Cultureel Mombasa

Een smeltkroes van culturele invloeden, funky straatjes en een chille coastal vibe. Mombasa heeft dan misschien geen geweldige reputatie, maar wij laten je graag zien waarom deze stad wel degelijk zijn charme heeft!

Een reis door de rijke geschiedenis van Mombasa

In Mombasa vind je invloeden van over de hele wereld: overblijfselen van het Britse imperialisme, invloeden vanuit India, het Midden-Oosten, de lokale cultuur en zelfs restanten van de Portugese koloniale tijd. Het oude centrum van Mombasa heeft koloniale gebouwen en historische forten. Een bekende bezienswaardigheid is Fort Jesus die in 1593 werd gebouwd in opdracht van de koning van Portugal. Het fort leende zich als Portugees hoofdkwartier, maar werd daarna ook nog gebruikt als militair complex, slavenhuis en gevangenis. Mombasa heeft een rijke geschiedenis, maar ook zeker een donker verleden: Mombasa was een belangrijk centrum voor de slavenhandel. Inmiddels is Fort Jesus omgetoverd tot museum en kun je een kijkje nemen in de oude cellen en martelkamers. Lees hier meer over wat je kunt doen tijdens je vakantie in Mombasa.

Wandelroute Mombasa

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een wandelroute voor je ontwikkelt waarbij je de kustcultuur en de bijzondere stad goed leert kennen. Tempels, moskeeën en kleurrijke winkeltjes wisselen je straatbeeld af. In combinatie met prachtig bewerkte deuren en elegant vormgegeven balkons zorgt dit voor een uniek karakter. De samenkomst van tientallen culturen en invloeden die de stad rijk is proef je op de markt in het oude centrum, of in de keuken van deze restaurants.

Een tropische strandvakantie

Mombasa heeft ook de tropische stranden, all inclusive resorts en palmbomen. Dat is eigenlijk waar de standaard pakketreis-toerist vaak aan het zwembad bruin ligt te bakken. Nyali beach en Bamburi beach zijn de populaire stranden van Mombasa, waarvan Bamburi Beach het meest rustige strand is. Natuurlijk begrijpen wij dat je ook wat wilt relaxen, je hebt immers vakantie… De keuze hiervoor is reuze, want de Keniaanse kust is een aaneenschakeling van mooie stranden!

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.