Een familiereis in Oeganda: zo ziet die eruit!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Oeganda! Na het lezen van deze voorbeeldreis ben je al een stapje dichterbij The Pearl of Africa. Want Oeganda heeft alle ingrediënten om jouw familiereis onvergetelijk te maken en dat gaan wij je laten zien.

Ben je er klaar voor?

Laten we beginnen!

Dag 1

Welcome to the pearl of Africa!

Vandaag vliegen jullie met een gezonde dosis kriebels in de buik richting Oeganda. Kijk nog even goed naar het gestroomlijnde verkeer en het vlakke grasland rondom, want Oeganda is andere koek.

Oeganda is een ingesloten land in Oost Afrika aan de oevers van Lake Victoria. Het land staat bekend om zijn geografische en culturele diversiteit welke terug te zien is in de grote hoeveelheid meren, bossen, bergen, rivieren, savannes en de traditionele culturen.

Jullie landen in Entebbe, een stad aan het Victoriameer die niet ver van de hoofdstad Kampala vandaan ligt. Als je het vliegtuig uitstapt voel je gelijk de zachtwarme temperatuur in de lucht. Welcome to the Pearl of Africa!

Een transfer staat klaar op het vliegveld om jullie naar de accommodatie te brengen. De eerste avond staat in het teken van relaxen, en dat kan heel goed bij dit guesthouse. Neem plaats in de groene, knusse tuin en bestel een eerste drankje onder de tropische bomen. De kids kunnen na zo’n acht uur stilzitten in hun vliegtuigstoel rondrennen in de tuin, een bordspel uit de kast pakken of tropische vogels natekenen in een kleurboek.

Dag 2

Prehistorische, zeldzame vogel spotten

Goedemorgen Entebbe! Terwijl jullie het eerste Oegandese ontbijt voorgeschoteld krijgen wordt een stukje verderop de prehistorische Shoebill Stork wakker. Op z’n Nederlands ‘Schoenbekooievaar’ genoemd. Deze indrukwekkende en zeldzame vogel leeft in het Mabamba Swamp vlakbij Entebbe en daar gaan jullie vandaag naartoe. De gids staat klaar bij de accommodatie om jullie richting de rand van het mysterieuze moeras te brengen, waar de boot al rustig ligt te dobberen. Kruis alvast je vingers met de hoop dat de Shoebill voor jullie neus zijn lichaam in het water gooit om vervolgens met de zware snavel een vis te doorboren.

Na de boottocht en een vol rolletje foto’s rijden jullie naar de hoofdstad: Kampala. De hoofdstad ligt op een uur rijden van Entebbe, maar voelt totaal anders aan. Kampala is een stad gebouwd op zeven groene heuvels en heeft hierdoor op bijna elke hoek een mooi uitzicht.

Lekkere lodge aan het water

Vandaag maken jullie vooral kennis met de rustgevende kant van Kampala. De lodge waar jullie overnachten ligt namelijk in een rustige omgeving, heeft een supergezellige Europese inrichting en een zwembad dat met een stukje groen gras verbonden is aan Lake Victoria. Als je nog geen genoeg hebt van het ronddobberen en vogels spotten, bestel dan een lekker drankje en verplaats jezelf naar een bootje bij de steiger. Peddel langs de oevers of richting een van de eilandjes voordat de zon naar de horizon zakt.

Dag 3

Kampala city tour

De volgende dag is het tijd om de hoofdstad van Oeganda te verkennen! Een mengelmoes van verschillende culturen, stammen, religies, ontwikkelingen en keukens. Bij Charlie’s Travels vinden wij het daarom een must om de hoofdstad te ontdekken. Het centrum is druk, chaotisch, stoffig met hoge, grijze gebouwen. – wat niet heel aantrekkelijk klinkt. Maar wedden dat jullie na een middagje rondwandelen door deze georganiseerde chaos met een onwijs gaaf verhaal voor opa en oma thuiskomen!

Onze gids Zulaika neemt jullie vandaag te voet mee langs de highlights en door de verstopte straatjes van Kampala. Vol enthousiasme vertelt ze over haar stad terwijl de minibusjes voorbij sjezen en mensen jullie nieuwsgierig nakijken. Maak je klaar voor een echte Oegandese experience: chaotische markten waar je werkelijk alles vindt wat je nodig hebt, zelfs als je niet wist dat je het nodig had. Van eetbare dingen tot aan souvenirs of gebruiksvoorwerpen. En als je dacht dat de markten chaotisch waren, dan doen wij er nog een schepje bovenop. Jullie wandelen richting het taxipark waar honderden matatus in rijen langs elkaar staan te wachten totdat het busje vol is. Wees gerust: jullie bekijken het taxipark vanuit een plastic stoeltje op het balkon van een lokale bar. Een georganiseerde chaos van bovenaf, maar een doolhof als je er doorheen loopt.

Tussendoor gaan jullie opzoek naar èchte Oegandese snacks. Tropisch fruit dat van de buitenkant op een noot lijkt, knapperig gebakken sprinkhanen in een zakje en hartige, gekookte banaan met saus om je vingers bij af te likken. Zulaika is bevriend met misschien wel de beste Rolex chef van Kampala. En nee, we hebben het hier niet over het fancy horlogemerk. De Oegandese Rolex is letterlijk een roll + eggs: een omelet gebakken en opgerold in een chapati. Dus ook deze snack mag niet overgeslagen worden!

Bereid je voor op een inspirerende middag, vol nieuwe indrukken, staarwedstrijden en afdingen op de markt. Jullie sluiten de dag af op één van de zeven heuvels met een verfrissende cola, verse jus of een lokaal gebrouwen biertje voordat jullie teruggaan naar de lodge aan Lake Victoria.

Dag 4 en 5

De denderende Sipi Falls

De reis naar het oosten van het land gaat van start! De driver haalt jullie op met een stoere landcruiser waarvan het dak de lucht in kan. De rit van een aantal uurtjes is totaal geen straf. De drukke stad maakt ruimte voor bananen- en koffieplantages en groene heuvels die je langzaam doen wegdromen. Rechte asfalt wegen veranderen in een kronkelende wegen de hoogte in. Aan de grens van Kenia ligt jullie nieuwe bestemming: Kapchorwa. Deze regio omvat onder andere Mount Elgon National Park en de Sipi Falls. Een waanzinnig groen bergachtig gebied met denderende watervallen, een jungle vegetatie, rivieren nog meer koffieplantages en verstopte kleien huisjes.

Wanneer jullie zijn aangekomen in Kapchorwa stappen jullie regelrecht het Oegandese plattelandsleven in. Jullie slapen namelijk in een homestay met eigen plantages in de achtertuin! De familie stelt speciaal voor onze reizigers hun huis beschikbaar en zal er alles aan doen om jullie welkom te heten. Wandel samen door de tuin, pluk een tros matoke (hartige banaan), leer hoe je zelf koffie brandt en help met de voorbereidingen in de keuken. Terwijl de kids rondom de farm huppelen en kennismaken met de kinderen uit de buurt hebben jullie alle tijd voor een drankje en een praatje.

De volgende dag trekken jullie de wandelschoenen aan om door het groene berggebied te banjeren. De Sipi Falls zijn een serie van drie indrukwekkende watervallen en die gaan jullie vandaag vanuit verschillende perspectieven bekijken. Het water komt vanuit de Keniaans-Oegandese berg Mt. Elgon en de kabbelende beekjes zijn perfect voor een verfrissende duik. Neem dus zwemkleding mee als het ijskoude water willen trotseren.

In de middag neemt de gids jullie mee voor een honing tour in de community. Altijd al willen leren hoe je bijen houdt? Mooi, want na vandaag verdienen jullie misschien wel de Freek Vonk stempel, categorie: bijen. Je leert hoe de honing wordt geoogst, waar de honing voor gebruikt wordt en hoe de allerlekkerste, verse honing smaakt.

Dag 6 en 7

Ruig, droog, uitgestrekt - off the beaten track parel

Van Kapchorwa naar Karamoja: een gebied dat nog niet lang toegankelijk is voor toeristen. Lekker off the beaten track dus! Met Oegandese deuntjes uit onze Charlie’s Travels afspeellijst door de speakers rijden jullie richting het noordoosten van het land.

Karamoja is een ruig, droog en uitgestrekt gebied met een fascinerende cultuur, maar een duister verleden. De jarenlange stammenoorlog heeft een negatief imago achtergelaten, maar gelukkig verandert dit snel en zien steeds meer mensen dit gebied als een onontdekte parel. De traditionele bevolkingsgroep – de Karamojong – uit deze regio zijn van oudsher een nomadisch volk dat verwant is aan de Masai in Kenia. Mede door de jarenlange isolatie hebben ze hun tradities en waarden weten te behouden.

Jullie bezoeken een van de dorpjes die verscholen ligt tussen het hoge gras. De tradities worden al generaties lang doorgegeven. De gerechten, het ontwerp en de bouw van de woningen, de vrolijke dansen en leuke gezamenlijke spellen. Met een beetje geluk staan jullie te binnen een paar minuten springen tussen de Karamojong en leren de kinderen een handvol nieuwe spellen voor thuis.

Bivakkeren in de bush met kraal-warriors

Na de village experience rijden jullie naar de Kraal waar de trotse herders samenkomen om hun vee te laten overnachten. Voor jullie worden er tentjes opgezet, maar de kraal-warriors slapen liever in de open lucht. Er gaat een chef mee die de lekkerste maaltijden voor jullie klaarmaakt op open vuur! De bush toilet gebruiken kan in privacy, want zodra de zon onder is zie je niet veel verder dan het tentenkamp. Sta open voor diepe gesprekken rondom het kampvuur waarbij onze lokale gids een handje helpt met vertalen, deel iets over je eigen cultuur of zing mee met de Karamojong voordat jullie richting de tent waggelen.

Dag 8 en 9

The remote beauty!

Vandaag rijden jullie vanuit Moroto door naar Kidepo Valley National Park; door CNN bekroond als een van de beste parken van Afrika. Een lange rit, maar met de ruige, semi-droge valleien die zich tot ver buiten het park voortzetten vooral een mooie rit! De weg is deels verhard en deels onverhard – waardoor je er een gratis Oegandese bilmassage bij krijgt. Eenmaal aangekomen bij de accommodatie nemen jullie plaats op comfy stoelen, wordt er een heerlijk drankje gebracht en pakken de kids alvast de verrekijkers om het eerste wild te spotten.

De volgende dag gaat de wekker vroeg. De koffie is gezet en de ranger staat klaar om samen met jullie de uitgestrekte vlaktes van Kidepo te doorkruizen. Vroeg in de ochtend maak je de meeste kans op het zien van een kill. De katachtigen zijn nog actief op zoek naar rondstruinend lekkers! De acacia’s en worstenbomen staan er stilletjes bij en de buffels tillen nieuwsgierig hun hoofd omhoog terwijl jullie het park inrijden.

Tijd om zoveel mogelijk Lion King personages af te vinken! De rangers kennen het gebied op hun duimpje en vertellen vol enthousiasme meer over de dieren en de omgeving. Met een ingepakt ontbijt bij de hand stoppen jullie op een van de groene heuvels tussen het sprookjesachtige flora en fauna om te picknicken.

Na het ontbijt gaan jullie opzoek naar giraffen en olifanten, die vaak na zonsopkomst nog makkelijk te vinden zijn – of zichzelf door hun enorme lijf moeilijk kunnen verstoppen. Help de ranger een handje met zoeken naar ander wild, want in Kidepo National Park kan dat lastig zijn door het hoge gras. Een ding is zeker: de omgeving is prachtig en je komt weinig tot geen andere toeristen tegen!

Dag 10 en 11

Murchison Falls National Park

Nog niet genoeg gehad van Oeganda’s wildlife? Mooi, want jullie bevinden je in één van de mooiste en grootste parken van het land: Murchison Falls. Vanuit de accommodatie met uitzicht op de Nijl stappen jullie de inmiddels vertrouwde Landcruiser in om het park te ontdekken. Hou je ogen goed open want hoe meer mensen meekijken, hoe groter de kans dat je veel zult zien in het park.

Murchison Falls Nationaal Park wordt verdeeld in twee delen door de Nijl die dwars door het park loopt. Een bezoekje aan dit adembenemende park is dan ook niet compleet zonder boottocht naar de voet van de krachtige Murchison waterval. De kinderen kunnen hun bingokaart weer uit de kast trekken, want dieren spotten vanuit de boot is andere koek! Dikke hippo’s, gigantische krokodillen en bijzondere vogelsoorten komen voorbij terwijl de boot langzaam richting de waterval vaart.

Vlakbij de waterval stappen jullie de boot af om naar de top van de Murchison Falls te klauteren. Hier zie je de waterval van heel dichtbij en voel je de kracht van de Nijl die zich met een enorme power door de spleet van amper 7 a 8 meter wurmt.

Tip: vergeet je zonnebrand niet! Met de Oegandese zon op je bolletje in de boot en tijdens het wandelen is factor 50 een must, zeker voor de kids!

Dag 12

Lake Albert

De trip gaat verder richting de Crater Lakes. Maar voordat jullie hier aankomen staat er een prachtig meer op het programma: Lake Albert. Dit meer ligt perfect op de route vanuit Murchison Falls naar de Crater Lakes, is één van de grootste meren van Afrika, en ligt precies op de grens tussen Oeganda en Congo. Voordat deze landen gekolonaliseerd werden, heette Lake Albert ook wel Locusus (sprinkhanen) killer. Dit was vanwege het oude geloof dat sprinkhanen (plaatselijk “enzige” genoemd) omkwamen in het meer terwijl ze probeerden het over te steken. In 1864 vonden de ontdekkingsreizigers Samuel Baker en Sass Flóra het meer en doopten het om naar de onlangs overleden prins Albert.

Overnachten in stijl

Wat deze lodge zo bijzonder maakt is het prachtige uitzicht op Lake Albert en de bergtoppen van de Blue Mountains in Congo. In de omgeving is genoeg te doen: een game drive in het Kabwoya Wildlife reserve, alle 460 soorten vogels die hier leven aftikken, of als echte Hollander een rondje fietsen langs het water. Eenmaal terug in de lodge neem je plaats aan de bar en terwijl je aan je drankje zipt kijk je uit over het zwembad waar de kinderen een duikwedstrijdje houden.

Dag 13 en 14

Spiegelgladde crater lakes

Vanaf Lake Albert is het een kleine vijf uur rijden naar de volgende bestemming: de Crater Lakes. Je zou het niet denken, maar dit vredige landschap was 8000 tot 10.000 jaar geleden nog het toneel voor vurige, vulkanische activiteiten. Tegenwoordig zijn deze wilde vulkanen weer ingedut en is de rust wedergekeerd. Het resultaat? Een glooiend landschap bezaaid met spiegelgladde ‘Crater Lakes’ omringd door tropische bossen.

Jullie springen vandaag achterop de motor om door het landschap te zoeven. Geen zorgen, deze gidsen weten precies wat ze doen. Met wat gezonde spanning rijden jullie langs verschillende kraakheldere kratermeren. De één is nog mooier dan de ander. Onderweg loop je hier nauwelijks toeristen tegen het lijf. Praatjes maken met vriendelijke bewoners met interessante verhalen? Dat kan hier overal! De machtige Rwenzori bergen prijken aan de horizon en verderop zwieren chimpansee families door de dichte jungles. Kleine boerderijtjes, rijen bananenplanten en een lekkere dosis adrenaline voor de kinderen!

Lekkere lodge aan het water

Uiteraard eindig je met een ijskoud drankje en een frisse duik in het kratermeer bij de accommodatie! Er zijn maar weinig meren in Oost-Afrika waar je zorgeloos baantjes kunt trekken, maar de Crater Lakes zijn heerlijke, zeldzame zwempareltjes. Met een beetje geluk springen er verschillende soorten apen door de bomen terwijl jij je rugcrawl technieken aan het oefenen bent in het meer.

Dag 15

Het mysterieuze Bigodi moeras

Tijd om met de regenlaarzen aan door het Bigodi moeras te springen! De nature walk door dit bijzonder en mysterieuze ecosysteem duurt zo’n 2 à 3 uur. Terwijl je de heerlijke frisse lucht met diepe teugen opsnuift luister je naar het orkest van geluiden: vogel-koortjes die door elkaar heen zingen, insecten die niet klinken als insecten, en geluiden die je niet kan plaatsen: is het een aap? Een vogel? Of is het gewoon het gesop van je laarzen in de modder? Wanneer het waterniveau van het moeras zo hoog wordt dat het je laarzen bijna in loopt, is daar een houten pad wat nog het meest weg heeft van een krakkemikkige brug over het moeraswater.

De gids die meegaat is namelijk een wandelende encyclopedie en kan je vertelt alles vertellen over het leven in het moeras. Eetbare plantjes die je rochelende hoest verhelpen? Simpele bloemen waar je een alcoholisch drankje van kunt maken dat je óók nog geneest van Malaria? Maar ook leer je over alle verschillende vogels en apen: spot jij John de Rood-witte Colobus?

Na de swamp walk rijden jullie door naar de volgende magische plek in Oeganda, Lake Bunyonyi, één van de mooiste meren in Oeganda! Dit kronkelige meer beschikt over maar liefst 29 eilanden, waarvan jullie er op één zullen overnachten.

Dag 16

Eilandhoppen met een kayak

Tijd om op avontuur te gaan! Kayakkend in een uitgeholde boomstam gaan jullie een deel van de 29 eilanden bezoeken. Elk eiland is anders en heeft zijn eigen verhaal! Zo kunnen jullie een beetje cultuur snuiven op het eiland waar de enige school, ziekenhuis en kerk uit de omgeving zit. Grappig om te bedenken dat de kinderen uit de omgeving – dat wil zeggen; andere eilanden – elke ochtend met de kano naar school gaan! Op een ander eiland kan je weer prachtig hiken, waar je zo hoog kan komen dat je bijna het hele meer kunt zien vanuit vogelperspectief. Maar ook vind je hier eilanden met wilde zebra’s, eilanden met creepy geschiedenis verhalen en eilanden waar je met een touw vanaf kan slingeren, het water in…

Dag 17

Lion King-vibes Lake Mburo

Een laatste kans om de Big Five – op de neushoorn na – he-le-maal af te vinken! Het safaripark dat jullie vandaag bezoeken is met 370km2 het kleinste nationaal park van Oeganda dat uit savannelandschap bestaat. Lake Mburo National Park is niet alleen het kleinste park, maar ook het enige park in Oeganda waar je doorheen mag crossen op je stalen ros. Voor kids zijn er speciale kinderfietsen. Haal de Hollander in je naar boven en spot vanaf je zadel buffels, giraffen, impala’s en 315 vogelsoorten. De zebra’s rennen nieuwsgierig met je mee. Op het moment dat ze stil blijven staan kan het zijn dat ze vanuit hun ooghoeken een luipaard of de enige bejaarde leeuw van het park zien lanterfanten in de verte. Maar maak je niet druk: de gids kent de dieren, hun beweegredenen en het park als z’n broekzak.

Dag 18, 19, 20

Tropisch relaxen aan Lake Vic

Tijd voor een ritje richting de idyllische uitvalsbasis voor drie volle dagen exotisch relaxen aan het gigantische Victoriameer. Als je het Victoriameer van boven bekijkt, kun je het duidelijk zien: een archipel van welgeteld 84 eilanden, scattered langs de Oegandese kustlijn. De Ssese-eilanden! Jullie nemen vanaf het vasteland de ferry naar Bugala Island en zien in de verte steeds meer palmbomen verschijnen. Een uur aan blauwe golven verder komen jullie aan bij de accommodatie. Een luxe onderkomen om de afgelopen dagen te laten bezinken.

Na alle avonturen van de afgelopen weken kunnen jullie hier ultiem tropisch relaxen, en hoe dat eruitziet vullen jullie zelf in. Een boekje lezen aan de oever van het meer of de rand van het zwembad? Even aan je tan werken? Of toch nog een wandelingetje maken als je niet stil kan zitten? It’s up to you! Lekkere vis bij een gouden zonsondergang is in ieder geval gegarandeerd.

Tip voor als je niet stil kan zitten:

Bezoek de schattige dorpjes en eet een heerlijke Oegandese maaltijd bereid op een cookstove. Neem een kijkje in een oude grot van traditionele medicijnmannen en wandel door een stukje jungle waar je vogels kunt spotten in alle kleuren van de regenboog. Of ga opzoek naar witte stranden met hier en daar een verdwaalde ezel, knalroze bloemen en houten vissersbootjes die aan de oevers kilo’s glibberige vis uit hun netten halen.

Dag 21

Tijd voor afscheid

Aan al het moois komt helaas een eind. Jullie nemen de boot terug naar het vasteland en relaxen nog een aantal uren bij de accommodatie in Entebbe. De kinderen maken nog wat onderwater koprollen terwijl jij de laatste bladzijdes van je boek uitleest.

Na een dagje relaxen is het dan toch echt tijd om de tassen in te pakken en naar het vliegveld te rijden. Zodra jullie in het vliegtuig stappen, wordt het voelbaar: jullie zijn niet dezelfde personen als die eerde ditzelfde vliegtuig in Oeganda uitstapten! Alle ervaringen, indrukken en waanzinnige momenten hebben jullie gevormd tot nieuwe mensen. Bereid jullie maar voor op nog járen nagenieten van de prachtige Pearl of Africa!

Waarom Charlie's Travels?

Toerisme in Afrika is traditioneel. Voor je het weet reis je van safarilodge naar safarilodge zonder het echte Afrika mee te maken! Charlie’s Travels is een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailormade avontuurlijke reizen. Samen met een internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij unieke reizen over het gehele Afrikaanse continent!

  • Wij zijn on the ground reisbureau in Oeganda. Dit betekent allereerst dat wij beschikken over eindeloos veel first hand Afrika-kennis en -informatie, en daarnaast dat ons hele team 24/7 klaar staat tijdens je reis!
  • Wij ontwikkelen onze eigen tours; bij ons geen middle man. Charlie is al sinds 2014 aan het rondreizen in Afrika, en overal waar hij komt – van onbekend Masai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – zet hij nieuwe routes op met lokale partners: een off-beat reis gegarandeerd!
  • Geen standaard pakketten! Wij zien de perfecte Afrika-reis als een co-creatie: elk avontuur begint met een persoonlijk gesprek waarbij we jouw reisstijl en persoonlijke interesses overleggen, om vervolgens een volledig op jouw behoeftes ontworpen reis in elkaar te zetten.
  • Ons team is dynamische mix van locals en westerlingen. Ieder zijn eigen specialisatie, maar allen besmet met het Afrika-virus!
  • Charlie’s Travels zet zich in voor een gezonde Afrikaanse economie. Naast onze lokale partners ondersteunen wij ook meerdere lokale organisaties.

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Bwindi Impenetrable Forest, Gorillatrek En Chimptrek

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

Crater Lakes Motortour

Ooit waren de Crater Lakes woest en vulkanisch landschap. Nu kun je op de motor door de weelderige jungle over de heuvels zoeven. Ontdek de kraakheldere meren, rijen bananenplanten, kleine boerderijtjes en denderende watervallen!

Wildlife Vanaf Het Water

Oeganda’s safariparken staan dan misschien in de schaduw van grote broers in Kenia en Tanzania, maar de Pearl of Africa heeft een andere troefkaart achter de hand. De parken staan namelijk bekend om de spectaculaire bootsafari’s, die je het wildlife van een ander perspectief laten zien.

Karamoja En Kidepo Valley

Karamoja is droog, ruig, prachtig en wordt bewoond door het traditionele Karamojong-volk. De hobbelige wegen kronkelen als aders door de uitgestrekte vlakten, waaruit prominente rotsen naar de lucht reiken.

Jinja

Jinja is het kleine broertje van de hoofdstad Kampala en ligt op zo’n twee uur rijden van de metropool vandaan. Genesteld aan de oevers van de Nijl – zelfs waar de Nijl ontspringt uit het Victoriameer – dient Jinja als uitvalsbasis voor Kampalezen die een weekendje in de natuur willen vertoeven. Jinja staat bekend om de gestoorde wildwatersporten vanwege de woeste rapids op de Nijl. Maar ook is het een bruisend stadje, met veel clubs, bars en levendige straatjes en marktjes.

Entebbe & Lake Victoria

Welkom bij de tropische stranden van Oeganda! Met meer dan 80 eilanden, waarvan minder dan 50% bewoond is, biedt de eilandengroep in Lake Victoria de ultieme island hopping experience. Liever aan het vasteland blijven? Ook Entebbe is één van Oeganda’s exotische strandbestemmingen.

Bwindi Impenetrable Forest, Gorillatrek En Chimptrek

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

Crater Lakes Motortour

Ooit waren de Crater Lakes woest en vulkanisch landschap. Nu kun je op de motor door de weelderige jungle over de heuvels zoeven. Ontdek de kraakheldere meren, rijen bananenplanten, kleine boerderijtjes en denderende watervallen!

Wildlife Vanaf Het Water

Oeganda’s safariparken staan dan misschien in de schaduw van grote broers in Kenia en Tanzania, maar de Pearl of Africa heeft een andere troefkaart achter de hand. De parken staan namelijk bekend om de spectaculaire bootsafari’s, die je het wildlife van een ander perspectief laten zien.

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.