Protesten in Kenia

In verschillende media is te lezen dat er op dit moment protesten gaande zijn in Kenia. Wij begrijpen dat dit enige zorg kan opwekken wanneer jullie binnenkort hierheen vliegen.

Protesten in Kenia

Laatste update: 29/3/2023 – 12:56
Omdat een groot deel van ons team woont en werkt in Kenia, nemen wij jou graag mee in wat wij weten en merken rondom de actuele protesten. Op dit moment is het erg rustig rondom de protesten en krijg jij er als reiziger dus niets tot weinig van mee. In dit artikel geven wij jou wat extra achtergrond informatie. 
In juli 2022 zijn er verkiezingen in Kenia geweest, welke allemaal rustig en vredig zijn verlopen. William Ruto kreeg de meeste stemmen en is sindsdien president van Kenia. Veel Kenianen vinden dat er tot op heden nog weinig van beloofde veranderingen waargemaakt zijn en dat verbetering van leefomstandigheden (denk aan kosten voor primaire levensbehoeften zoals eten) nog laag op de agenda lijkt te staan. 
Momenteel zijn de protesten gaande in Nairobi, Kisumu en Mombasa. In Nairobi vinden de meeste protesten plaats in de armere wijken (denk aan het oosten van Nairobi, Kawangware, Mathare, Kibera en Central Business District, ofwel CBD). Jij, als klant, zal niet veel meekrijgen van deze protesten, daar wij in een groot deel van deze wijken geen experiences of accommodaties aanbieden. Met uitzondering van de Nai Nami streettour in CBD; mocht deze onderdeel zijn van jouw reis en plaatsvinden op maandag of donderdag – de dagen waarop de protesten plaatsvinden – , kijken wij graag samen met jou naar een alternatief voor een andere dag of experience. 
Deze informatie is up to date, bij veranderingen zullen wij dit aanpassen. Mocht je meer willen weten over de protesten en de actuele ontwikkelingen, kan je terecht bij jouw Travel Consultant. 

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!

Travelstory Susan & Wietze: op ontdekking in Tanzania