Oeganda: de parel van afrika

“Oeganda, de Parel van Afrika! Al roadtrippend heb ik dit land ontdekt. Op de motor en in een 4×4 heb ik de meest waanzinnige, groene, lush landschappen gezien. Dit pareltje staat misschien in de schaduw van grote broers Kenia en Tanzania, maar daardoor is het juist ook heel puur, onontdekt en relaxed. En de diversiteit is enorm! Van laagvlaktes tot bergen, van woestijn tot jungle en meren… En dan de bruisende bustle van Kampala! Maar waar je ook bent in Oeganda: overal ontmoet je fantastische mensen.”

– Charlie

Over Oeganda

Oeganda is bekroond tot The Pearl of Africa: en dat is niet voor niets! Het land is tropisch en groen, met denderende watervallen in het Oosten, stomende jungles en spiegelgladde meren in het Zuiden, woeste bergen en kratermeren in Oosten, en uitgestrekt woestijnlandschap in het Noorden. Om de bounty eilanden met wuivende palmbomen in het Victoriameer, of de woeste Nijl die door het smaragdgroene landschap kronkelt niet te vergeten!

Ook voor het unieke wildlife is Oeganda the place to be: de Safariparken worden bewoond door dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn, zoals de zeldzame, mysterieuze berggorilla’s of boomklimmende leeuwen. Maar deze Afrikaanse parel heeft niet alleen wat natuur betreft veel diversiteit te bieden. Ervaar het echte Oeganda door de ogen van de bewoners: cruise door de bruisende, creatieve steden, proef de diverse smaken van het lokale eten, laat je gaan op de beats van de Oegandese muziek en hoor inspirerende verhalen. Vragen? Onze Oeganda-specialisten helpen je graag verder: vraag een gratis offerte aan of start een chat!

Map Oeganda

#1 A road trip through Uganda: looking for pearls and gems!

Off the beaten track op zoek naar nieuwe routes & partners!

#2 The pearl of Africa

Een avontuur van 10 vrienden – zo kan jouw reis er ook uit zien!

#3 Creating adventures in the Gorilla Highlands

Top 3 plekjes in Oost-Afrika: groen, vruchtbaar en magische meren!

#4 Motortour continues to the Sipi Falls

Onbedwingbare drang om mij elk kwartier te lanceren op de plee

Benieuw naar alle highlights en unieke experiences in Oeganda?

#5 Spotting dinosaur birds birds in Lake Victoria swamp

… en een fietssafari met koeien reuzenhoorns!

#6 An undiscovered raw tribal diamond

Met bloeddrinkende strijders de berg op door weer en wind

#7 Hiking in Karamoja to the summit of Mount Moroto!

Met bloeddrinkende strijders de berg op door weer en wind

#8 The ultimate highlight: silverback gorillas!

Upbeat Oeganda aftermovie met gorilla trek als kers op de taart

Benieuwd naar de volgende serie: Northern Conservancies in Kenia

De savannen en het bijbehorende wildlife kun je niet zomaar voor lief nemen. Afrika’s populatie groeit snel en human wildlife conflicten zijn aan de orde van de dag. We reisden af naar het noorden van Kenia om de verschillende typen conservancies te bekijken en nieuwe duurzame experiences te ontwikkelen.

leeuw
sardinentrek
gardenroute zuid afrika
Charles-Safariparken

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?