Op Retraite In De Loita Hills

Eveline de Wal en Heidi Hessing begeleiden personen en organisaties om condities te creëren die verandering en ontwikkeling op een natuurlijke manier laten verlopen. Samen met Charlie’s Travels werd de Wilderness Leadership Trail ontwikkeld. Je gaat samen een week de wildernis van Kenia in! Op ontdekking zonder afleiding van WiFi, werk, WhatsApp, wat dan ook. Ga jij mee?

Ons (digitale) tijdperk biedt ongekende mogelijkheden, maar heeft ons ook verrast met een voortdurende stroom van prikkels en bezig zijn. Iets waar we ons soms maar lastig van los kunnen maken.

Dit programma is gericht om een reis van bewustwording te maken. Om in contact te komen met jezelf, elkaar en de natuur. Om antwoorden en inzichten te krijgen op vragen en thema’s die op dit moment belangrijk zijn in je leven. Waar sta je op dit moment, en wat is je verlangen voor de toekomst? Waarin wil je een volgende stap zetten in je ontwikkeling, persoonlijk of professioneel? Wat is het meest belangrijk voor je in dit moment? Wat heb je nodig om je ambities te realiseren en je dromen waar te maken?

Kom weer in contact met jezelf en wat jij belangrijk vindt

Deze trail geeft je de kans weer thuis te komen bij wie je bent, en bij wie je wilt zijn. Tijd in de natuur, zonder afleiding van dagelijkse prikkels zorgt voor een unieke mogelijkheid weer in contact te komen met je eigen energie, inspiratie en creativiteit. Het biedt de mogelijkheid contact te maken met een dieper ‘weten’ en de bron van je eigen talent en potentieel.

Met een reis in de natuur willen we zowel innerlijk bewustzijn inspireren als persoonlijk leiderschap dat zorgdraagt voor een samenleving in gezonde samenhang met de natuur. Om de uitdagingen op sociaal en ecologisch gebied in de wereld vanuit positiviteit een nieuw perspectief te geven.

Voor wie?

Wilderness leadership trails zijn niet voor iedereen. Welke eigenschappen moet je hebben om met de trail mee te doen?

  • Deelnemers zijn  ‘openminded’ en op zoek naar antwoorden en inzichten voor de uitdagingen die zij in hun leven zien, en daar een doorbraak in willen creëren.
  • Deelnemers willen graag een diepere verbinding met zichzelf maken, en staan open te leren van zichzelf, de ander en de natuurlijke omgeving.
  • De natuur is op deze reis misschien wel onze belangrijkste coach.
  • Deelnemers zijn bereid zich open en kwetsbaar op te stellen naar elkaar en zichzelf, naar nieuwe ervaringen, en naar het delen van deze ervaringen en inzichten met elkaar.
  • Deelnemers zijn sportief en voelen zich fit om door de natuur te trekken.

Samen met elkaar maak je een sprong in persoonlijk bewustzijn!!

Kenia true nature leadership trail 2023

De groep wordt door de facilitators samengesteld op basis van intakes met de geïnteresseerden. Met een groep van maximaal 10 deelnemers ga je vervolgens met twee begeleiders, Masai krijgers, een reisgids, ezels en een bush chef een week samen de natuur in. De omgeving vraagt dat je comfortabel bent met slechts de basic comforts als het gaat om slapen en eten in de natuur. Daarnaast moet je je fit voelen om door de natuur van kamp naar kamp te trekken, waar jullie bij kampvuur eten maken en verhalen uitwisselen. Je slaapt in tentjes of onder de sterren voor wie dat wilt. Je reist door de wilde natuur waar weinig tot geen andere mensen zijn, in je eigen bubbel zonder prikkels uit het vertrouwde leven.

Interesse in Kenia?

Trail programma

Elke dag maak je wandeltochten naar de volgende plek voor overnachting, door het prachtige en gevarieerde landschap van de Loita Hills in Kenia. Je past je aan aan het ritme van de groep en de natuur.

Er is geen tijd. Jullie voelen waar jullie behoefte aan hebben en you go with the flow…

Jullie starten met het delen van jullie intenties en delen van persoonlijke verhalen. En elke dag wordt er tijd gemaakt om deze inzichten bij een kampvuur of een bijzondere plek te delen. Tevens is er ruimte om gedeelde thema’s uit de intakes te bespreken of ter plekke nieuwe thema’s die op ons pad komen te verkennen.

Veelal voeren jullie de dialoog met een talking stick, die helpt om op een dieper niveau te kunnen luisteren, en voor je eigen verhaal en dat van de ander open te kunnen staan.

Tijdens de trail kun je een trail dagboek bijhouden wat je helpt je ervaringen te verdiepen.

Facilitators

De belangrijkste procesbegeleider van deze week is stiekem de natuur; de inzichten en verdieping die zij je brengen zijn ongekend wanneer je je daarvoor openstelt.

Charlie’s Travels zorgt ervoor dat alle logistiek in Kenia goed geregeld is en dat alles goed loopt.

Daarnaast kan je vertrouwen op Heidi en Eveline om jou gedurende de week mee te nemen uit je comfort zone, en bij te staan bij je persoonlijke ervaringen. Zij hebben ruime ervaring als facilitator, leider en coach met het begeleiden van transformatie processen en leiderschapsreizen op zowel individueel als groepsniveau. Ze houden van de natuur, zijn avontuur junkies, hebben een goede dosis humor en altijd op zoek weer meer te ontdekken over the journey of life.

De reis door de natuur wordt daarnaast geleid door een lokale Masai gids met ervaring met dit type persoonlijke ontwikkelingsreizen, vanuit een dienende leiderschapsstijl. De gids is bekend met het gebied, en begrijpt de natuurlijke leefomgeving en wat dit van ons vraagt.

Samen dragen de facilitators en de gids zorg voor de fysieke veiligheid van de deelnemers, en helpen bij het leggen van de verbinding met de natuur. Samen met elkaar dragen wij zorg voor een goede voorbereiding van de groep op de reis, het begeleiden van de trail, en de landing na terugkeer.

Programma & planning

Intakegesprek: Bespreken van persoonlijke intenties en verwachtingen voor de trail. Bespreken van praktische voorbereiding en benodigdheden.

Foundation workshop: Voorafgaand aan de trail starten we met alle deelnemers met een kick-off workshop. Hier kunnen we als groep voor het eerst met elkaar kennismaken, starten we met de persoonlijke ontwikkeling, en nemen we tevens de trail principes en vragen met elkaar door.

Trail: 5 volle dagen een persoonlijke ontdekkingsreis in de natuur, onder begeleiding van gids en facilitators.

Trailverslag: Op basis van je trail-dagboek maak je bij thuiskomst voor jezelf een samenvatting van essentiële ervaringen en intenties die je hebt om mee te nemen naar je dagelijkse leven. Het verslag vormt de basis voor de integration bijeenkomst.

Integration & closing: Na de trail komt de groep bijeen, om met elkaar terug te kijken op de gezamenlijke reis, en om de landing en intenties bij thuiskomst met elkaar te delen.

Praktische informatie

Locatie: Loita Hills, Kenia

Datum True Nature Trail: We ontmoeten elkaar 29 januari 2022 in Nairobi en daar begint ons avontuur. Na een laatste overnachting vertrekken we gezamenlijk de natuur in voor de leadership trail. Vrijdag maken we de overgang terug naar de bewoonde wereld. Zaterdagochtend 5 februari sluiten we samen het programma af om ’s avonds op het vliegtuig naar Nederland te stappen, welke zondagochtend landt op Schiphol.

Reis verlengen met remote werken of reizen: Uiteraard staat het vrij aan deelnemers om eerder naar Kenia te komen of langer te blijven. Je kan op prachtige plekken remote werken in Kenia en voorbeelden daarvan zijn de Jungle Villa (het hoofdkantoor) van Charlie’s Travels in booming African city, Nairobi, en de tropische stranden! Het land en de reisorganisatie leent zich er ook bij uitstek voor om een mooie rondreis te maken!

Kosten: Het volledige programma zal tegen kostprijs worden aangeboden. Betekent dus ook dat de kostprijs zal dalen als er meer mensen gaan deelnemen. De maximale groepsgrootte is 10 personen.

Na de trail bepaal jij wat de begeleiding van de facilitators voor jou waard was. Het bedrag wat voor jou klopt maak je dan na de trail aan hen over.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!