog net een beetje meer! Van kleurrijke zangvogels tot roofvogels, de Tanzaniaanse hemel is er vol van! Of je nu gefascineerd bent door de prachtige blauwe vogel of andere opvallende exemplaren, Tanzania is een goede reden om die verrekijkers van de rommelzolder te vissen.

“Tanzania is een goede reden om die verrekijkers van de rommelzolder te vissen.”

Dieren op Zanzibar: Tropische ontmoetingen

Als ik Zanzibar zeg, zeg jij tropisch eiland. En dan heb je groot gelijk, want je vindt hier palmbomen, bountystranden, een azuurblauwe zee én een hele hoop dieren! Maar… welke dieren leven er dan op Zanzibar? Dit eiland is de thuisbasis van diverse dieren, waaronder reusachtige schildpadden die rustig in de zon chillen, vriendelijke rifhaaien en ondeugende aapjes zoals de rode franjeaap.

Oog in oog met een haai in de wateren van Zanzibar

Duiken met haaien bij Zanzibar is natuurlijk een onvergetelijke ervaring voor duikliefhebbers. Hoewel witte haaien niet erg fan zijn van de relatief warme wateren rondom Zanzibar, biedt het eiland toch de mogelijkheid om andere haaiensoorten te ontmoeten, zoals de witpuntrifhaai en de zwartpuntrifhaai.

Duiken op Zanzibar

Duiklocaties zoals Mnemba Island en de omliggende riffen bieden uitstekende mogelijkheden om het onderwaterleven van dichtbij te bewonderen. Duikexpedities worden vaak begeleid door ervaren gidsen die de beste plekken kennen om bijvoorbeeld haaien te spotten, en ze zorgen ervoor dat de duikervaring veilig en informatief is. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint aan je duikavontuur, Zanzibar biedt een kleurrijke onderwaterwereld en de kans om oog in oog te staan met enkele van de fascinerende haaiensoorten die de Indische Oceaan bevolken.

Wil je meer weten over de fauna van Tanzania? Plan een gesprek met één van onze Tanzania experts en zij vertellen jou graag meer.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania