Kayakken in Magadi

Stel je eens voor: vier dagen in de natuur, weg uit de drukte van de stad en even ontsnappen aan alle toeristen. Dit is echt off the beaten track! Met een kayak van campsite naar campsite peddelen, een guide die jou veilig de weg kan wijzen en kamperen tussen het wildlife. Klinkt goed, toch?

Natuur en Avontuur: Vier dagen kayakken in Kenia

De kayaktocht duurt vier dagen en is geschikt voor de echte avonturiers onder ons. Vanaf dag één zie je de mooiste natuur voorbij komen, beginnend met de motortocht naar de eerste campsite. Links en rechts scheur je door de dichtbegroeide, groene bossen. In de twee volgende dagen garanderen we af en toe een flinke adrenalinekick! Het ene moment zit je op het kabbelende water te genieten van een nieuwsgierige aap die zijn kop tussen de takken door steekt en het volgende moment bedwing je met je peddels de snelstromende rivier. ’s Avonds slaap je in een tent langs de rivier, maar niet voordat de chef een heerlijke maaltijd heeft bereid. Voetjes omhoog en een koud biertje in de hand? Zeg nu zelf, beter wordt het niet.

Of wordt het toch beter? Cultuur en safari in de mix!

Tijdens dit avontuur verken je het betoverende Shompole Conservancy. Je gaat hier op een safari waarbij de nadruk ligt op een unieke beleving, zelfs als wilde dieren schaars zijn. Sluit de dag af met een sundowner op de jeep, waarbij je geniet van een drankje en de waanzinnige omgeving. Voor het stukje cultuur breng je een bezoek aan een Manyatta, die jou een kijkje gaat geven in de lokale cultuur. Vet toch?

Kayakken in Magadi: Meer dan alleen water

Naast de riviersafari ga je ook te voet het gebied verkennen.Op dag twee neemt de tour guide je mee op een game drive in een open jeep door Shompole Conservancy. Vlak voor zonsondergang spring je met elkaar op de auto en voel je de laatste zonnestralen van de dag over je gezicht tijdens een prachtige sunset, uitkijkend over de Loita Hills. Uiteraard met een drankje en een snack om het compleet te maken.

Nog niet genoeg wildlife gezien? Rise and shine! Op dag drie is het vroeg opstaan voor een bushwalk en baviaan tracking. Het Lale’enok Baboon Project zit vol bavianen en zet zich in voor ecotoerisme en onderzoek naar deze apensoort. Let op: je moet niet gek staan te kijken als de ranger je van tevoren een petje in je hand drukt. Om de bavianen van dichtbij te kunnen observeren, hebben de rangers hen aangeleerd om mensen met een petje te vertrouwen. Met dit ‘paspoort’ op je hoofd, heb je dus toegang tot de apen community en de kans om ze van heel dichtbij te bekijken.

Kayakken met Charlie’s Travels: Letterlijk én figuurlijk duurzaam!

Bonus: deze experience is hartstikke duurzaam! Niet alleen garanderen onze lokale partners zo min mogelijk CO2-uitstoot tijdens de tocht, je draagt ook nog eens bij aan de verduurzaming van de lokale gemeenschap. Aan het einde van dit avontuur ontvangt één van de communities die je gepasseerd bent een cookstove. Deze cookstove gaat hen helpen om schoner te koken en minder CO2 uit te stoten. Jij een toffe experience, zij een stukje duurzamer! Win-win!

Aan het einde van dit avontuur ontvangt één van de communities die je gepasseerd bent een cookstove. Deze cookstove gaat hen helpen om schoner te koken en minder CO2 uit te stoten. Jij een toffe experience, zij een stukje duurzamer! Win-win!

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.