Top 10 On The Beaten Track Afrika Reisbureaus

Een avontuurlijke, off the beaten track reis is niet voor iedereen weggelegd: wil je de schoonheid van de extremen zien, dan moet je openstaan voor nieuwe ervaringen en beschikken over de echte reizigers-spirit! Die heeft niet iedereen.. En dat is maar goed ook.

Desalniettemin blijft Afrika het prachtigste continent ter wereld, dat je tenminste één keer in je leven bezocht moet hebben. Daarom hebben wij voor de echte toeristen die ook op vakantie naar Afrika willen – want da’s al een hele stap op zich natuurlijk – de top 10 van ‘On the Beaten Track’ reisbureaus voor je op een rijtje gezet, van meest naar minst on the beaten track. Met deze aanbieders ga je de gebaande paden op!

1. Tui

Ben jij een echte pakkettenknaller annex zonaanbidder en lijkt Afrika je eens een welkomeafwisseling op de Algarve? Dan kun je met TUIbijvoorbeeld lekker twee weken voor een habbekrats op Zanzibar vertoeven. Blijf zitten waar je zit: naast het zwembad van je resort staat namelijk een heerlijk buffet, waar je ongegeneerd en ongelimiteerd van de frikandellen kan schransen. Pas wel even op met die postmix wodka-automaat, voor je op die banaan achter de speedboat gaat zitten!

2. D-reizen

Ook hier kun je, lekker makkelijk, een resort aan zo’n wit bounty-strand boeken! Voer een random Afrikaanse land in, de datum waarop je wilt gaan en het aantal reizigers en je krijgt een hele lijst droombestemmingen. Uiteraard kun je nog even uit je strandstoel komen om op een safari de big 5 te spotten. Dat kost dan wel weer wat extra cash: dat plastic resort-bandje is niet geldig in de overlander.

3. Kras ster vakanties

Meer dan alleen een zonvakantie? Anders dan bij de bovenstaande Afrika reisbureaus kun je bij Kras al iets meer boeken. Zo bieden ze een zevental geprefabriceerde rondreispakketten naar Kenia aan. En je kan zelfs in groepsverband – gezellig toch – voor net iets meer dan drieduizend piek van Zuid-Afrika naar Kenia, in een grote safari-truck mét campingovernachtingen. Niet slecht!

4. Koning Aap

Ben je een echte fan van groepsreizen? Dan kun je bij Koning Aap heel goed terecht voor allerhande Afrika-bestemmingen. Zo bieden ze trips door Kenia, Oeganda en Tanzania aan. Ook heel goed te doen voor familiereizen in groepsverband die in één keer de Serengeti, Masai Mara en Zanzibar willen doen. Tijdens geplande excursies maak je kennis met ‘lokale’ (cq toeristische) Masai stammen, compleet met ‘ceremoniële’ springdans. Wel een beetje opschieten, want voor een dagje chillen en het land in je opnemen is geen tijd, met al die kilometers!

Olifant

5. Djoser

Djoser kent zijn oorsprong in Egypte: daar zijn ze ooit begonnen. Op dit moment organiseren ze individuele groepsreizen naar zo’n beetje elke hoek van Afrika. Dus als je het niet erg vindt om met een groep vreemden op vakantie te gaan en een vast programma af te lopen, biedt Djoser een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien hebben ze uitgebreide programma’s voor gezinnen met kinderen.

Benieuwd naar Tanzania?

6. Rikjsa

Zoals alle Afrika reisbureaus in dit lijstje heeft Riksja ook een groot aantal Afrika-bestemmingen op hun lijstje staan. Je kunt zelf je reis samenstellen op basis van hun ‘bouwblokken’. Een soort standaard pakketreis die je zelf kunt samenstellen. De bouwblokken zijn allen ‘on the beaten track’, maar je hebt toch je eigen reis samengesteld voor niet al teveel geld. In Kenia, Tanzania, Botswana, Madagaskar en uiteraard Zuid-Afrika staan de touts al klaar om je hun winkels en ‘very special marktjes’ te laten zien.

7. Tanzania specialist

Ook niet te missen in deze lijst is Tanzania Specialist! Enfin, ze zijn specialist, dus hier weten ze écht genoeg over Tanzania – maar dan helaas wel vooral de standaard hotspots. Ook echt wel leuk, maar je duikt met een reis met hen minder in de lokale cultuur en de centen die jij steekt in een reis met hen gaan ook niet naar de lokale bevolking. Maar wanneer de behoefte aan lokale communities bezoeken en authenticiteit niet heel erg boven op de radar staat, is een reis met deze specialisten echt niet slecht.

8. Jambo Safari Club

Jambo Safari Club is een echte Afrika-specialist en van alle markten thuis. Zij bieden vrijwel elke bestemming aan die wij ook aanbieden, maar dan wat meer on the beaten track.

9. Experience travel

Hou je van luxe en heb je heel veel vakantiegeld gekregen van je baas? Dan raden we je Experience Travel aan. Hier kun je voor acht ruggen een week in de Masai Mara logeren. Je wordt dan uit Nairobi per vliegtuig gehaald en gebracht.

10. Sawadee

Anders dan veel bovenstaande Afrika reisbureaus biedt Sawadee groepsreizen met individuele vrijheid aan. Ook staan hier ontmoetingen met locals centraal – niet slecht! Toch ga je met Sawadee wel weer op een reis die anderen eerder al maakten. Maar ze zijn al net iets meer offbeat dan de andere opties hierboven!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania