Door kenia reizen met kinderen: de beste familie-accommodaties

Het is geweldig om met je kinderen op reis te gaan. Die blije kopjes, die verwondering in hun ogen, dat stuiterende enthousiasme, dat is genieten als ouder. Maar laten we wel zijn, het is ook een hele onderneming. Dat begint al bij het inpakken; de halve speelgoedkist aan vermaak moet mee, een driedubbele voorraad aan favoriete snacks en een back-up voor de back-up van de favoriete knuffel. Wil je als ouders dus ook een beetje vakantie, dan is een fijne kids-proof accommodatie een must!

Waar voldoet een goede accommodatie aan?

Wil je als ouders ook een leuke en relaxte tijd hebben, dan vinden onze kenners (zie onderaan dit artikel) dat er een paar voorwaarden zijn waar een accommodatie aan moet voldoen. Ten eerste kiezen alle ouders voor een privé-accommodatie. Als je kinderen een middagdutje doen, of ’s avonds op tijd op bed liggen, dan wil je niet opgepropt op het balkonnetje van je hotelkamer zitten. Nee, dan wil je ook lekker op de veranda van de tented camp genieten van de geluiden van de savanne, of zittend aan het zwembad van je privé-huis de zon zien ondergaan in de Indische oceaan. Je kinderen zijn binnen gehoorsafstand, maar jullie kunnen wel genieten van de romantiek van de Afrikaanse nachten.

Plonsen en smeren!

Een zwembad, dat is een andere must. Als je kinderen zichzelf vermaken, dan heb jij tijd voor jezelf. Dus inpakken die vleugeltjes en strandbal en laat je kinderen lekker plonsen! Vergeet de zonnebrand niet, want wil je ’s nachts niet een huilend kind met verbrande schoudertjes naast je bed hebben staan. Dan is smeren met waterproof factor 50 geen overbodige luxe!

Wifi: want je wil wel live verslag doen

De jeugd van tegenwoordig moet natuurlijk altijd en overal toegang hebben tot Insta, en de telefoon of iPad is zo goed als een verlengstuk van hun arm geworden. Wil je geen chagrijnige puber naast je aan tafel hebben omdat hij geen live verslag kan doen, dan is wifi een andere must. Nu kan er op vakantie helaas geen garantie gegeven worden dat er a) netwerk is en b) een snelwerkende verbinding is.

Stroom is natuurlijk een andere voorwaarde voor wifi. Zorg dat je alle geliefde apparaten in leven kunt houden met genoeg wereldstekkers, adapters en kabels. En opgeladen powerbanks! Want het kan voorkomen dat je langere tijd geen stroom hebt. Weet wel dat Kenia redelijk stoffig kan zijn. Hoe mooi de parelwitte stranden ook zijn, het zand en de vochtige, zoute zeelucht is iets minder goed voor de levensduur van de apparaten.

Nu we deze voorwaarden en tips hebben besproken: hier zijn 5 accommodaties die door de family-friendly keuring van onze medelanders in Kenia gekomen zijn:

Maji-Moto-Eco-Camp

The Brandy Bus, Nairobi

In Karen, Nairobi vind je deze omgebouwde old-school dubbeldekker bus, omgetoverd tot een super tof 6persoons accommodatie. Er is een heerlijke tuin, een tennisbaan en een hond om mee te ravotten. En sinds kort is er ook wifi aangelegd. Je moet er wel je eigen potje klaarmaken maar er is een volledig ingerichte keuken en winkels zijn in de buurt (en ook restaurants).

Interesse in Kenia?

Timau River Lodge, Nanyuki

Voor een trip naar het noorden is een stop in Timau River Lodge een leuke optie. Het wordt gerund door Indiërs, en je kan aanschuiven en mee-eten met wat de pot schaft. Er is een tokkelbaantje, een konijnenhok waar je kan knuffelen met de bunnies, een trampoline, een waterval en de ondiepe rivier is ideaal om een dam in te bouwen. De blokhutten zijn wel koud, maar gelukkig is er een knusse openhaard. De lodge ligt op 5 uur rijden van Nairobi, op een uurtje van Ol Pejeta, zo’n 3 uur van Samburu en Mount Kenya National Park ligt om de hoek.

Amboseli Bush Camp, Amboseli

Met de machtige Kilimanjaro op de achtergrond, zittend op het balkon van je tent op palen, kijk je uit over een drinkplaats voor olifanten. Do I need to say more? Oh ja; steenoven pizza! Meer weten over deze prachtige omgeving? Check de Amboseli-pagina!

Mwamba Conservation Centre, Watamu

Maar 80 meter naar het strand en het National Marine Park, dat moet nog wel te lopen zijn op een luilekker-bestemming, niet waar? In Watamu, aan de noordkust van Kenia, vind je dit onderzoeksinstituut waar je naast dat je kunt aanschuiven voor alle maaltijden, ook kunt deelnemen aan de activiteiten die ze doen. Hoe leuk is het wel niet voor je kids om mee te gaan als de schilpadjes uitgezet worden, om vogels te taggen of om een lesje ‘rockpooling’ te krijgen?

 

Over deze blogserie: Kenia met je kinderen

Deze blog is onderdeel van een serie blogs over hoe geweldig je kunt reizen met je kinderen in Kenia. Kenia heeft voor ieder wat wils. Wil je actief zijn? Genoeg te gekke hikes, mountainbike-routes en watersportmogelijkheden.

Wil je relaxen? Parelwitte stranden en azuurblauwe zee wachten op je aan de kust, terwijl de superbehulpzame en kindvriendelijke Kenianen zich om je kroost bekommeren. Wil je avontuur? Ga kamperen tussen de wilde dieren, of proef het leven van de echte Masai tijdens een tribal trek. En wil je malariagebieden vermijden? Geen probleem, genoeg opties om drie weken te vullen met onvergetelijke ervaringen! Ja, je moet een beetje flexibel zijn, maar hey, dat moet je op elke vakantie toch? Daarvoor in de plaats krijg je wel een onvergetelijke, once in a lifetime experience!

Zelf woon ik sinds 2014 in Kenia en heb ik twee dochters van 2 jaar en 6 maanden. Maar om niet alleen uit eigen ervaring te spreken, heb ik een aantal ‘experts’ gesproken: andere Dutchies die met hun kinderen in Kenia wonen.

  • Cornelia woont met haar twee kinderen van 10 en 12 jaar al 30 jaar in Kenia. Zij is een personal assistant op de Franse School in Nairobi.
  • Jessica heeft vorig jaar Zuid-Afrika verruild voor Kenia, en woont hier nu met haar 13-jarige dochter en 10-jarige zoon.
  • Janet is acht jaar geleden voor de liefde naar Kenia verhuisd en heeft nu twee zoontjes van 2 en 5 jaar.
  • Joep heeft 15 jaar geleden van Kenia zijn thuisbasis gemaakt en woont hier met zijn drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar. Hij runt Expats to Expats.
  • Ayan is naar Mombasa verhuisd om dichter bij haar moeder te kunnen zijn. Zij heeft meiden van 19, 17, 15, 6, 5, 3 en 1 jaar oud, en een zoon van 13.
  • Annemarie woont sinds twee jaar in Nairobi met haar 8-jarige dochter en heeft een woning in Diani, die zij verhuren.
  • Yga is twee jaar geleden met haar gezin voor haar werk naar Kenia verhuisd. Zij is moeder van een 4-jarige dochter en een 2,5 jarige jongen en zijn in blijde verwachting van de derde.
  • Yoon is IT-specialist en is anderhalf jaar geleden met zijn vrouw meegereisd naar Kenia. Hij is vader van twee zonen en één dochter van 18, 14 en 7 jaar.
  • Marion is 30 jaar geleden naar Kenia gekomen en heeft vier kinderen die ondertussen al 27, 24, 21 en 15 jaar zijn. Zij is oprichter van de stichting Sarakasi Trust.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!