Blog/Travelstory

Met de Madaraka Express naar de Keniaanse Kust

Samen met je (lustrum)groep ben je Kenia aan het verkennen. Jullie hebben de mooiste safariparken en dieren van je lijst kunnen strepen, hebben gedanst met de Maasai, gehiked in de Loita Hills en een stoffige, ultra vette motorsafari gedaan in de Magadi woestijn (dit is zomaar een greep uit de collectie!). Na deze uitdagende activiteiten vinden jullie het tijd voor wat ontspanning; een azuurblauwe zee, hagelwit zand en slurpen van een verse kokosnoot. Geen zorgen, ook op dit gebied zal Kenia je niet teleurstellen, de kustlijn biedt dit allemaal!

Charlie's Travels | Blog | Met de Madaraka Express naar de Keniaanse Kust
Dan rijst de volgende vraag; HOE gaan jullie hiernaartoe? Kilifi, Watamu en Diani zijn populaire plekken die allemaal aan de kust liggen. Deze zijn goed te bereiken per vliegtuig, auto of trein. Inmiddels nemen de meeste van onze groepen de trein en dat is niet zonder reden! We leggen je uit waarom reizen met de trein in Kenia een betere optie is én wat de verschillen zijn tussen de first class en de economy class van de zogenaamde Madaraka Express.

Neem de Madaraka Express met je lustrumgroep

Oké, jullie gaan lekker uitwaaien aan de Keniaanse kust. Maar waarom is een treinreis van Nairobi naar Mombasa nou een veel beter idee dan het vliegtuig pakken? Met de trein naar de kust is veel leuker want:
  • Onderweg spot je wilde dieren, je rijdt namelijk dwars door het Tsavo National Park heen. Zwaaien maar naar die olifanten!
  • Het is een stuk goedkoper dan het vliegtuig; ook gezellig voor de portemonnee dus. Je reist al vanaf 1500 shilling (zo’n 10 euro) naar Mombasa met de trein. Met het vliegtuig ben je al snel 80 euro kwijt.
  • Je hebt meer ruimte in de trein. Dat betekent genieten van een potje kaarten of een lekkere Afrikaanse lunch onderweg!
  • En ondanks dat je al helemaal hierheen bent gevlogen, kun je jezelf in ieder geval beperken tot de strikt noodzakelijke vluchten.
“Een treinreis in Kenia is echt super leuk! De trein was schoon en ging op tijd maar het vetste was wel alle olifanten die we onderweg konden spotten!”

First class of economy class met de Madaraka Express?

Hè hè, jullie hebben de knoop doorgehakt. Jullie lustrumreis zet zich voort met de trein, naar de prachtige Keniaanse kust. Maar nu rest nog de keuze tussen de first class of economy class van de Madaraka Express. Beiden zijn prima opties. We zetten de plus- en minpunten per klasse even voor je op een rijtje.

First class / eersteklas Madaraka Express

  • Zitplaatsen: De eerste klasse heeft bredere, comfortabelere stoelen met meer beenruimte. De zitplaatsen zijn in een 2-2 opstelling gerangschikt. Dat betekent dat er twee fijne stoelen aan weerszijden van het gangpad zijn.
  • Reiservaring: De eerste klasse is een stuk minder druk dan de tweede klasse, dat is dus meer ontspannen reizen.
  • Airconditioning: De eerste klas wagons hebben een betere airco dan de tweede klasse. Minder zweten gegarandeerd!
  • Oplaadpunten: Er zijn oplaadpunten beschikbaar bij elke stoel, zo kun je onderweg ook gewoon foto’s maken en een shot van een gespotte giraffe naar je moeder sturen als je bereik hebt.
  • Eten en drinken: Er worden uitgebreide maaltijden en drankjes geserveerd in een speciale wagon.De service is bovendien ook persoonlijker en efficiënter.
  • Prijs: Eersteklas tickets zijn een stukje duurder dan tweedeklas tickets. De prijs is nog steeds goed te doen (zo’n 30 euro) maar het is wel bijna 3x duurder dan reizen in de tweedeklas.

Economy class / tweedeklas Madaraka Express

  • Zitplaatsen: De tweede klasse heeft kleinere zitplaatsen die in een 3-2 opstelling zijn gerangschikt, wat betekent dat er drie stoelen aan een kant van het gangpad zitten, en twee aan de andere. Dat betekent wat minder ruimte om te wiebelen met de benen en je zit iets minder comfortabel dan in de eerste klasse.
  • Reiservaring: Deze klasse is drukker en dus luidruchtiger.
  • Airconditioning: Tweede klas wagons hebben niet altijd airconditioning, als hij er is kan hij minder effectief zijn dan die van de eerste klasse, ook gezien de drukte.
  • Oplaadpunten: Oplaadpunten zijn beperkt en niet bij elke stoel beschikbaar.
  • Eten en drinken: Er is geen speciale ‘dinner wagon’, maar je kunt wel lekkere snacks en drankjes kopen bij de cateringdienst die door de wagons gaat.
  • Prijs: Tweedeklas tickets zijn aanzienlijk goedkoper, wat het een budgetvriendelijke optie maakt voor reizigers. Voor 10 euro ben je in Mombasa!
Vanaf Mombasa naar bijvoorbeeld Diani is het dan nog zo’n 70 minuten met de auto, goed te doen dus. Hopelijk hebben we je ervan kunnen overtuigen dat het reizen met de trein naar de kust veel leuker, beter, goedkoper en gezelliger is. Nu alleen nog even kiezen tussen de eerste of de tweede klasse. Allebei uitstekende opties. Veel plezier op het strand!
 

Bekijk andere reisverhalen

Travel Stories Matthijs en Meike’s Travelstory: Avontuur in Oeganda
Matthijs en Meike’s Travelstory: Avontuur in Oeganda
Matthijs en Meike trokken drie weken door Oeganda met hun eigen 4x4 en daktent. Van gorilla’s spotten in Bwindi tot luipaarden in de savanne en koffie proeven bij locals—hun reis was één groot avontuur. Lees hier hun onvergetelijke ervaring!
Travel Stories Max’s travel story: Ali, de KWS-ranger met een droom
Max’s travel story: Ali, de KWS-ranger met een droom
Travel Stories Hannah’s travelstory: Namibië, van Windhoek naar Etosha National Park
Hannah’s travelstory: Namibië, van Windhoek naar Etosha National Park
Blog 3 Redenen Waarom Charlie’s Travels Uniek is in Afrika
3 Redenen Waarom Charlie’s Travels Uniek is in Afrika
Travel Stories Geraldine Kemper’s Kenia avontuur
Geraldine Kemper’s Kenia avontuur