Bush to Beach

Een echte onderdompeling in diversiteit! Beginnend in Nairobi, verken je de mooiste plekken en maak je kennis met de cultuur van Kenia. Maak een roadtrip door de Riftvallei naar Naivasha, waar je fietst en vaart tussen wilde dieren en ga op safari in de Masai Mara om de Big 5 te spotten. Na een groene hike door de Taita Hills is het tijd om bij te komen en te ontspannen in het gezellige Watamu.

Over deze reis:

  • 16 dagen – 8 locaties
  • €2900 p.p. exclusief vliegtickets
  • Kenia
  • Full Board = alle maaltijden inbegrepen

Vertrekdata:

  • 17 oktober 2024
Nairobi

Boek hier nu je Bush to Beach trip voor oktober!

Plek 1 - Boek deze reis

Plek 2 - Boek deze reis​

Plek 3 - Boek deze reis

Plek 4 - Boek deze reis​

Plek 5

Geboekt door Naidu!

Hi! Ik ben Naidu, 37 en woon in Amsterdam met mijn flufy kat. Ik werk voor een startup (zo lekker cliché). Ik doe meerdere sporten en ga graag naar nieuwe restaurants/musea/voorstellingen en af en toe dansen. Altijd in voor nieuwe avonturen. Mega veel zin om samen het Kenia avontuur aan te gaan.

Plek 6

Deze plek is geboekt!

Het Bush to Beach dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Nairobi

Alles gereed voor jullie Kenia-reis? Op tijd naar de luchthaven, kies een leuke film tijdens jullie vlucht en bereid je voor op een warm onthaal in Nairobi. Deze miljoenenstad is de start van jullie Kenia-avontuur en heet je graag welkom. Met een beetje geluk vlieg je samen met je medereizigers en kan je vast kennismaken. Jullie komen vandaag allemaal in de loop van de dag aan in deze prachtige stad en er zal uiteraard een driver klaarstaan met een bordje om jullie op te vangen.

Breakfast

Ibis

Reisdag

Nairobi Skyline

Dag 2: Explore Nairobi

Slenter door de stoffige straten van dowtown Nairobi met ex-straatkinderen Kissmart, Donga en Cheddaz. Deze drie ‘streetkids’ delen hun streetskills met de groep tijdens een rondleiding door CBD! Dankzij deze tour kunnen de jongens een beter leven creëren voor zichzelf, hun familie en de nieuwe generatie straatkinderen uit hun slum. De boys laten jullie zien waar ze als kind sliepen, wat de vluchtroutes voor de politie waren en ze vertellen jullie alles over de tijd die ze in de gevangenis doorbrachten. Bereid jullie voor op een hoop heftige verhalen, bizarre ontmoetingen, veel high fives, vette dancemoves en vooral heel veel lol met de guys. En geen zorgen, met deze gasten om jullie heen zijn jullie sowieso veilig!

Half Board

Ibis

Nairobi Citytour

Nai Nami

Dag 3-4: Lake Naivasha en Hell's Gate

Daal af in de Rift Valley en rijd tussen de geel-goude acaciabomen door alsof je in een eeuwige zonsondergang zit. In de namiddag staat er een sunset boat safari op het programma op het nabijgelegen meer Lake Naivasha. Op de oevers staat allerlei wild: giraffen, waterbokken, zebra’s, buffalo’s, wildebeesten,…. Vergeet de koelboxen en ingekochte snacks niet mee aan boord en dan: Spotten maar! 

Zorg dat je de volgende ochtend stevig ontbijt, want er staat een actieve dag op het programma: Fietsen door Hell’s Gate National Park! Komt het unieke landschap jullie bekend voor? Weten jullie nog dat Mufasa werd overlopen door wildebeesten die werden opgejaagd door hyena’s in de Lion King? Deze plek was de inspiratiebron! Tijdens de fietstocht spotten jullie onder meer giraffen, gazellen, buffels en zwijnen. Na deze avontuurlijke ochtend hebben jullie lunch met giraffen in de Sanctuary Farm. 

Full Board

Camp Carnellys

Fiets- en bootsafari

Lake Naivasha, zwemmende mensen

Dag 5-6: Masai Mara

De Masai Mara. Behoeft geen introductie. Het verlengde van de Serengeti – of omgekeerd, decor voor de Great Migration en verder oneindige vlaktes voor de ultieme safari-ervaring. De dieren zijn het meest actief in de ochtend, wanneer de savanne nog lekker koel is. Dus wie weet worden jullie opgewacht door een paar grote katten. Ken je de BBC-serie Big Cat Diary? Die is hier opgenomen! Grote kans dus dat je een leeuw of cheetah langs ziet lopen. Ook luipaarden laten zich zien, lekker luierend in een boom of struinend langs de weg. TIP: Zorg dat je de dag ervoor een lunchpakketje regelt bij het kamp, zodat je niet terug hoeft en je net even wat meer tijd hebt. Deze kun je dan lekker opsmikkelen aan de Mara River.

Full Board

Camping site

Safari

Dag 7: Mount Suswa

Tijd voor Masai cultuur. Koeien melken, geiten tellen en water halen zijn dagelijkse activiteiten waar je wellicht bij kan helpen. Eten is inbegrepen maar het is goed om te weten dat de Masai niet de beste chefs zijn… Heb daarom niet al te hoge verwachtingen van het eten, al wordt het wel met liefde voor je bereid. Bij en rondom Mt. Suswa kan je je niet vervelen. Zo kan je achterop de motor tussen de binnenste en buitenste krater rondcrossen en de speleoloog in jezelf naar boven halen in een van de rotsen. Hoogtepunt is echter de hike naar de top! Deze hike duurt ongeveer 5-6 uur. Masai lopen met jullie mee, dus onderweg kun je nog van alles vragen over het gebied en het dagelijks leven hier.

Full Board

Homestay

Suswa Hike

Dag 8: Ngong

In de ochtend hebben jullie nog een safari en daarna rijden jullie terug richting Nairobi. Dit keer verblijven jullie niet in Nairobi zelf, maar in de achtertuin van de stad: Ngong! Je hebt hier prachtige theevelden, groene heuvels en kleine dorpjes. In de middag gaan jullie lunchen bij een lokale farm en aan het einde van de dag verblijven jullie in een rustgevende accommodatie.

Full Board

Ol Talet

Mlango Farm

Limuru

Dag 9-10 Taita Hills

Vandaag gaan jullie met de trein naar de Taita Hills. Deze trein vertrekt ‘s ochtends vroeg en arriveert ‘s middags bij de prachtige Taita Hills, waar de groene heuvels je zullen verbazen! Vandaag ontdekken jullie samen met onze vriend Habel deze verborgen parel. Je wandelt samen met hem door het kleine dorpje en dan is het tijd voor de sunset. Prachtig! 

Op dag 2 in de Taita Hills ga je de bergen écht verkennen – achterop de boda (motor). Kruip goed tegen je driver aan en geniet van alles om je heen. No worries, de drivers weten precies wat ze doen en zijn gewend om met mensen achterop te rijden (ook met kinderen). De laatste top beklimmen jullie te voet. Het is even pittig, maar het uitzicht is het meer dan waard. Met een beetje geluk zien jullie de Kilimanjaro zelfs. Stop onderweg voor een drankje en proost op het grandioze uitzicht.

Full Board

Taita Rocks Hotel

Sundowner, hike, homestay

Dag 11: Mombasa

Zo, jullie hebben na al die off-the-beaten-track-avonturen nu wel ‘vakantie’ verdiend! De Keniaanse kust is een tropisch paradijs, waar het eigenlijk het hele jaar door mooi weer is. Slechts wat uurtjes reizen vanaf Taita Hills ligt het warme Mombasa. Jullie gaan Mombasa ontdekken! Mombasa zit vol historie, cultuur, kleuren en geuren. Mombasa wordt op vele manieren beschreven, maar geloof ons als we zeggen dat deze stad een onweerstaanbare charme heeft. Een smeltkroes aan culturele invloeden, funky straatjes en chille coastal vibes, inclusief tropical sun.

Ontbijt + diner

CityBlue Creekside Hotel

Street food tour

Mombasa

Dag 12: Mombasa-Watamu

Tijdens een prachtig ritje langs de kustlijn van Kenia, richting het binnenland, kijken jullie uit op duizenden palmbomen en baobabs aan je linkerkant en de blauwe horizon boven de oceaan aan de rechter. Wat wil een mens nog meer!
Het grootste avontuur zit erop! Jullie kunnen nu even een paar dagen plat op het strand. Jullie verblijven in een private villa bij het strand inclusief zwembad.

No meals

Private villa

Mombasa

Dag 13-15: Watamu

Watamu: een idyllisch vissersdorpje dat ook wel het Little Italy van Kenia wordt genoemd! Het Watamu Marine Park wordt gezien als een van de beste snorkel en duikgebieden in Oost-Afrika. Naast dat dit de perfecte plek is om te snorkelen is dit dorpje namelijk the place to be voor overheerlijk Italiaans eten. De bevolking hier kent veel Italianen en verwacht zelfs ook Kenianen met Italiaanse tongval. Aan het einde van de dag gaan jullie een boottocht maken langs de mangroves en sluiten jullie de dag af met verse krab bij de Crab Shack. 

No meals

Private villa

Boot tocht

Dag 16: Vertrek

Aan alles komt een einde, zo ook aan dit prachtige avontuur door Kenia. Helemaal uitgerust pak je de koffers om op het vliegtuig naar huis te stappen. Met een lekkere gezonde kleur op je wangen stap je het vliegtuig in. Even afscheid nemen van de groep en dan zijn jullie weer in het fijne Nederland. Jullie hebben genoeg verhalen om later bij het vuur te vertellen aan familie en vrienden. Welkom thuis! Een avontuur voorbij, maar weer een reeks ervaringen rijker. 

Accommodaties

Hoe ziet een groepsreis bij Charlie’s Travels eruit?

Verantwoord reizen

Er is een lokale gids aanwezig die jullie alles kan vertellen over de omgeving en de cultuur. Hij gaat de hele reis met jullie mee en kan helpen waar nodig. Wij hebben bewust gekozen voor een lokale gids zodat jullie de échte Afrika experience ervaren en authentieke ontmoetingen aangaan. 

Gevarieerde maaltijden

Er gaat de hele reis (behalve in Nairobi & aan de kust) een chef mee om voor jullie te koken. Het eten is dus inclusief op de laatste avonden aan de kust na (ontbijt is wel altijd inbegrepen). Het eten is een mix van lokale en westerse maaltijden waardoor je nieuwe dingen leert kennen maar ook gewoon bekende gerechten eet. 

 

Service op maat

De kosten voor de activiteiten die jullie absoluut niet mogen missen zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Alleen aan de kust krijg je een keuze uit verschillende activiteiten, deze zijn niet inclusief maar we helpen je wel als je deze activiteiten wilt doen. Misschien wil je ook wel gewoon relaxen op het strand 🙂

 

We zijn ''on the ground''

We zijn on the ground aanwezig en kennen het land op ons duimpje. Mocht er iets zijn dan schieten wij gelijk te hulp. Denk aan contacten met een Nederlandse huisarts, goede ziekenhuizen of een tip voor een top restaurant om de avond af te sluiten.

 

 

Ik wil op groepsreis!

Na het invullen van het formulier, nemen we contact met je op om o.a. de vliegtickets en het persoonlijke reisplan naar je toe te sturen. In deze mail staat ook een link om een belletje in te plannen als er nog vragen zijn. Hierna kan je een officiële reservering maken.