Een groene oase in Kenia: Gatamaiyu Forest

Welkom in Gatamaiyu, een groene oase midden in de theeplantages en prachtige watervallen. Dit dichtbegroeide bos zit vol diverse flora en fauna, waaronder talloze vogelsoorten en colobusapen. Gatamaiyu is de perfecte plek voor wandelaars en natuurliefhebbers, dankzij de serene wandelpaden en indrukwekkende watervallen. En het beste? Het ligt vlakbij Nairobi, dus een ideale stop op weg naar je volgende bestemming!

Baan je een weg langs de riviertjes en bomen van ‘The Forest’

Bij aankomst ontvangt Anthony je hartelijk bij zijn huis, waar je zijn vrouw en kinderen ontmoet. Tijd om je lunch keuze door te geven: afhankelijk van je voorkeur in de ochtend wordt er ugali, rijst of chapati geserveerd met een smakelijke geitenstoofpot en vers fruit. Vegetariërs kunnen genieten van een heerlijk stoofpotje met rijst en groenten.

Kennis gemaakt met iedereen en klaar voor een bijzondere hike? Je gaat ongeveer 3 uur lang langs de rivier de Gatamaiyu wandelen, waar je het rustgevende geluid van kabbelend water al van verre kunt horen. Tijdens de hike langs smalle paden, waarbij je soms tussen takken en boomstammen door moet wringen zul je het misschien niet geloven, maar dit bos is ook thuis voor olifanten. Het bewijs zit in hun sporen, die je vaak op de paden tegenkomt! Maar maak je geen zorgen, de gidsen weten precies wanneer de olifanten in de buurt zijn, dus je bent veilig, maar het blijft een avontuurlijk spektakel als je ze van een afstandje kunt zien. Tijdens je wandeling kom je langs twee prachtige watervallen. Vergeet je zwemspullen niet, want een duik in het verfrissende water is een must!

Tijdens de hike langs smalle paden, waarbij je soms tussen takken en boomstammen door moet wringen zul je het misschien niet geloven, maar dit bos is ook thuis voor olifanten.

Theeplantages

Na het avontuur in het bos, ga je verder naar de adembenemende theeplantages. Anthony neemt je mee voor een begeleide wandeling, waar je alles leert over het snoeien en verwerken van thee. En als kers op de taart, ontdek je hier ook een waterval. Geniet van een warm kopje zelfgemaakte ‘chai’ terwijl je de serene omgeving in je opneemt.

Lokale Lunch

Na al dat wandelen is het tijd voor een traditionele lunch bij Anthony thuis. Kom je vroeg aan, dan kun je zelfs helpen met koken! Er wordt op authentieke wijze gekookt op een kampvuur in de schuur. Tip: Houd je adem in als je gaat helpen roeren in de pan! Terwijl je geniet van je maaltijd, vertelt Anthony je alles over de rijke historie van het Gatamaiyu-gebied en zijn Kikuyu-bewoners. Na de lunch kun je lekker uitbuiken en met nieuwe energie je reis vervolgen!

WhatsApp-Image-2024-04-20-at-125757
IMG_4321

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.