Naar Tanzania Met De Kinderen

“Zo’n 15 jaar geleden heb ik het noordelijke safari rondje gedaan met mijn ouders. Het was zeker een mooie ervaring, maar toch miste ik wat. Later, toen ik in Kisumu woonde, leerde ik dat er in Afrika veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Zeker in Oost-Afrika, waar onze focus ligt, valt er veel meer te ontdekken dan wat je veelal krijgt voorgeschoteld door de touroperators! Na Kenia komt Tanzania op een goede tweede plek als je op zoek bent naar het Afrika zoals je dat van de foto’s kent”. – Charlie

Familiereis door Tanzania

Tanzania is een zeer geliefde Afrikaanse reisbestemming. Dit is grotendeels te danken aan de populariteit van het Serengeti National Park en de Great Migration. Combineer deze met de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro) en Zanzibar met haar parelwitte stranden, en je snapt wat Tanzania zo geliefd maakt. Tanzania has it all!

Maar wat als je deze highlights nou net even anders bezoekt en dit combineert met off the beaten track pareltjes? Tanzania heeft een scala aan steden die qua sfeer allemaal anders zijn, schitterende natuur die bijna geen enkele reiziger bezoekt en een lokale bevolking die maar weinig met toeristen in aanraking komt. Dit is het authentieke Tanzania, waar wij jullie gezin meenemen op een verantwoordelijke en duurzame manier!

De meest unieke, enerverende en uitdagende avonturen bedenk je niet achter je bureau. Wij zijn met een auto vol content creators, camera’s, drones en laptops naar Tanzania gereisd voor ons Africa Inside Out project. Hier hebben we met de lokale bevolking nieuwe routes voor jullie gezin uitgestippeld. Hieronder zie je de samenvattende chaptervideo en op deze pagina check je alle losse topicvideo’s van Noord-Tanzania!

Bekijk onze nieuwe eigen routes

Het noordelijke deel van Tanzania wordt door menig reiziger bezocht vanwege de toeristische trekpleisters die hier te vinden zijn. Denk aan de Ngorongoro-krater, de Serengeti en Lake Manyara. Natuurlijk zijn deze nationale parken prachtig (er gaan niet voor niets zoveel mensen heen, let’s be real), maar wij hadden zo’n donkerbruin vermoeden dat dit deel van Tanzania zoveel meer te bieden heeft! En dus gingen we op onderzoek uit.

Rondreis vakantie in Tanzania

Zelf rijden of op pad met een driver guide

Wie zelf rijdt ontdekt het beste wat Tanzania te bieden heeft! Je kunt je dikke 4×4 altijd even aan de kant zetten voor het maken van een foto, of om een praatje te maken met locals. Maar we bieden ook reizen aan met driver guides – professionele chauffeurs waarvan we weten dat zij ook prima als gids fungeren!

Safari, maar dan anders!

We zullen er niet omheen draaien: ook bij Charlie’s Travels kun je een reguliere safari boeken. Maar we kunnen het ook echt bijzonder maken! Denk aan hiken in de Usambara Mountains, de groene heuvels onder de Kilimanjaro ontdekken of mountainbiken rondom Lake Manyara. Wil je echt off the beaten track op safari met het gezin? Duik dan achterop de motor bij een van onze Masai-vrienden, of nog beter: cross zelf over de savanne! De motorsafari is één van de vele trips die ik zelf met m’n team heb ontwikkeld. Meer weten? Je leest ‘t hier!

Alleen maar avontuur of ook relaxen?

Kanovaren, hiken en op safari – je kunt je reis zo wild maken als je maar wil. Maar je bent niet alleen op reis om op avontuur te gaan! Elke reis is een co-creatie en bouwen we in nauw overleg met jou samen op. Zo kun je dus ook kiezen voor één of meerdere relaxte, zen-momenten. Dat kan een verblijf in een super de luxe lodge met massage zijn, of een paar dagen het zand tussen je tenen voelen aan de kust, terwijl je een lekker visje eet.

Ontspannen in de fijnste accomodaties

Tijdens onze reizen houden we de beste accomodaties van Tanzania nauwkeurig bij! Zo kunnen we voor jouw familie de fijnste accomodaties aanbieden, die precies passen bij jouw wensen. Of het nu om kamperen in een wildpark gaat, of verblijven in een luxe lodge met weids uitzicht – wij hebben overal connecties om ook alle overnachtingen onvergetelijk te maken. 

Contact met bewoners

We hadden het er hierboven al even over bij het zelf rijden: contact met de bewoners vinden we superbelangrijk. Door wat meer contact te maken met de mensen die wonen in het gebied waar je rondreist, krijgt je reis toch wat meer diepgang. Denk bijvoorbeeld aan een meerdaagse tocht waarbij onze Masai-vrienden je door de heilige Masai-berg Longido begeleiden en je geniet van fenomenale uitzichten. Daarnaast is een bezoekje aan het dorpje Mto wa Mbu zéker de moeite waard wanneer jij blij wordt van het in contact staan met de lokale bevolking. 

Geschikt voor elk gezin

Het maakt niet uit wat de gezinssamenstelling is. In Tanzania kun je prima rondreizen met kinderen, je kunt naar;

  • Tanzania met een baby
  • Tanzania met een peuter
  • Tanzania met een kleuter
  • Tanzania met een tiener
  • Tanzania met volwassen

Wat kun je verwachten van de accomodaties in Tanzania

Een culturele homestay

Wij vinden het belangrijk om partnerships aan te gaan met de lokale bevolking en bij te dragen aan het sociale en economische welzijn van de gemeenschap. Spendeer bijvoorbeeld een nachtje bij onze partner Stephano, een supervriendelijke Masai in dit gebied. We hebben het hier niet over die extreem toeristische Masai-dorpjes, maar over het echte werk! Een pure experience die je gegarandeerd de rest van je leven bij zal blijven.

Lodges midden in de natuur

Liever niet je tentje uit om naar de wc te gaan, terwijl het wild om je heen graast? Wij zoeken lodges uit die jullie alsnog een ultieme safari-feeling bezorgen. Neem bijvoorbeeld Africa Safari Lake Manyara. Wil je hier meer over weten? Vraag dan je Travel Consultant! 

Unieke locaties

Tanzania beschikt over unieke accommodaties aan of zelfs op het water. Neem bijvoorbeeld Greystoke Mahale in Mahale Mountains National Park. Deze bestemming is alleen weggelegd voor reizigers met een ijzersterk doorzettingsvermogen, want makkelijk kom je er niet. Mocht je er een boot- of vliegtochtje over Tangayika meer voor over hebben, dan kom je op een tropisch bounty eiland met weelderige jungle… En wist je dat er naast Pemba Island een vakantiehuisje ronddobbert, waarbij je wakker wordt met vissen die langs je raam zwemmen?

Kamperen in het wild

Zet je hoogtevrees maar even aan de kant, want in Tanzania kun je kamperen aan de rand van een klif! Vanaf een steile rotswand kijk je uit over het uitgestrekte berglandschap: Usambara Mountains. Bevalt dat kamperen je wel? Trek dan met je tentje door richting het Northern Safari circuit en slaap tussen het wildlife als een echte, rauwe, onbevreesde ontdekkingsreiziger of neem een hangmatje mee naar een onbewoond eiland.

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Jouw avontuurlijke Tanzania reis: Alles wat je moet weten over een hike naar de top van Mount Meru

Vergeet de Kilimanjaro, beklim Mount Meru! Deze relatieve hidden gem is de op één na hoogste berg van Tanzania en voor alle hike liefhebbers de ultieme toevoeging aan een Tanzania reis. Niet alleen vanwege de waanzinnige uitzichten, maar ook door de mogelijkheid om verschillend wildlife te spotten. Drie van onze collega’s gingen de klim aan, je leest hier meer over een hike op de Mount Meru!

Enduimet Conservancy

In het noordelijkste puntje van Tanzania, midden in het adembenemende Masai-land, wacht een juweeltje van ongerepte natuur op ontdekking. Hier, waar toeristen nog een zeldzaamheid zijn en wilde dieren de scepter zwaaien, laten drie indrukwekkende bergen hun schaduw vallen. Maar waarom in een auto rijden, als je ook achterop de motor de magie van deze conservancy kan ervaren?

Heilige Masai-berg Longido

Met zijn 2637 meter hoogte is deze berg de underdog, het zielepootje der Tanzaniaanse bergen. Qua hoogtemeters is het inderdaad niet de meest indrukwekkende berg vergeleken met Mount Meru of de Kilimanjaro, maar wat ‘off the beaten track’ bergbeklimmen betreft laat Longido een poepie ruiken. Wil je twee dagen lang hiken op een berg die je voor je alleen lijkt te hebben? Dat zit je hier goed!  

Mto Wa Mbu

Mto wa Mbu is voor veel reizigers een laatste stop op weg naar de Serengeti. Op de hoofdweg naar dit beroemde safaripark zit namelijk een heel dorp verstopt, dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Dit groene dorp is gelegen tussen uitgestrekte Masai vlaktes, en de bevolking leeft hier voornamelijk van bananenplantages en visvangst uit Lake Manyara. Zéker een bezoek waard voor alle cultuurliefhebbers, maar ook de actievelingen kunnen hier hun hart ophalen.

Mkomazi

In het noordoosten van Tanzania, grenzend aan Kenia, ligt Mkomazi National Park. Dit park is zo remote dat het voorheen ontoegankelijk was. Nu is het goed bereikbaar en perfect om te genieten van spectaculaire wildernis. Ook heb je hier de grootste kans om een neushoorn te spotten in Tanzania! 

Hiking In De Usambara Mountains

Groene jungle bossen, druipend van de ochtenddauw en prachtige uitzichten. Vergeet de Europese Alpen, de Himalaya’s en Patagonië: Usambara is waar je wilt hiken. Waan je door groene junglebossen, wandel door dorpjes die af en toe opduiken, aanschouw de mysterieuze ochtenddauw en geniet van de geweldige uitzichten tijdens een meerdaagse hike.

Jouw avontuurlijke Tanzania reis: Alles wat je moet weten over een hike naar de top van Mount Meru

Vergeet de Kilimanjaro, beklim Mount Meru! Deze relatieve hidden gem is de op één na hoogste berg van Tanzania en voor alle hike liefhebbers de ultieme toevoeging aan een Tanzania reis. Niet alleen vanwege de waanzinnige uitzichten, maar ook door de mogelijkheid om verschillend wildlife te spotten. Drie van onze collega’s gingen de klim aan, je leest hier meer over een hike op de Mount Meru!

Enduimet Conservancy

In het noordelijkste puntje van Tanzania, midden in het adembenemende Masai-land, wacht een juweeltje van ongerepte natuur op ontdekking. Hier, waar toeristen nog een zeldzaamheid zijn en wilde dieren de scepter zwaaien, laten drie indrukwekkende bergen hun schaduw vallen. Maar waarom in een auto rijden, als je ook achterop de motor de magie van deze conservancy kan ervaren?

Heilige Masai-berg Longido

Met zijn 2637 meter hoogte is deze berg de underdog, het zielepootje der Tanzaniaanse bergen. Qua hoogtemeters is het inderdaad niet de meest indrukwekkende berg vergeleken met Mount Meru of de Kilimanjaro, maar wat ‘off the beaten track’ bergbeklimmen betreft laat Longido een poepie ruiken. Wil je twee dagen lang hiken op een berg die je voor je alleen lijkt te hebben? Dat zit je hier goed!  

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.