Hoe Vraag Ik Een Toeristenvisum Aan Voor Ethiopië?

Ga je binnenkort met Charlie’s Travels op reis naar oostelijk of zuidelijk Afrika? Dan is het wel lekker om te weten wat je moet regelen om het land van bestemming in te komen. Als je een reis bij ons boekt, helpen we je uiteraard bij het hele visumproces, maar hieronder zetten we het graag nog even voor je op een rijtje. In deze blogpost: zo vraag je een toeristenvisum aan voor een reis naar Ethiopië!

Voor Ethiopië vraag je je visum van te voren aan bij de overheidssite, mits je via Addis Ababa Airport binnenkomt. Kom je over land dan kan je alleen maar “on arrival” een toeristenvisum aanvragen, maar heb je nog steeds dezelfde onderstaande paperassen nodig.

Kosten: ONLINE (alleen geldig als je via de luchthaven het land binnenkomt) 30 dagen is 52$, 90 dagen is 72$. On arrival betaal je hetzelfde in dollars of in Birr; en dat is dan ongeveer 1500 Birr.
Verwerkingstijd: 3 dagen online, meestal sneller. In Ethiopië ben je vroeg volwassen; voor kinderen moet apart een visum aangevraagd – en betaald- worden.
Pas even op:want er zijn nogal wat scam-sites voor het aanvragen van een toeristenvisum. www.evisa.gov.et is de goede!

Documenten toeristenvisum-aanvraag

  1. Een Europees paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na je uitreisdatum uit Ethiopië en een leeg blad in dat paspoort.
  2. Een pasfoto
  3. Een terugreis-ticket, ze zijn blij met je, maar willen ook dat je weer gaat!
  4. Een itinerary van Charlie’s Travels.
  5. Een creditcard en cash; dollars en birr.

Tip


Scan je documenten in of maak er een (duidelijke) foto van met je telefoon. Maak een apart mapje op je desktop met deze documenten, dan kan je ze gemakkelijk vinden tijdens het invullen. Je kan ze daarna ook altijd nog naar jezelf mailen of uitprinten; zo heb je ook direct die als back up bij je op vakantie!

Benieuwd naar Ethiopië?

Visumformulier

Deze procedure voor je toeristenvisum is supergemakkelijk. Je kan een account aanmaken, maar dat hoeft niet per se. Je vult dit formulier in en als je klaar bent – en 52 Amerikaanse piek betaald hebt – krijg je een referentienummer. Bewaar dit! Soms krijg je er een email van, soms niet. De bureaucratie in Oost-Afrika works in mysterious ways…

Wil je de status van je toeristenvisum checken dan ga je naar de site en druk je op status. Je vult je paspoortnummer in en dat referentienummer. Als er approved bij je status staat hebben de Ethiopiërs besloten dat je van harte welkom bent hun 102 miljoen koppige bevolking tijdelijk te bezoeken. Yessss… dat worden enorm veel lekkere koffietjes in Addis Ababa en op naar de Ohm-vallei waar de mensheid ontstaan is. Wel nog even op download drukken en je betalingsbewijs printen.
እንኳን በደህና መጡ !!! = “welkom !!!” in het Amharic.

visum-ethiopie-paspoort

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Ontdek Kenia: Onze top 3 off the beaten track avonturen

Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

Jouw vakantie in Oeganda: Dit moet je weten!