Hell’s Gate National Park

Trotse, fietsende Nederlanders opgelet: Hell’s Gate National Park is een van de weinige parken waar je doorheen kan fietsen. Bereid je voor op magische uitzichten vanop je zadel in een Lion King-setting. 

Aardrijkskundelesje in Hell’s Gate National Park

We gaan even terug in de tijd: hoe ontstaat zo’n uniek landschap als Hell’s Gate National Park, vol met wildlife? De vreemd gevormde rotsformaties en steile kliffen hebben hun looks te danken aan vroegere vulkanische activiteiten en zelfs een vulkaanuitbarsting. Tegenwoordig zijn er nog steeds vulkanische activiteiten onder de aardbodem, maar daar merk je gelukkig niks van wanneer je op je dooie gemakje het park doorfietst.

Fietsen langs Zebra’s, Giraffes en Antilopen

Yes, yes, yes! Dit rockt zo hard!!! We gaan op avontuur in het enige wildpark waar je mag fietsen in Oost-Afrika: Hells Gate National Park! Denk aan zebra’s die een stukje met je meerennen en een dozijn aan pumba’s die vrolijk hun staartje omhoog steken wanneer ze zich verplaatsen. Hoe bijzonder is het om langs een giraf te fietsen die net zijn lunch uit de boom aan het eten is en om een kudde wildebeesten, buffels of baboons te spotten aan de andere kant van de weg? Zeven kilometer lang fiets je door de vallei, waarop die ene scene uit de Lion King gebaseerd is, waar Mufasa onder de voet wordt gelopen door een kudde opgejaagde wildebeesten. Ondertussen verruil je de donkerrode rots partijen en het savanne gebied in voor een diepe canyon ontstaan door oude lavarivieren. Hier begint je hike die langs verschillende hot springs brengt voor je weer omhoog klautert en aan je weg terug begint.

Super fotogeniek!

Na een fietstocht of self-drive door de vallei kom je uit bij de bekende kloof: Hell’s Gate. Deze kloof is ontstaan door twee uitgedoofde vulkanen en bijbehorende lava-rivieren. Hier kun je doorheen paraderen. Wanneer je op zoek bent naar meer uitdaging, zou je de op zichzelf staande rotswand kunnen beklimmen in de Hell’s Gate Vallei.

Hell’s Gate National Park Combineren

Hell’s Gate National Park is goed te combineren met een bezoek aan Lake Naivasha en ligt op maar twee uurtjes rijden van Nairobi. Lake Naivasha is ideaal voor een bootsafari waar je geheid een behoorlijk aantal dikke nijlpaarden spot. Een andere actieve optie in de omgeving is het beklimmen van Mount Longonot. Deze vulkaan kun je omhoog hiken in ongeveer twee uur. Eenmaal aangekomen bij de kraterrand kun je, wanneer je nog wat energie over hebt en je zweetsnor hebt droog geveegd, rondom de krater wandelen. Vanuit de summit kijk je uit over het magische Great-Rift-Valley landschap en het nabijgelegen Lake Naivasha.

Van kamperen naast de apen tot comfortabele kamers

Ergens halverwege de stoffige, maar verharde weg richting Lake Naivasha is daar Camp Carnelly, inmiddels de bekendste locatie in de gehele omgeving. Het ligt enigszins verstopt achter grote cactussen en ander groen, maar zodra je de zijweg bent ingeslagen, ligt het kamp voor je.
Denk fris, leuk, schoon, ruimtelijk en kleurrijk. Een Afrikaanse vibe met een Westers tintje qua wensen. De luxe couple banda’s zijn verspreid over het terrein gebouwd zodat je echt het idee hebt dat je een eigen plekje hebt in de middle of nowhere. Een fatsoenlijk tweepersoonsbed, een schone badkamer en een klamboe die beschermt. Voor backpackers is er een dorm, omringd door groene varens en hoge bomen. Tot slot is er een groot kampeertrein naast het water waar iedereen altijd zijn tentje kwijt kan. Apen slingeren hier tussen de bomen door en zo nu en dan zwemt er een groot briesend nijlpaard voor je langs.

De beste Feta-Kaas Samosa’s en Pizza’s

Tijd om te relaxen! Wegzakken in de kleurrijke kussens, chillen met een boekje onderwijl genietend van je eten; dit is precies waar het restaurant & bar Lazybones goed voor is. Het tijdstip maakt niet uit, op elk moment van de dag zit hier iemand wel te relaxen, knagend aan de beste pizza in Kenia. De lokale expats zijn hier regelmatig te vinden voor een Tuskertje na het werk of voor een lekker feestmaal in het weekend. De rest van de stoelen worden in beslag genomen door de gasten die hier niet meer weg willen. Alles op de kaart klinkt lekker en een keuzes maken lastig.

Tip: ga voor de feta-kaas-koriander samosa’s als tussendoortje. Delicieux en ultiem!

Nijlpaarden spotten op het meer

Een nijlpaard op vijf meter afstand zien? Eitje. In een gammel bootje ga je met een lokale gids op zoek, al hoef je vaak alleen maar te luisteren naar de lawaaiige en gapende dieren om ze te lokaliseren. Af en toe zijn ze te verlegen om je recht aan te kijken en zie je hun eigenwijze oortjes boven het water uitsteken. Spot de laagvliegende pelikanen die een vis uit het water proberen te hengelen. Er zijn hier heel veel verschillende vogel dus; birdlovers, eat your heart out! Vergeet ook niet om de oevers in de gaten te houden, van giraffen tot waterbokken tot buffels hangen hier rond!

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.