Familiereizen: Met Je Baby Naar Afrika!

Hoe zit het met familiereizen in Afrika, als je een kleine dreumes bij je hebt? Klinkt niet direct als een logische of verstandige keuze. Ook mijn moederinstinct ging niet direct akkoord toen ik op trip ging richting de Tanzaniaanse grens. Samen met man Menno en Cutie Mzungu George had ik een lang weekend vrij, dat we spendeerden in de Keniaanse bush. Lees hieronder mijn verslag!

Wel of niet op familiereis naar Afrika met onze baby?

Angst voor het onbekende regeert en vervelende vragen komen op: Is het daar niet heel vies? Met deze moesson zijn er toch heel veel malariamuggen? Is het er niet te warm? Is het er niet te koud? Kan George de trip in de auto wel aan?

 

Do one thing everyday that scares you

“Do ONE thing everyday that scares you”, zei Baz Luhrmann – en dat mag best wat meer geleefd worden vinden wij. En zo vertrekken Menno, George en ik op zaterdag richting Bisil voor een lang weekend in de bush. Het is vanaf Nairobi zo’n tweeëneenhalf uur rijden, wat ons meteen brengt bij de eerste tip!

Tip 1: vertrek vlak voor babies slaaptijd

Zo zorg je ervoor dat de babie in de auto slaapt. Neem ook heel veel biscuitjes en speeltjes mee voor als hij wakker wordt. Let verder goed op wat je kind aan heeft. Ik vergis me er altijd in hoe snel hij het warm krijgt.

Bisil

We verblijven in het achterland van Bisil, een gebied dat door een heuvelkam gescheiden wordt van de Serengeti in Tanzania. Al snel bevinden we ons op de groene savanne die ik vooral uit de natuurfilms ken. We zien Masai met hun kuddes en héél veel geiten. George is nu tien maanden en ook hij ziet alles: als ik hem een groep struisvogels aanwijs is hij wel even verbaasd. Toch blijven de ronkende motoren, met de in rood kikoy gehulde mannen erop, natuurlijk duizendmaal interessanter.

In het prachtige reservaat waar we ons de komende drie dagen zullen vermaken is het niet anders. Hoewel Menno en ik ons vergapen aan het prachtige uitzicht op de bergen, de drinkende apen en grazende impala’s, lijkt George meer geïnteresseerd in zijn brandweerauto. Dat is ook fijn als je nog zo klein bent; je ondergaat alles.

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Klamboe, deet & bedekkende kleding

Waar hij wel aan moet wennen is zijn campingbedje dat we helemaal onder een klamboe zetten. En ook de Deet waar ik hem mee insmeer is nieuw voor onze kleine wereldreiziger. Dit gedeelte van Kenia is niet malariavrij en dus zijn we extra voorzichtig. Ik heb een eigen klamboe meegenomen, ik doe hem Deet op vanaf vijf uur en hij draagt bedekkende kleding. Voor meer informatie over malaria klik je hier!

klamboe

Tip 2: neem je eigen klamboe mee

Neem een eigen (geimpregneerde) klamboe mee voor je baby en spuit deze van te voren in met Deet.

Familiereizen, relaxen & bush

We wandelen, chillen bij het zwembad en ik hijs mezelf op een paard waar mijn zoon overigens ook absoluut niet van onder de indruk is – mijn man gelukkig wel. Nee, als het zoonlief betreft blijven we thuis. Rijdend op de rug van het paard door het groene land doemt er hier en daar een groep Masai op. Dat is gek: uit het niets lijkt opeens een hele gemeenschap te verrijzen inclusief koeien, schapen en geiten! Iedereen lacht. Iedereen is vriendelijk. Dit is het Afrika zoals ik het me voorstel; zeker niet vies of gevaarlijk, maar groen, gezellig en vruchtbaar. Een perfecte plek voor familiereizen.

Het is een topweekend. Ik kan mezelf alleen maar gelukkig prijzen dat ik dit aan mijn kindje kan meegeven. Het vergt een strakke voorbereiding, discipline wat betreft de muggen en een goede 4×4: de ingrediënten voor een stralende stouterd, al struisvogels spottend op de Keniaanse savanne.

Ook met je gezin naar Afrika?!

Door de jaren heen hebben we bij Charlie’s Travels al vele familiereizen georganiseerd, voor gezinnen met zowel jonge als oude kinderen. Heb je een specifieke vraag hierover, neem dan contact met ons op via de chat! Anders kun je ook een berichtje achterlaten of meer lezen over familiereizen op onze speciale familie-pagina. Safari njema!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania