5x mooiste plekjes om remote te werken in Kenia

Remote werken, sinds de coronacrisis in 2019 is deze nieuwe manier van werken je vast niet ontgaan. Thuis, in een koffietentje of aan het strand… het is maar net waar jij je het prettigst voelt. Werken op een plek waar jij je helemaal ontspannen voelt, is super goed voor je productiviteit! Je energieniveau piekt en je inspiratie lijkt oneindig. Ook in Kenia kun je uitstekend remote werken en omdat wij on te ground in Kenia zijn, hebben wij voor het gemak onze vier favoriete remote work spots op een rijtje gezet. Dus pak die laptop maar in en kom remote werken in Kenia!

Remote werken in Kenia: in het kort

Het allerbelangrijkste bij remote werken is natuurlijk dat je baan dit toelaat. De mogelijkheden zijn eindeloos: werken voor jezelf, in dienst van een baas of een combinatie van beide. Zolang je werk online gedaan kan worden, zit je goed. Wat betreft het internet in Kenia hoef je je geen zorgen te maken. Wifi is bijna overal beschikbaar en nog snel ook. En maak je geen zorgen over een lege laptop, de stroomvoorzieningen zijn uitstekend. Vergeet alleen niet om een wereldstekker mee te nemen.

De 4 mooiste plekken in Kenia om remote te werken

Zoals eerder genoemd, kun je in Kenia uitstekend remote werken. Het grootste deel van ons team woont en werkt in dit Oost-Afrikaanse land en heeft al verschillende werkplekken uitgetest. Hier is onze top 4!

1. Remote werken aan Lake Naivasha

Terwijl jij hier met je laptop in de groene tuin van de lodge zit te werken, komen nieuwsgierige giraffen en zebra’s af en toe een kijkje nemen. Pas maar op dat je niet uren wegdroomt bij het wildlife dat om je heen loopt. Eén ding is zeker: de adrenaline stroomt hier door je lichaam! Dat saaie verslag staat opeens binnen enkele minuten op papier. Even een break nodig? Loop dan tussen de groene bebossing door en bereik binnen een paar minuten het meer. Hier liggen nijlpaarden heerlijk te chillen in het water en slingeren de apen door de bomen. Als dat je energieniveau niet boost, weten wij het ook niet meer!

Hippos
Tip van Charlie! Lake Naivasha ligt centraal, waardoor je in je vrije tijd gemakkelijk op pad kunt. Fiets tussen de wilde dieren bij Hell’s Gate, maak een motorrit op Mount Suswa, slaap aan de kraterrand, rijd paard bij Sanctuary Farm, of hike op Mount Longonot.

2. Remote werken aan de Keniaanse Kust: Kilifi

‘s Ochtends wakker worden met het geluid van de zee, je uitrekken en na een verfrissende douche met je laptop bij het zwembad neerploffen – dat is het leven bij Distant Relatives. Verse vis op de barbecue en kampvuurtjes bij zonsondergang zijn hier de norm. Deze ecologische parel ligt vlak bij de Kilifi Creek. Binnen enkele minuten sta je bij het helderblauwe water en witte zandstrand. Hier ontmoet je snel de “digital nomad” community en kun je je werkstress wegknuffelen met huishond Mowgli.

Tip van Charlie! In de weekenden, avonden of wanneer je dan ook je vrije tijd inplant kom je als watersport liefhebber zeker aan je trekken. Daarnaast zijn er diepe mangroven bossen klaar om ontdekt te worden.

3. Nog meer Keniaanse Kust: Remote werken in Lamu

Langs de tropische kust van Kenia liggen verschillende kleine eilandjes, waaronder Lamu, de oudste stad van Kenia. De werkplekken zijn eindeloos: op een zonnig dakterras met uitzicht over de oceaan of bij een cafeetje met een goede kop koffie. Tijdens een break of in je vrije tijd kun je door het stadje struinen of lunchen met je tenen in het zand op het strand.

Lamu
Tip van Charlie! Rondom Lamu worden traditionele dhows gebruikt als vervoer op het water. Spring een dhow in en verken de diepe mangroven bossen!

4. Remote werken tussen de olifanten: Amboseli

Je even helemaal afzonderen van de rest van de wereld, gefocust op je werk, ver weg in het magische Masai-landschap. Muziek in de oren en een verse kop koffie op je bureau. Met de Kilimanjaro op de achtergrond kom je hier volledig tot rust. De werkenergie borrelt op als je olifanten in de verte ziet voorbijstruinen. Ondanks de afgelegen ligging zijn er prachtige werkplekken met goed internet en stroomvoorzieningen.

Kenya-Uganda-Amboseli-Kilimanjaro-Laysa Ben Aissa
Tip van Charlie! Spring in het weekend op de motor samen met de Masai voor een te gekke safari! Amboseli is een wereldberoemd park en staat bekend om de grote populatie olifanten maar ook veel katachtigen zoals leeuwen en cheeta’s.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!