Reizen Tijdens Corona

“Kan je wel reizen tijdens corona? En hoe zit het dan in Afrika?" Zonder probleem! De meeste Afrikaanse landen zijn minder hard getroffen dan in Europa en het afgelopen jaar is rondreizen geen enkel probleem gebleken. Daarnaast zijn onze routes off the beaten track, waardoor social distancing gegarandeerd is. Meer details? Vraag het aan een van onze consultants die 'on the ground' aanwezig zijn en perfect weten hoe het is om te werken en leven in Afrika tijdens corona.

Kan ik 100% verzekerd op reis? Jazeker!

Je kan je bij OOM verzekeren voor de onderstaande zaken, zelfs als je naar een land vliegt met code rood;

 1. De OOM ziektekostenverzekering (meer info) dekt alle ziektekosten als je corona krijgt op de bestemming 
 2. Heb je bij OOM een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan geldt dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood.
 3. Annuleringsverzekering voor als je positief test op corona en daarom niet op reis kan
 4. Je normale reisverzekering geldt voor normale reisongevallen

Een annuleringsverzekering voor als je een land niet in kan door maatregelen (inreisverbod / lockdown), MAAR DAN BIEDEN WIJ EEN KOSTELOZE VERPLAATSING VAN DE REIS! Zie onze super flex terms!

Niet bij alle verzekeraars maar er zijn verzekeringen die niet naar reisadviezen/kleurcodes kijken, zoals OOM verzekeringen.

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Zonder zorgen op reis met Charlie’s flex terms!

Via onze flexibele voorwaarden ben je extra verzekerd voor je reis naar Afrika!

Onze manier van werken is al erg corona-proof. Unieke experiences voor jou alleen, gezellige privélodges en accommodaties ver weg van de drukte van het massatoerisme en een optimale samenwerking met onze partners. Daarnaast bieden we nu ook flex terms aan zodat jij zonder enige zorgen je reis kan boeken.

Toch nog niet helemaal overtuigd te reizen ten tijde van corona? Lees alles over kosteloos verplaatsen en annuleringsvoorwaarden hier!

Hoe zit het met reizen en testen?

De exacte inreis-eisen verschillen per land. De meeste landen willen een PCR-test van 72-96u oud zien als je het land inkomt. Hieronder vind je het beleid per land:

 1. Kenia
 2. Tanzania
 3. Oeganda
 4. Namibië
 5. Botswana
 6. Zuid-Afrika
 7. Rwanda
 8. Ethiopië
 9. Mozambique
 10. eSwatini
 11. Madagaskar

Voor de meeste landen moet je een PCR-test doen om de luchthaven in te mogen. Als dit het geval is plannen wij de PCR-test voor de reizigers en vergoeden deze ook – dit is onderdeel van onze super flex terms.
Voor sommige landen volstaat een vaccinatiebewijs en hoef je geen PCR-test te doen voor de terugvlucht. Ziehier het beleid per land:

 1. Kenia
 2. Tanzania
 3. Oeganda
 4. Namibië
 5. Botswana
 6. Zuid-Afrika
 7. Rwanda
 8. Ethiopië
 9. Mozambique
 10. eSwatini
 11. Madagaskar

De meeste landen hebben hun eigen regeling voor PCR testen voor kinderen en hebben een vrijstelling voor kids jonger dan 5 / 12 jaar. In Kenia en Tanzania/Oeganda zijn kinderen respectievelijk onder de 5 en 12 jaar vrijgesteld voor een PCR test.

Coronaproof op selfdrive door Namibie

Ik test positief voordat ik op reis ga. Wat nu?!

 1. Ja dat kan zeker! Je moet alleen wachten totdat je weer negatief test. Mijn vriendin (Charlie’s gf) testte positief voor haar vlucht. Twee dagen erna testte ze negatief. Drie dagen later dan gepland zat ze op het vliegtuig. Het is niet ideaal, maar een positieve test betekent niet het einde van je reis. Daarnaast zijn wij als reisorganisatie ook flexibel en passen we je reis zo goed mogelijk aan, indien je enkele dagen vertraging zou oplopen.
 1. You can take out cancellation insurance with OOM Verzekeringen if you cannot travel because you contract corona. But of course you just want to travel. My girlfriend (Charlie’s gf) tested positive 3 days before flying. She tested every consecutive day until she tested negative. 2 Days after planned she was on the plane. So it certainly doesn’t have to mean that you can’t travel, you just leave a little later.  

Die persoon kan dan later vliegen en zich aansluiten bij de groep. Voor gezinnen kun je de afweging maken een ouder bij het kind te laten en samen een paar dagen later te vliegen om je bij de rest van het gezin te voegen. Zij zorgen ervoor dat het programma zo wordt aangepast dat jullie weer herenigen en dat je dan DUBBEL ZO DIK van de reis gaat genieten 🙂 Je kan je niet verzekeren voor je eigen annuleringen/onkosten als je zelf niet positief test.

Allereerst adviseren we natuurlijk de week voordat je op reis gaat om te proberen geen corona op te lopen omdat het onhandig is. Met een beetje opletten en afstand houden beperk je het risico, we zijn geoefend 😉 Maar we zijn flexibel in het omboeken of aanpassen van je reis. Mocht je twee dagen later landen dan passen we de reis daar op aan. We hebben goede deals met onze partners en als je niet in het hoogseizoen reist kunnen we dat vaak kosteloos aanpassen. Als je exclusieve kleinschalige accommodaties boekt zijn die mogelijk wat minder flexibel maar er is altijd een mouw aan te passen. T.I.A. (This Is Africa!)

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania

Visa & Entry Requirements