Remote werken in Kenia – freelancer Cynthia ging je voor!

Remote werken in het buitenland - lijkt jou dat wel wat? Dat snappen wij als geen ander. Wij kunnen zo'n avontuur alleen maar aanmoedigen want het geeft je een bak aan nieuwe ervaringen, perspectieven en hoogstwaarschijnlijk vrienden. Freelancer Cynthia ging jou voor en heeft haar coworking space in Amsterdam omgeruild voor die in Kenia. Benieuwd hoe zij dit ervaren heeft? Je leest het in dit artikel!

Remote werken in Kenia: waarom?

 In maart had ik een geweldige reis naar Kenia geboekt voor mij en mijn vriendengroep van 11 meiden via Charlies Travels. Maar helaas kon de reis niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Terwijl het in Nederland steeds kouder werd en we vastzaten in de lockdown, begon ik stiekem te dromen over een ontsnapping naar een andere plek. Met Kenia nog steeds on top of my mind en het verlangen om het continent Afrika te ontdekken, was mijn keuze snel gemaakt. 

Remote werken in Kenia: groener dan verwacht!

De reis was tof! Kenia is veel groener dan ik had verwacht. De locals zijn super vriendelijk en laid-back. Dat je doordeweeks lekker kunt werken en in het weekend toffe trips kunt maken is echt een top combinatie. Beesten spotten in het wild is toch was anders dan de Beekse Bergen 😉 Van alle safari’s (boot, fiets en gamedrive) vond ik de motorsafari het meest indrukwekkend. Ik heb voor het eerst op een motor gereden en 3 dagen cruise je over zand, kiezels en keien door het prachtige landschap. Je kampeert in de bush bush en je komt in aanraking komt met de Masai. 

”dat je doordeweeks lekker kunt werken en in het weekend toffe trips kunt maken is echt een top combinatie.”

Cynthia-remote werker

Corona in Kenia: hoe zit dat?

Van corona heb je niet zo veel last. In Kenia moet je een mondkapje op en er geldt een avondklok. Sommige dingen zijn zelf net wat innovatiever dan in Nederland; als je een supermarkt inloopt of de trein ingaat meten ze meteen je temperatuur. Restaurants en barretjes zijn wel open daarentegen – aan de kust gaat het wat soepeler allemaal. Uiteindelijk ben je de hele tijd met dezelfde groep mensen, dus je zit in een lekkere veilige bubbel.

Ben je productiever thuis?

Remote werken is voor mij niet nieuw, zolang ik fatsoenlijk internet heb, kan ik vooruit. In Nairobi heb je een fijne coworking space op loopafstand, een andere werkomgeving is altijd lekker voor de afwisseling en je creativiteit. In de villa aan de kust is het heerlijk als je na werktijd een frisse duik kunt nemen in het zwembad of de zee. In alle accomodaties heb je dagelijks een schoonmaker, dus even woggen om de was te doen, zit er hier niet bij. In Diani heb je zelf een kok, dus dat komt zeker ten goede van je productiviteit.

Interesse in Kenia?

Tips voor een remote working trip!

Als je je werk online kunt doen en zin hebt om de boel wat op te schudden, dan zou ik zeggen, gaan! Bijna iedereen had de reis last-minute geregeld en voor je het weet zit je een maand hier, met een leuke groep.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania