Remote Werken In Kenia: Remote Werker Lisanne Trapt Af

Sinds half oktober werk ik remote in Kenia. Say what?! Sinds maart werkte ik fulltime vanuit huis. In juni kwamen de muren al op me af en ter afleiding ging ik reizen zoeken. Zo kwam ik terecht bij Charlie’s Travels en twee weken later stond ik op Nairobi airport. Het plan was om twee weken te verblijven in de Villa van Charlie’s travels en vervolgens te reizen. Na 1 week Nairobi heb ik het plan omgegooid en blijf tot half januari in Nairobi. Waarom? Deze stad bruist! Het is veel moderner dan ik had verwacht.

Remote werken in Kenia

Sinds maart werkte ik fulltime vanuit huis en in juni kwamen de muren al op me af. Ter afleiding ging ik reizen zoeken en zo kwam ik terecht bij Charlie’s Travels. In eerste instantie om een off-the-beaten track reis te maken door Oeganda. Door de sluiting van de grenzen kon dat helaas niet doorgaan. Emiel van Charlie’s Travels vertelde me toen over het remote werken & reizen concept en twee weken later stond ik op Nairobi Airport!

Remote Lissane

Wat voor werk doe je?

Ik ben freelance strategisch consultant & project manager. Mijn projecten had ik in Nederland afgerond en ik wilde vanuit Kenia een webshop bouwen, wat lijntjes uitzetten in Nederland voor een nieuwe opdracht in 2021 en een aantal lokale ondernemers ontmoeten via het BNI netwerk waar ik in Nederland lid van ben. Dat ging beter en sneller dan verwacht! Na 1,5 week had ik 12 koffie ‘dates’ gehad, 32 boda ritten achter de rug (motortaxi), lokale koffieboeren bezocht en was ik ‘lid’ geworden van de Marktplaats 2.0 Kenia whatsapp groep van Nederlandse expats.

Interesse in Kenia?

Blij verrast: snel verlengd

Het plan was om twee weken in de Villa van Charlie’s Travels te verblijven, om vervolgens te gaan reizen. Na één week Nairobi heb ik het plan omgegooid: ik blijf tot half januari in Nairobi. Waarom? Deze stad bruist! Het is veel moderner dan ik had verwacht. Amerikaanse shopping malls, hippe eettentjes zoals in Amsterdam en de altijd lachende Kenianen. De ondernemers (klein en groot) zijn ambitieus, gedreven en denken graag met je mee over business opportunities. Daarnaast ben ik in een warm bad terecht gekomen. Alles was van top tot teen goed geregeld door Charlie’s Travels, waardoor de eerste twee weken enorm gemakkelijk waren. Het gaf en geeft een goed gevoel dat er een team 24/7 voor je klaar staat voor allerlei vragen.

” Na éen week Nairobi heb ik het plan omgegooid: ik blijif langer, tot half Januari in Nairobi. Waarom? Deze stad bruist! Het is veel moderner dan ik had verwacht. ”

Corona in Kenia

Enne, hoe zit het nu eigenlijk met Covid? Ja, ook in Kenia is Covid aanwezig. Zodra je de deur uitstapt is het verplicht om een mondkapje te dragen. Overal waar je binnenstapt wordt je temperatuur gemeten (ik meet al twee weken 35,2 graden celsius, dus over de kwaliteit valt te discussiëren) en je bent verplicht om je handen te desinfecteren. Verder is er ook een avondklok tussen 22.00-04.00 uur, je mag die uren niet op straat zijn. Daarentegen zijn de barren en restaurants wel gewoon open, je kunt hier dus een lekker hapje te eten of een drankje doen.

Lisanne

Remote werken in Kenia: iets voor jou?

Vind je dit gaaf klinken, maar weet je niet of het iets voor jou is? Als je een laptop, paspoort en tandenborstel hebt ben je good to go! Charlie’s Travels regelt de rest. Vind je het toch nog spannend, sluit je dan aan bij de Remote Working groep. De komende tijd organiseert Charlie’s Travels een volledig georganiseerde remote-working trip, waarin je in groepsverband een maand lang remote werkt, woont en reist door Kenia. Ik ga in ieder geval voor een aantal trips aansluiten bij de groep!

Tip: Vergeet je e-reader niet. Ze betalen hier met digitaal geld (Mpesa) en via IDEAL kun je geld overmaken.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!